Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - krille-spaman

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Vinterstängning av pool!
« skrivet: juli 30, 2021, 19:20:50:50  »
Tjena,
Vet att det är någon månad kvar innan det är tid för vinterstängning av poolen men jag har funderat på hur alla gör. När jag läser runt så är det jätte många som tömmer ner till inloppen och kopplar bort pumpen.

Dock tycker jag det låter väldigt onödigt och bortkastat med vatten. Så min teori rätta mig om jag har fel.
Om jag låter den befintliga pumpen köra precis som den gör nu men kopplar bort värmaren då borde det vara omöjligt för vattnet att frysa eller? Borde man köra med sandfilter eller inte? Min svärfar hade idéen om att köra diesel värmare under taket om det skulle bli massa minus vad tros om det?

Bor i Skåne och har pooltak som är 1 meter längre än poolen så det ligger över skimmern. Det är alltså inte aktuellt att tömt eller ha värme igång.

Tacksam på tankar funderingar och idéer
// Krille ny med pool för i år.

2
Markpooler. / Inlopp som låter!
« skrivet: juni 04, 2021, 07:28:08:08  »
Tjena,
Jag har precis blivit klar med hela poolbygget samt trall.
Har byggt den själv och använts mig av Tjällden poolsystem, dock har jag aldrig haft en pool innan så är väldigt okunnig.

När jag startade upp poolen i söndags för att se så inget läcker m.m så märkte jag att det låter från inloppen. Svårt att förklara hur det låter men lite som en flygplans motor ( inte super högt man har det från 2 meter bort om man är på inlopps sidan. Trallet är inte monterat på inloppsidan eller där pem slang ligger.  Det kommer inga bubblor från inloppet.

Använt mig av pem slang och inlopp av pvc, jag kollade runt på alla slangar alla kopplingar och det läcker inte någonstans. Tog även en kamera som är på tråd och kollade in i inloppen men ser inga sprickor eller misslimningar.

Är detta normalt?
Om det är normalt någon som har tips på någon isolering man kan lägga för att minska ljudet?

Tack på förhand
Christian

3
Markpooler. / Poolbygge på egenhand till ett bra pris!
« skrivet: november 09, 2020, 20:20:54:54  »
Hej,
Är ny här på forumet, jag och min fru har beslutat oss för att bygga en pool men som många andra så vill man ha det så billigt det bara går.
Kommer göra allt själv då jag har tillgång till grävmaskiner och svärfar är gammal betongare så där har jag ett proffs på betong, min bror är murare & plattsättare så där har jag också fri kunskap och hjälp.

Vad vi funderar på är följande:
3x7 alt 3,5x7,5m med helgavel trappa på kortsida.
Stomme med skimmer, liner, filter samt pump. Värmepump löser jag själv.

Till frågan vilken typ av pool är det billigaste samt bästa att bygga? 
Tagit in flera olika offerter för ett grepp om vad vi pratar om för priser vi har en tanke att lägga runt 100.000kr för allt. Men kan inte komma fram till vad det billigaste och det bästa alternativet är.

Tar emot alla typer av förslag förutom trä för det är vi inte intresserade av.
Finns kanske hundratal liknande trådar men kanske är där någon som kan tänka sig att svara på min   >rulla<

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag