VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Widarsilje

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Endast UV-lampa utan klor?
« skrivet: augusti 20, 2021, 20:55:22:22  »
Hej.

Har en arbetskamrat med nybyggd träpool 6x3m med liner från en av våra största poolleverantörer i Sverige.

Han köpte en hel entreprenad från företaget och till min förvåning så rekommenderade de BARA att använda sig av UV-rening utan att behöva tillsätta något klor.

Utan att vara någon expert i ämnet så sa jag att det kan ju omöjligt fungera (det är den kunskap jag har läst mig till), ni måste ju använda er av någon sorts klorlösning annars kommer det att bli algbildning och dåligt vatten och tyckte han skulle kontakta poolföretaget igen.

Sagt och gjort så gjorde han det och de stod på sig och sa att det räckte med UV-reningen (UV-lampan).

Så nu kör han sin pool med värmepump, sandfilter och endast UV-rening utan att tillsätta något annan poolkemikalie. Han har haft igång poolen ca en vecka.

Jag själv anser detta vara ren idioti och tycker självklart att han ska köpa klor och mätstickor eller liknande innan det vattnet bil hälsofarligt.

Vad säger alla kunniga poolfolk om detta?

2
Vatten och kemi / Saltsyra eller svavelsyra till sänkning av Ph?
« skrivet: juni 01, 2021, 23:21:47:47  »
Efter att ha haft igång min pool i knappt en vecka så upptäckte jag idag att den lilla dunken (2kg) till ph-sänk redan var slut.

Hade en till 2 kg dunk så det var bara att byta. Anledningen till att jag köpte två stycken 2 kilos dunkar var att folkpool i min kommun hade inga 25 kg på lager utan jag fick beställa och då köpte jag dessa 2 för att kunna starta upp poolen med.

Har läst en del av andras erfarenheter när det gäller åtgång av saltsyra och klor och uppfattningen är att det bör gå åt knappt en 25 kg dunk med saltsyra per säsong och ca 2-3 klordunkar. Självklart kan detta skilja sig åt hur mycket man badar, väder, poolskydd mm.

Men tyckte ändå att 2 kg på 5 dagar kändes mycket. Efter lite närmare efterforskning så visade det sig att jag inte ens använde mig av saltsyra utan svavelsyra.

När jag var inne i butiken så bad jag om att få köpa flytande saltsyra till en minimaster och blev då tilldelad dessa.

Tänkte inte på att läsa ordentligt på dunkarna mer än att det stod ph-sänk på etiketten 😊.

Har då några frågor som jag hoppas någon med erfarenhet kanske kan svara på.

Går det åt mer svavelsyra än saltsyra till att sänka ph i poolen?

Och bör jag byta ut svavelsyran mot saltsyra nästa gång jag handlar?

Läste på Pahlens hemsida att det går bra att använda både svavelsyra och saltsyra men frågan är om saltsyran är drygare och bättre?

Och är det någon skillnad för utrustningen och vattnet vad men använder sig av?

Mvh Emil


3
Markpooler. / Pool/Stensarg före eller efter linersättning och vilket lim?
« skrivet: april 08, 2021, 16:11:11:11  »
Kan man limma stensargen före man sätter linern eller är linern svår att få dit efter att stensargen är satt.

Min stensarg kommer att stick ut ca 3 cm utanför poolkanten.

Vilket lim passar bäst för att fästa sargen, funderar på om jag ska använda badrumssilicon som jag läste skulle fästa väldigt bra om man eventuellt vill ha bort sargen i framtiden.

Med PL400 lär den sitta men frågan är om man någonsin kommer få loss den efter det.

Underlaget är en cembritskiva och själva stenen är väldigt slät undertill.

Tänker att jag limmar som ett S sedan så drar jag en sträng runt bulthålen och utmed linerlisten så inget vatten kan krypa in under stenen.

4
Byggtrådar / Byggtråd av en Poolkungen Eco Premium 4x8m helt fristående.
« skrivet: januari 14, 2021, 19:59:22:22  »
Hej

Har hängt här på forumet ett bra tag nu har hunnit med att läsa de flesta byggtrådar och andra trådar. Efter att vårt poolbygge påbörjades hösten 2020 och vi idag har kommit en bit på vägen med vår pool så känner jag att nu är det dags att göra en egen byggtråd.  O0

Det hela började med att jag och min fru pratade om att bygga en pool sommaren 2018 och sommaren 2019 så byggde min frus systers familj en 6x3 meter nedgrävd träpool och efter att ha tillbringat några dagar/veckor denna sommaren hos de så bestämde vi oss att i slutet på sommaren 2020 att bygga en egen.

När jag ger mig in i något nytt så brukar jag försöka att läsa väldigt mycket om det för att få så mycket information som möjligt och då har detta forum varit guld värt.

Efter att ha jämfört och läst om diverse träpooler, olika betongpooler, tjälldenpool och stålpooler och varit i kontakt med flera olika poolfirmor både via mail och telefon och jämfört olika offerter så föll valet tillslut på en Eco Premium 8x4 meter pool från Poolkungen.

Varför just en Eco Premium då?

Efter att ha jämfört alla offerter så fick jag efter många samtal och mail bäst rabatt hos de på hela beställningen/paketpris och så var det egentligen den stommen som jag varit mest intresserad av från första början.

Sedan hade jag som krav att den ska vara helt fristående eftersom poolen inte kommer vara nedgrävd alls och jag kommer mer eller mindre bygga hela poolen själv och kände då att denna stomme är lätt att bygga själv om man är någorlunda händig.

Har även läst Eriaxe tråd här och fått väldigt bra information och tips så det tackar vi för.

Jag började med poolbygget den 28 augusti 2020 och räknar med att den ska vara badklar nu till våren/sommaren 2021.

Jag kommer att lägga ut en hel del bilder på hur jag har gått tillväga med mitt bygge.
Dels för att kunna hjälpa andra som bygger eller hade tänkt att bygga pool men även för min egen skull om någon av er härinne har bra tips hur man kan eller bör göra.  :)

Jag har idag kommit en bit på vägen och kommer göra så att jag uppdaterar med lite information och bilder varje dag/vecka så att om man vill ställa frågor eller synpunkter under vägen så ska man kunna göra det.

Inte säkert jag kommer hinna svara på allt men ska försöka så gott jag kan och hinner med.

Min budget för detta bygge är väldigt grovt räknat men räknar på att hamna runt 300k och då ska nedanstående ingå i budgeten.

*Eco premium 8x4 stomme inklusive, hel gaveltrapp, ledbelysning, mosaik liner, Pahlens minimaster, poolskydd(Royal tec).
*Värmeväxlare
*Uv-filter
*Pooldäck runt om
*Bottenplatta
*Grävning sköter jag själv

Bor ute på landet men har turen att ha två bra grannar som den ena är elektriker och den andra rörmockare/vvs så de ska göra inkoppling av el och värmeväxlare givetvis mot betalning  ;).

Just nu så ligger poolbygget lite i dvala på grund av vintern men ska inom kort börja bygga på teknikrummet som kommer att hamna i källaren.  :D

Mvh Emil








Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan