Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Rickard

Sidor: [1] 2 ... 16
1
SpaForum / Småtokig ide?
« skrivet: augusti 19, 2021, 09:13:28:28  »
Det är ju rätt bökigt att klorera spabadet, eller dyrt om man väljer ett system med olika typer av behållare som skall hålla vattnet fräscht i några veckor utan att man behöver bry sig.
Jag började fundera på om det inte skulle gå sätta in en 5 liters dunk med klorin INUTI spabadet, och så köra med en timerstyrd doserpump för att klorera i lagom mängd kanske ett par gånger/dygn.
Kanske behövs ett par dl klorin/dag, så en dunk skulle räcka i ca 25 dagar.

En doserpump kostar lite drygt 2000 kr, och en billig programmerbar timer borde inte kosta mer än ett par hundra kronor.

Tankar kring detta?

Det jag ser som ett litet problem är väl att vara tvungen att öppna hela sidan på SPA:t för att byta dunk, men det kanske skulle gå lösa genom att såga upp en "underhållslucka" som var enkel att öppna när det var dags för byte, eller om man vill ställa om timern?
Ett annat alternativ är förstås att dra slang från ett litet "rum" i närheten, kanske specialbyggt, men då krävs ju också en bit värmekabel för att hålla allt frostfritt vintertid.
Lite märkligt att det inte redan är inbyggt som någon form av grundklorering, även om man inte har mätning så skulle man ju bara behöva tillsätta lite extra klor efter bad istället för att klorera 2-3 gånger/vecka även om badet inte används...

2
Om forumet + Regler för inlägg. / Stopp för gästlinlägg p.g.a. spam
« skrivet: juli 09, 2021, 07:13:25:25  »
Den senaste veckan, sedan den stora utpressningsattacken mot storföretag förra veckan, så har även vi drabbats av en massa spam i alla forum vi driver, de som registrerar sig kan man enkelt bannlysa, och radera alla deras inlägg, men för gästinlägg måste man plocka bort varje inlägg manuellt, vilket kan vara tidskrävande - i måndags var det hundratals medlemmar/inlägg i de tre forum vi driver som vi fick radera.
De flesta verkar härröra från Ryssland och Afrika

Jag har därför beslutat att stänga av möjligheten att göra inlägg som gäst, vilket de flesta andra forumägare i och för sig gjort för länge sedan.

Tänkte bara meddela om skälet till varför jag gör som jag gör.
Trevlig Helg!

/Rickard 

3
Om forumet + Regler för inlägg. / Forumet uppdaterat, sett nåt knas?
« skrivet: juni 18, 2021, 08:20:20:20  »
Forumprogramvaran har i dagarna uppdaterats till senaste version, och med tanke på alla modifikationer vi har installerade och manuellt programmerade så innebär det alltid en viss manuell handpåläggning.
Jag undrar därför om ni sett något som inte längre fungerar som det ska, eller om ni kanske t.o.m upplever några förbättringar?

4
Övriga frågor! / Uppgradering av forumet i princip klart, ber om feedback.
« skrivet: oktober 14, 2020, 08:45:58:58  »
Sedan innan sommaren har jag haft en konsult som arbetat med att snabba upp forumet, fixa till så annonserna inte laggar lika mycket innan de visas, och vi har dessutom lagt till några nya annonsplatser där jag exponerar googleannonser (Nedanför ämneslänkarna på sidorna "Nya Svar", "Olästa sen sist" och "Alla olästa").
Vi har dessutom jobbat rätt mycket med att få forumet responsivt på mobila enheter, och bland annat bytt ut den konventionella menyn med en mer mobilanpassad "menyknapp" som öppnar en tydligare undermeny.
Jag skulle verkligen uppskatta om ni kunde kolla igenom sidan med granskande ögon och se om ni upptäcker några buggar i hur det fungerar för er, och rapportera det i denna tråd, eller via e-post till mig på rickard(at)webiq.se.

Förändringarna har gjorts av flera skäl, dels för att annonsvisningarna från google skall fungera bättre (Och att jag skall sluta få larm om överträdelser av deras policy), men primärt för att hålla oss up-to-date med utvecklingen mot allt mer mobil användning av forumet.
Optimeringen av annonserna är också en del i den satsning vi gör på att öka omsättningen så att jag kan öka anställningstiden på min senast anställda från halvtid till heltid, förhoppningsvis efter årsskiftet.
Vi arbetar även med optimerad marknadsföring av produkterna i webshoppen www.energibutiken.se för att få upp den omsättningen.
Webshoppens omsättning står förhoppningsvis för den största ökningen av omsättningsökningen, vilket kan underlätta för nästa heltids-tjänst i företaget.
Viktigt så här i Coronatider att vi alla hjälps åt att skapa nya jobb!  tummenupp

5
SpaForum / Tips till SPA-ägare som kämpar med klorhalten
« skrivet: september 23, 2020, 08:45:21:21  »
Jag brukar hålla i en liten matsked klorgranulat/vecka i vårt spabad och det har väl fungerat rätt bra, men glömmer man det så det hinner gå en vecka mellan så är vattnet grått...
För en tid sedan, när vi skulle köpa nytt granulat var det slut, så jag köpte en burk 20 gr småpuckar istället.
Det blev alldeles för hög klorhalt, runt 10 ppm...
Efter lite kreativitet i drömmarnas värld så kom jag på att man skulle testa lägga ned en puck i någon form av behållare, men de flyter ju omkring och måste tyngas ned med en sten eller liknande, så jag tänkte om.
Kom så på att vi har några äggkoppar i marmor som vi aldrig använder, i en sån passar ju en sån liten puck perfekt!
Har nu testat i 5 dygn och klorhalten håller sig rätt precis på 3-4 ppm, precis som jag vill ha det!  O0
Kan vara nåt för fler som kämpar med svängande värden och inte vill lägga pengar på olika dyra patronsystem och liknande?

För att det skall fungera bra kanske man behöver ett spa med kontinuerlig cirkpump som går hela tiden, vi har en liten pump som hela tiden cirkulerar vatten via skimmern.

6
Tänke på förekommen anledning starta ett ämne som rör hur ni upplever den komposittrall ni köpt, och tänkte börja med våra erfarenheter av Folkpools/Riopools Komposittrall Panda Grå som vi köpte för tre år sedan.
Vi köpte ca 75 m2 trall samt poolsarg till vår pool, 4 X 8 meter.

Pris:
Ja, det var väl det billigaste vi kunde hitta, tror vi betalade ca 10 000 kr/paket om 25 m2 om jag inte minns fel, och då var clips och skruv inräknat.

Utseende och intryck:

Det ser onekligen bra ut, och är skönt att gå på, med undantag av när solen gassar för fullt, då blir det helt enkelt lite för varmt att gå eller stå barfota på den mörka trallen.

Konstruktion och kvalitet.
På trallen:
Konstruktionen med den icke solida plankan med luftkanaler inuti gör att den är rätt vek, dels måste man ha tätt mellan reglarna, men den är även skör i sin konstruktion vilket visat sig genom att vi fått tre hål på vår trall där vi av misstag ställt stegar/trappstolar för att komma åt tak/hängrännor för normalt underhåll.
Med facit i hand är det väldigt viktigt att lägga något annat, träskiva eller liknande, ovanpå om man tänkt ställa en stege eller annat som kan utöva ett högt punkt-tryck på trallen.
Ytan är slipad, typ sandpapprad, vilket ger den ett bra utseende och en skön känsla att gå på, men vi har noterat att alger växer till rätt lätt, t.ex. i anslutning till blomkrukor och annat som vi har på vår uteplats. Det går tvätta bort, men är inte så enkelt som att man bara behöver spola, men måste också mekaniskt bearbeta beläggningen för att få bort den grönskimrande ytan som algerna/mossan orsakar.
Det verkar behöva göras ett par gånger/år.
Monteringen av trallen är avsevärt mycket besvärligare än en vanlig trätrall, skulle uppskatta att det tar 3-4 gånger längre tid än en vanlig trätrall - blir dyrt om man skall köpa tjänsten som vi gjorde. Monteringen blev nästan lika dyr som materialet.
(Snål som jag är så gjorde jag därför delar av jobbet själv, även om planen var att köpa hela tjänsten)

Hur nöjd är jag?
På en skala 1-10
Jag skulle säga att vi ger betyget 7, den är för vek, och tillväxten av alger/mossa var en överraskning, men det ser onekligen bra ut och är lätt att underhålla. Största bristen är att den är för vek, jag får för mig att man använt för mycket träfiber och för lite komposit. Det kan vara ändrat på senare leveranser, det vet jag inget om i dagsläget. Att man bränner sig under fötterna när solen ligger på visste vi redan innan köp, men vi ville ha detta utseende och var beredda att göra den kompromissen.

Poolsargen:

Från samma serie som trallen.
Här har man verkligen inte levererat den kvalitet man kan förvänta sig, och jag noterar att de inte längre verkar sälja produkten.
Nu efter drygt tre år har de flesta av de 6 "plankorna" spruckit längs efter, och de har dessutom ändrat form (blivit skålformade) och vridit sig.
Vi kommer att behöva köpa ny poolsarg nästa sommar.
Redan förra sommaren hade plankorna börjat vrida sig och spricka, men tyvärr var jag helt enkelt för lat för att reklamera, så just den delen kan inte skyllas leverantören.  >ohno>

Någon som har tips på vad vi skulle kunna byta till som matchar "Panda Grå" på ett bra sätt?

7
Övriga frågor! / Erfarenhet av långtidsboende i Torrevieja-området?
« skrivet: augusti 29, 2020, 10:48:21:21  »
Funderar på att hyra eller köpa någon form av hus i torrevieja-området när jag lämnar över företaget till sonen om sisådär 2-3 år.
Lite sugen på att hyra nåt redan i vinter för att se om det är något för mig (om Coronan ebbar ut) och undrar helt enkelt om det är någon här som brukar vistas där över vintern och kan recensera hur det är.
Tänker att det är mer "lågsäsong" än t.ex. på Gran Canaria och andra varmare platser?
Eller är det skaplig rörelse där året runt?
Jag är inte så beroende av höga temperaturer, 14-20 grader duger bra för mig.  :)

8
Någon som har eller har haft inloggningsproblem efter uppdateringarna som skett i forumet på senare tid?
En av medlemmarna kontaktade mig häromdagen och skriver att det inte går logga in, men det är bara han som klagat så vitt jag vet.

9
Som vissa av er vet så driver jag tre olika forum, Poolforum, ATVforum och Värmepumpsforum - och en webshop, (Energibutiken.se) - och en offerttjänst (Energioffert.se)
De senaste åren har det varit väldigt mycket att göra då jag gjort alltihop själv.
Hösten 2018 anställdes dock min son (VVS-montör och Kyltekniker med cert Kl1) och vi utökade verksamheten till att även omfatta lokal försäljning och installation av luft/luft-värmepumpar runt Piteå med ca 10 mils omnejd.
Detta gjorde arbetsbelastningen för mig ännu större, men fler telefonsamtal, mer administration, ROT-avdrag och så vidare vilket gjorde att jag såg behov av ytterligare hjälp för att jag på ett adekvat sätt skall kunna sköta driften av hemsidor, webshop och de andra verksamhet som numera finns i "firman".
Vid årsskiftet anställde jag därför även min sambo som nu arbetar med administration, lager, och allt som har med order, packning och leveranser av det som säljs i webshoppen. Initialt ger ju en ny anställd ännu mer jobb, under "lärlingstiden" när allt skall komma på plats för att jobbet skall flyta på utan störningar.
Vi har under vintern städat upp och märkt upp lagret med artikelnummer och mer adekvat struktur på lagerutrymmet.
Vi har byggt ut lokalen med ca 15 m2 för att skapa ett dedikerat "packrum" med tillhörande kontorsplats för henne.

Nu har lärlingen, min Sambo  <help>  ;), börjat dra sitt eget lass mer eller mindre fullt ut, så min arbetsbelastning har gått ned avsevärt.
I princip har jag gjort mig själv överflödig i det dagliga handgripliga arbetet som har med beställningar, lager, leveranser och liknande att göra.
Jag arbetar nu mest med det mer övergripande ansvaret, och allt som har med utseende, funktioner och deltagande i de forum jag driver att göra.
Jag arbetar nu primärt med att gå igenom e-post, göra inköp, förhandla priser, lämna offerter, kontakter med annonsörer, egen marknadsföring och allmänt att göra verksamheten framtidssäkrad, eller rättare sagt, försöka hänga med i utvecklingen när det kommer till t.ex. hur diskussionsforumen fungerar på mobila plattformar och liknande.
Jag satsar även en del på optimering mot google webmaster tools, ett verktyg som säkerställer att hemsidorna uppfattas som "omhändertagna" och korrekt konfigurerade av sökmotorerna.
Förhoppningen är att den uppstädning och optimering som nu pågått i ett par månader på sikt skall generera bättre placering i googles sökindex, mer relevanta annonser, fler besökare och en större användbarhet på mobila plattformar - vilket i sig torde öka antalet besökare, och den tid dessa stannar på sidorna.

Exempel på vad som gjorts på senare tid:
-- Like-knappens placering på mobile enheter har justerats så den ligger rätt placerad.
-- Login-sidan har gjorts mobilkompatibel
-- "WAP-länken" i sidfoten har plockats bort (Gammal typ av mobilvänligt sätt att surfa sidan) så att google inte skall uppfatta att sidan innehåller duplicerat innehåll.
-- Pekat om redan indexerade WAP-sidor till de riktiga sidorna
-- Justerat koden så att alla annonser skall visas responsivt på mobila enheter.
-- CSS: Plockat bort den vanliga menyn och lagt till en "mobilmenyknapp" som visas på mobila enheter, Signaturer döljs nu när man besöker forumet via mobil, för att slippa allt scrollande som dessa innebar. Vissa texter har fått större typsnitt för att visas bättre på mobila enheter.
-- Kodat om källkoden för att få annonserna i vänster kolumn att visas korrekt på mobila plattformar.
-- Ändrat utrymmet för trädlänken till ämnet så att nya mobila manyknappen inte skall ligga överlänken och göra den oläsbar.
-- Justerat visningen av sök-knappen.
-- Tagit bort länken i sidfoten till "CS tema", det gamla ej mobilanpassade temat som nästan ingen längre använder.
-- Forumet har nu bara ett tema som alla använder sig av och som är responsivt för att visas korrekt oavsett vilken plattform man använder sig av som besökare.
-- Lagt till vissa undantag i robots-txt så att google och andra sökrobotar inte skall försöka indexera sidor som bara är tillgängliga för inloggade medlemmar. (Minskar antalet fellarm i google webmaster tools, och bidrar förhoppningsvis till bättre ranking i sökmotorerna)
-- Jag har bett googla omvalidera/indexera hela sajten
-- Gjort söksidan mobilanpassad fullt ut

Den grundläggande forummjukvaran är uppdaterad till senaste version, samt alla installerade modifikationer.
Vi har städat bort nästan 40% av allt innehåll på servern (Mest gamla backuper av filer och databaser).
PHP på servern är uppdaterad till senaste version.

Nästa projekt är att se till så att vår e-post kommer fram på ett bättre sätt än den gjort på senare tid, speciellt Gmail och Hotmail har för tillfället en förmåga att märka vår e-post som skräp vilket ställer till en del bekymmer som ni säkert kan förstå.
Vi har nog kommit fram till vad som är problemet, och håller på att ordna till detta, men så här i semestertider kan det ta lite tid innan det är på plats.

Utöver detta så letar jag kontinuerligt efter nya produkter att addera till webshoppen.

Inom kort kommer jag dessutom att lägga ned vår egen offerttjänst för värmepumpsköpare (energioffert.se), anledningen är att hemsidan är "hembyggd och uråldrig" och skulle bli alldeles för dyr att bygga om till en modern tjänst då intäkterna på grund av ökad konkurrens har gått ned avsevärt.
Jag kommer att lägga upp en ny wordpress-sida som innehåller lite information om vad man bör tänka på vid värmepumpsköp, kanske uppdaterar jag, och kopierar in några av de guider jag tidigare skrivit i ämnet på den hemsidan också.
Vi har sedan en tid ett samarbete med värmepump.se som i och med detta kommer att utökas, de erbjuder offerttjänster i både Norge och Sverige (och kanske nåt mer land?) och jag har sedan en tid deras "Skärm" på forumets startsida, som en del i samarbetet, vi adderar nu den som startsida på energioffert.se (lite senare i höst).
En av anledningarna till denna förändring är den ökade konkurrensen när det gäller offerttjänster, och min principiella inställning till detta, ju fler kockar desto sämre soppa - just när det gäller t.ex. offerttjänster och diskussionsforum. Vissa saker fungerar helt enkelt bättre om det bara finns några få dominerande aktörer som gör att man får en tillräckligt stor användarbas för att tjänsterna skall fungera bra för både konsumenter och företag. När det gäller offerttjänsten så är det uppenbart att konsumenterna får fler/bättre offerter om tjänsteleverantören har ett stort underlag av anslutna företag, och för de företag som delar i tjänsten kommer fler leads in som gör att de får mer valuta för sina pengar.
När det gäller diskussionsforum är det lite samma sak, ett väl besökt forum, med många kunniga och hjälpsamma medlemmar kommer att fungera bättre både för de som ställer frågor, de som gillar att svara/hjälpa till, och för mig som skall försöka få en utkomst från verksamheten i form av annonsintäkter.
Annonsintäkterna pekade år 2012, sedan dess har facebook och google tagit över allt mer av annonsmarknaden, intäkterna har gått ned med ca 42% men har nu planat ut och jag såg en liten ökning av intäkterna förra året, för första gången sedan år 2012.

Samtidigt som annonsintäkterna har gått ned har omsättningen i webshoppen energibutiken.se ökat år från år, i ungefär samma takt, med start 2018/2019, efter vissa förändringar i min marknadsföring och produktsortiment, i kombination med att jag får allt fler företagskunder så har omsättningen ökat i snabb takt, från typ 1.2 miljoner 2017 till troligen runt 4 miljoner i år (2.24 miljoner vid halvårsskiftet). JAg har drivit försäljning via internet sedan år 2003, med riktig webshopp sedan år 2007, så den kontinuerliga ökningen har varit helt avgörande för företagets utveckling, och gjort det möjligt för mig att anställa både vår son, och min Sambo. Nu har vi ett riktigt familjeföretag.

Sonens verksamhet, med lokal försäljning och installation av luftvärmepumpar, är en verksamhet som väl bär sina kostnader och bidrar till att vi nu kan försörja 3 personer på den totala verksamheten.  tummenupp

Vi har dessutom en stor liten nyhet på gång när det gäller det egenutvecklade data-loggerkonceptet (Logger2020.se, logger3030.se, e-logger.se, fjarravlasning.se), men det håller jag lite på.
En sak kan jag i alla fall släppa, och det är att en ny "miljömodul" är på gång att lanseras.
Den kommer fullt bestyckad (kommer gå välja vilka funktioner man vill ha i den, vi anpassar med småmoduler) att erbjuda:

Temp
Fukt
Ljus
Damm
CO2
Partiklar
Rörelsesensor
Och nåt mer som jag för tillfället glömt.  DSdascxas

OM sidan inte fungerar som den ska, prova gärna uppdatera den (Ctrl + F5) och om det inte hjälper, radera cacheminne och webplatsdata i webläsaren.
Samma gäller på era mobila enheter.

Meddela mig gärna om ni ser kvarvarande fel.

Då mer än 50% av besökarna nu kommer till sidan via mobila plattformar hoppas jag verkligen att ni skall uppfatta poolforum som mer lättanvänd och tydlig utan de olika småbuggar som tidigare funnits när man surfat sidan via mobil.
Kommentera gärna!

Jag vet inte hur intresserade ni är av att veta vad som pågår bakom kulisserna, men lämna gärna en kommentar om ni vill veta mer om vad jag arbetar med, vad som är på gång, och hur det går med affärerna.
Jag är inte jättehemlig av mig, men riktigt allt lämnar jag inte ut som säkert alla förstår.  :)

Sidor: [1] 2 ... 16
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd