CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Evelinahumlan

Sidor: [1]
1
Nja det skulle jag nog inte påstå. Vi har iof lagt flera små brädor mellan plåtsarg och trall. På så sätt blir det stabilt så testa det :-)

2
Ovanmarkspooler / SV: Fylla rund plåtpool.
« skrivet: juni 01, 2016, 16:50:29:29  »
Halloj! Vi har en plåtpool vi med men byggde den förra våren. Vår liner är jätteslapp för vi var för fega. Ett tips är att fixa linern då det är varmt ute, då är den mer töjbar. Själva ska vi ta bort kringliggande trall och börja från scratch med linern. Det är inte så kul att se den hänga så fult när man lagt ner så mycket tid på annat. Så spänn ordentligt är mitt råd. Lycka till!

3
Tog en snabb bild för att visa hur det i dagsläget ser ut, dock halvfull pool och lite mörk bild pga skugga på den sidan av poolen.

4
Hej! Vi har en swim and fun pool i plåt och hade samma fundering. Då vi inte hittade någon pålitlig info om det gick att skippa sargen valde vi att bygga över den. Många har byggt så att den vita sargen ligger ovanför trallen men personligen tycker jag att det inte är jättesnyggt (men förmodligen lättare att bygga). För att det ska bli snyggt på innersidan, alltså in mot poolen så ska en "sarg" byggas i sommar. Detta endast med en två bräder som bildar ett L typ. Det ska vi har på alla åtta kanterna. Hoppas du förstår vad jag menar, väldigt svårt att förklara ;-)

5
Ovanmarkspooler / SV: Nybörjarhjälp
« skrivet: augusti 15, 2015, 22:30:35:35  »
Hejsanhejsan! Lustigt att vi byggde poolen http://www.bygghemma.se/utomhus/tradgard/pooler/pool/poolset-swim-och-fun-eco-vit-rund/p-490142 nu i vår/sommar. Det har fungerat toppen men något vi gjorde misstag på var linern. Den blev sne och vind och veckig - inte som man tänker sig att man vill den ska se ut. Så dra hellre för mycket liner över kanten när ni bygger ihop poolen än att snåla. Vi var alldeles för fega då vi trodde linern skulle gå sönder om man drog för hårt i den men den tål mer!
Vi har ju inte haft den flera säsonger så vet tyvärr inte kvaliteten i övrigt mer än att det varit så gott som problemfritt hittills.

Kom också ihåg att det krävs massa tillbehör som man kanske (som vi;)) inte tänker på, poolskydd med tillbehör, stege (vi har trall runt poolen så behövde "vanlig" ensidestege), kemi i alla dess former, värmepump, slangar, småprylar som håv, dammsugare, alternativ poollampa osv. (Men det vet ni säkert redan, bra för andra att tänka på kanske som funderar på liknande pool! O0 )

Iallafall, måste avsluta med och säga att beslutet med att skaffa pool har varit underbart! Trots den bristande solnärvaron;).
Lycka till!!
Med vänlig hälsning, Evelina

6
Vatten och kemi / SV: Nybörjare med pool. Basic frågor, snälla hjälp!
« skrivet: juli 03, 2015, 19:32:12:12  »
Tack för ett engagerat svar! Nu är vi klokare måste jag medge :)

7
Vatten och kemi / SV: Alger
« skrivet: juli 03, 2015, 19:30:49:49  »
Tack så mycket för hjälpen!

8
Vatten och kemi / Alger
« skrivet: juli 03, 2015, 15:41:12:12  »
Hej!
Vi har inte kopplat in sandfilterpumpen eller värmepumpen än utan har vatten upp till första hålet i väggen(inloppet).
Då vi varit utomlands så har vattnet stått i poolen tre veckor och det har bildats alger.
Hur får vi bort det mest effektivt? Räcker det att hälla i snabbklor? Kan man isåfall hälla i det nu eller måste alla delar vara inkopplade? Eller hur skulle ni med ovanmarkspool gjort?

Detta är första säsongen med pool så vi kan ingenting.. <help> <help>
Tacksam för snabbt svar:)
/Evelina

9
Vatten och kemi / Nybörjare med pool. Basic frågor, snälla hjälp!
« skrivet: juli 02, 2015, 14:25:20:20  »
Hel allihopa!

Första säsongen med pool för vår del och vi känner oss helt vilsna i klor-djungeln. Har du haft pool ett par säsonger och kan det är med kemi och grejer så får du mer än gärna hjälpa några vilsna själar. :)

1. Vår pool har varit fylld 1/3 med vatten nu i tre veckor då vi varit på resande fot. Kan vattnet som finns i poolen vara kvar när vi fyller poolen med resten av vattnet eller bör det tömmas ut? Eller ska kanske snuskvattnet i poolen nu kloreras en gång innan resten av vattnet fylls på?

2. Vad jag förstått det som så bör man chockklorera vattnet vid uppstart. Hur gör jag det?? Ska vi använda snabbklor då, var ska vi hälla det?

3. Vi har köpt ett startkit från swim and fun med pH minus, pH plus, snabbklor, klarPool och teststripes. Även veckopuckar har vi införskaffat. Är något av detta helt "onödigt" då vi vill göra skötseln så enkel som möjligt? Veckopuckar har jag uppfattat som smidigt men täcker detta alla andra kemiska medel och grejer som jag nämnde fanns i startkitet? Hjälp oss, vi hajjar inte!

4. Är det något vi borde tänka på som man lätt glömmer? All basic information är guldvärt!!

Förstår om det låter som att vi är helt blåst och det är just vad vi är också i denna pool-värld. Så allt nödvändig ni kan komma på vill vi gääärna veta!

Tack på förhand :)

(Vår pool är en ovanmarkspool i plåt. 3,5m i diameter och 1,2m djup.)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag