VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - kickigo4par

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Saltklorinator eller klor/ph automatik
« skrivet: juni 02, 2018, 22:06:00:00  »
Hej. Vi köpte en PP-pool för 3 år sedan. Vi valde att köra med saltklorinator och är helnöjda. Många badgäster uppskattar att inte lukta klor efter badet samt att det är skonsamt mot hud och ögon. Eftersom vi har tak så behöver vi inte göra någonting mer än att skruva lite på en ratt på klorinatorn. Taket gör att man inte får in så mycket regnvatten som kan förändra ph-värdet. Man får ett stabilt system som inte kräver så mycket tillsyn. Det enda man inte ska glömma är att komplettera med flockmedel då och då.
En stor fördel är att kostnaderna är låga eftersom man endast behöver tillsätta salt efter att man minskat mängden vatten i poolen vid t ex backspolning och uppfyllnad av vattennivån vid uppstarten på våren. Man måste återställa salthalten efter man fyllt på med sötvatten.
Om du inte har några rostfria detaljer i poolen och pooltak och väljer saltklorinator så har du ett väldigt stabilt och lättskött system.
Vad det gäller pump och VP så vet jag att dessa är anpassade för saltvatten. Prismässigt ligger nog pumpen på samma nivå som för sötvattten men VP är dyrare då de utsatta delarna är av titan.
Personligen hade jag aldrig valt automatik med syror och dyl då jag varit rädd för hanteringen av dessa. Inte minst om det finns barn i närheten.

2
Markpooler. / SV: Nybygge
« skrivet: maj 13, 2018, 10:58:40:40  »
Vi köpte en pool från Niveko via Söderro Gård i Höllviken. Med tak kräver denna pool otroligt lite underhåll och uppvärmning. Vi har haft den i 3 år nu och är helnöjda. Eftersom den är helt i plast så kunde vi ha saltvatten också vilket ger problemfri kemi och sköna luktfria bad.
Titta gärna på https://www.niveko-pools.com/ .

3
Markpooler. / SV: PP-pool
« skrivet: augusti 23, 2016, 21:41:44:44  »
Vi har en 4x8 PP-pool från NIVEKO. Tror att om man har barn så ska man nog inte ha en för smal pool. De kan då när de hoppar i från långsidan hamna farligt nära motstående långsida. Det är andra sommaren som vi har vår PP-pool och vi kunde inte vara nöjdare. Har du möjlighet så ska du fundera på saltvatten. Mycket lite skötsel och passning med vattenkemi. Kan du även komplettera med tak så kommer du aldrig ångra dig. Med luftvärmepump som hjälper till de solfattiga dagarna så kan du ha 30 grader från ca maj till och med september.  :)

4
Markpooler. / SV: Murad pool-saltvattenpool??
« skrivet: april 30, 2016, 08:03:14:14  »
Man kan också köpa en plastpool från typ Niveko eller dylikt. Du slipper liner och den fungerar utmärkt med salt. Dessutom drabbas den inte av osmos som glasfiberpooler kan göra. Den levereras i ett stycke färdigmonterad så byggkostnaderna är mycket små. Det går utmärkt att få den med trappa längs hela sidan om man så önskar vilket är rätt populärt.

5
Markpooler. / SV: Pool ovanpå jordvärmeslingor - erfarenhet någon?!
« skrivet: augusti 14, 2015, 21:24:36:36  »
Nu var ju frågan inte vilken uppvärmning av poolen han skall ha om jag förstår det rätt, utan om man kan installera en pool trots att det ligger jodslingor i marken, troligen slingor för en typ NIBE som tar värme ur marken för att värma vatten som ligger i slingor i golvet på villan samt i element ( ovanvåning ).
Du rör ihop det skriver jord luft i stället för jordvärme ?? jag fattar inte vad du menar .
Att jämföra luft/vatten ( uppvärmning av huset ) med en jordvärmeinstallation jord/vatten är som att jämföra päron o äpplen. Menar du uppvärmning av poolen med luft/vatten, ja då är detta det absolut vanligaste,
Jag skrev som du förstått helt fel. Jag ville göra en jämförelse mellan luft/vatten och jord/vatten. Jag är fullt medveten om att det är två vitt skilda saker i många avseenden.

6
Markpooler. / SV: Pool ovanpå jordvärmeslingor - erfarenhet någon?!
« skrivet: augusti 13, 2015, 07:43:36:36  »
När de redan tagit kostnaden att få ett system som faktiskt levererar lite när det är kallt ute till skillnad mig l/v, hur tänkte du nu?

/Peter
Nu vet jag inte var i Sverige du bor. Själv bor jag i Skåne. Det hela beror nog på hur dyr pool man tänkt sig. Hamnar man runt 400000 kr t ex så kan jag tycka att man vill kunna placera poolen var man vill. Tänker man sig en billigare pool så kanske inte detta är aktuellt.
Ofta kostar en pool ca 100' , pooltak ca 100', installations/grävkostnader 70' , pump/filter/klorinator/värmepump 50'. Utöver detta brukar man lägga ned litet på miljön runt poolen.
Vad jag förstår så börjar det bli vanligare att man installerar jord/luft istället för jordvärme. Installationen kostar ca 30'. Inte riktigt samma verkningsgrad men ändå OK. Dock fungerar luft/vatten inte så bra när det är riktigt kallt så bor du i norra Sverige kan jag förstå att du vill ha jordvärme.

7
Markpooler. / SV: Kommentarer på pooltrappa
« skrivet: augusti 12, 2015, 10:31:29:29  »
Hej.
Vi har en trappa längs hela kortsidan. Detta är vi nöjda med. Det man bör tänka på är att man blir ganska lätt i vattnet. Med detta menar jag att när man är nedsänkt till ca bålen så flyter man upp rätt mycket så det är svårt att nå ned med rumpan till trappan.  Hoppas att du förstår vad jag menar. Hur man får fram lämplig placering av trappstegen vet jag ej men utgå inte från att det kommer att fungera som i en pool utan vatten☺.

8
Markpooler. / PVC och pooler bra?
« skrivet: augusti 11, 2015, 14:49:44:44  »
Hej!
En sak som jag har börjat fundera över är plasterna som pooler ofta är uppbyggda av. Innehåller de ftalater eller andra oönskade ämnen? Hur är det med liners och rören där vattnet cirkulerar? Dessa är vad jag förstår ofta gjorda av PVC vilka innehåller ftalater om jag inte förstått fel.
Är det bara jag som undrar?

9
Markpooler. / SV: Pool ovanpå jordvärmeslingor - erfarenhet någon?!
« skrivet: augusti 11, 2015, 14:45:11:11  »
Ni har inte funderat på luft/vatten pump i stället? Då kan du disponera trädgården hur du vill samt ha ett mycket billigt alternativ till uppvärmningen av poolen.

10
Vi köpte vår PP-pool från Söderro gård i Vellinge. http://www.soderrogard.se/ De säljer PP-pooler från Niveko vilket ger många möjligheter. De har även samarbete med duktiga installatörer. Grävning, markarbete, installation och uppstart av pool tar en knapp vecka. Vi är mycket nöjda både med val av pool och leverantör.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag