CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - shas

Sidor: [1] 2
1
SpaForum / SV: Högtalare
« skrivet: maj 30, 2015, 11:18:42:42  »
Japp vet att det finns marina högtalare men det blir liksom inte samma sak... Även om ljudet förmodligen blir bättre känns det inte riktigt bra att det finns grejor som inte fungerar.

I mitt fall är allt skruvat och kan enkelt plockas isär vilket jag för övrigt redan gjort ;-)

Problemet är att frakten kostar 110dollar... annars är grejorna som sådant inte speciellt dyrt. tull tycker jag man i tanken kan försumma för det är så lite men momsen påverkar såklart...

Är det någon som är duktig på ljud och kan rekommendera några vettiga små element så är jag tacksam

Mvh // Shas

2
SpaForum / Högtalare
« skrivet: maj 29, 2015, 23:10:22:22  »
Ljud är som sagt lite bekymmersamt att få att hålla, är ju inte precis kalasförhållande.... Har ett par popuphögtalare sitter 4st 56mm högtalarelement i dessa som tyvärr lämnat in. Kan givetvis köpa en par nya för så där ca 150dollar men det känns så onödigt.... Jag vet ju dessutom att dessa har en kort livslängd.

Så min fråga är om det är någon som själv bytt ut dessa, priset för en högtalare ligger mellan 2-10dollar så det kan vara värt att fråga om någon gjort detta.

Jag vet att jag kan köpa separata högtalare men jag vill liksom att alla grejorna på mitt spa ska fungera

Mvh // Shas

3
SpaForum / SV: "kina-bad"?
« skrivet: maj 29, 2015, 19:09:44:44  »
Har själv ett winer.... Köpte detta begagnat ca 6månader. Har haft detta i ca 4år nu... Har egentligen inte varit något större fel... Visst elpatronen la av direkt men det tror jag beror på transporten 40mil på släpkärra ;-) Betalade då ca 30 000kr för ett kar som kostade över 100 000kr här.

Inför denna vintern började pumpen skramla lite samt att stereon plus högtalarna har slutade fungera, kanske inte så konstigt. Jag hade dock en pump och en ny ozongenerator i reserv så det bytte jag själv... ca 2timmars arbete. Beställde en ny reservuppsättning för att ha liggande pump, ozongenerator, stereo, överdrag plus två nya fjärrkontroller Pris under 3000kr med frakt och tull ;-)

Ny har jag byggt om mitt spa och kopplat på en växlare mot min bergvärme, inte så mycket för elkostnaden utan för att effekten är lite dålig när man badar.

Fungerar perfekt...

Nu är det dessutom så att mycket av dessa grejor tillverkas i Asien. Plast är plast vadhelst det tillverkas Kolla istället vad det sitter för grejor i...

Ha det // Shas

4
SpaForum / SV: Belysning i Spabad
« skrivet: maj 03, 2012, 20:39:09:09  »
Har ledbelysning och den använder jag alltid under kvällar då jag nyttjar mitt bad. Skapar det där lilla extra...

// Shas

5
SpaForum / Vattencirkulationen för oljud
« skrivet: mars 05, 2012, 19:19:09:09  »
Hej på Er !

Har nu efter ca 3veckor gjort vårt första bad, har det inte varit värmaren som varit trasigt så har vi varit sjuka.... men det var värt det.

Har ett AMC-2230 och har väl inte riktigt förstått alla finesser med detta ännu men det kommer .... Jag har dock ett litet bekymmer VVC-pumpen. En JA50 33-170 L/S 2tums anslutning i både inlopp och utblås det är alltså en rejäl rackare. Denna dimmas sedan ner till en dysa på ca 15-20mm, det är klart att det blir oljud. Det blev dock en avsevärd förbättring när jag via några buntband ändrade radien på slangarna.

Men kan det vara rimligt att ha sådan fart på vattnet det är en riktig stråle vi pratar om. Det borde väl räcka med lite rörelse i vattnet ?

Funderar på om det finns någon form av effektreglering på cirkulationen Är det någon som har ett likadant bad så får Ni gärna höra av Er

Ha det // Shas

6
SpaForum / SV: Byte av elpatron Balboa
« skrivet: februari 18, 2012, 14:57:29:29  »
9.Skjut nu dit den nya patronen den måste sättas in lite snett men det ger sig när man har grejorna i handen sätt dit brickorna och dra dit muttrarna lite löst fixera elpatronen den får inte under några omständigheter ligga emot kanten. Dra nu till muttrarna så elementet blir fixerat. OBS DRA INTE FÖR HÅRT. Det går alltid att efterdra om något läcker. UPPREPAR ÄN EN GÅNG GLÖM INTE MOTHÅLL ( Bild 9 och 10)

10.   Återmontera nu allt i omvänd ordning. Svårt Nej det var det inte, tidsåtgång ca 1,5timma men då dokumenterade jag också….

Lycka till.
 

7
SpaForum / SV: Byte av elpatron Balboa
« skrivet: februari 18, 2012, 14:44:53:53  »
7.För att få in den nya patronen i röret måste en givare avlägsnas, Skruva av den svarta plastmuttern och därefter avlägsna givaren med mycket stor försiktighet. Se (bild 5).

8.Avlägsna därefter kopparblecken, se till att ha ordentligt mothåll, kanske inte så viktigt vid demontering eftersom elementet redan är trasigt men vid montering utan mothåll blir du 1200kr fattigare ;-) (Bild 6 och 7) Avlägsna med hjälp av nyckel 19 de två sista muttrarna som håller fast elpatron ta därefter ur den gamla. Jag tog en gammal tandborste och gjorde rent runt hålen inte kul om det läcker sedan. Se (bild8)

8
SpaForum / Byte av elpatron Balboa
« skrivet: februari 18, 2012, 14:29:31:31  »
Nedanstående "manual" är en beskrivning på hur jag bar mig åt. Det finns säker alternativa metoder som är bättre men som sagt jag nåde målet. Manualen ska dessutom ses som ett stöd inget annat. Var och en som följer denna beskrivning gör det på egen risk.

1.Min elpatron ser som på (bild 1). Kontrollera genom att mäta motståndet över matningen till elpatron. Instrumentet ska indikera avbrott.

2.Mät upp det nya elementet så att inte det är trasigt också... Det vore ju förargligt. dessutom tror jag det är svårt att få delen utbytt om den varit installerad. Min patron gav en resistans på 18,7Ohm (ca 2800W)

3.Bryt strömmen

4.Leta reda på avstängningsventilerna, en på var sida om el patronen. Mina var av en mycket smidig variant (Bild 2). Ta bort plastsäkringen och stäng bajonettfattningen ordentligt,

5.Ta bort givarna från kortet finns ett litet plastbleck som ska tryckas in dvs inget våld, det ska gå enkelt, (Bild 3). (Höger givare till höger på kortet och vänster till vänster.) Passa samtidigt på att med hjälp av 10:ans fasta nyckel avlägsna muttrarna som håller patronen på plats finns en på undersidan också. Tappa inte bort taggbrickorna då dessa är till för att ge ordentlig jordning. Avlägsna dessutom anslutningarna till elpatron jag lossade mina på kortet (10:ans hylsa) Dessa syns på (bild 1)

6.Nu är det dags att lossa tuben, skruva lite försiktigt med handkraft bort de vita ”plastmuttrarna” Jag skruvade bort dessa, behöver man nog inte göra men det var så enkelt så så fick det bli. Skjut röret lite åt sidan så att vattnet rinner ut (Bild 4) Ta sedan bort röret. 

 



9
SpaForum / SV: Elvärmare
« skrivet: februari 18, 2012, 13:54:10:10  »
Hej på Er alla !

Bara för att vara på det klara och för att det inte ska bli några missförstånd. Hur jag än kopplar in spaet enfas tvåfas eller trefas kommer inget hända då jag har ett avbrott i värmaren. Jag bryter denna tråd och börjar på en ny

10
SpaForum / SV: Elvärmare
« skrivet: februari 17, 2012, 21:05:30:30  »
Alla tre är inkopplade... Och vad jag kan mäta mig till så fungerar allt ljus, pumpar bubbel och spänning fram till elpatron. Har fått hem elementet idag och ska byta detta imorgon får se om jag behöver tappa ur vattnet har nämligen än så länge bara hittat en avstängare men som sagt jag har inte tittat heller.

// Shas

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag