Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - jcm

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Sil till sandfilter - hjälp!
« skrivet: augusti 01, 2017, 18:58:27:27  »
Hej alla,

mitt sandfilter hade tidigare problem med att sanden sögs ur filtret och landade i poolen istället. Detta visade sig bero på att den som gjort installationen kopplat rören fel. Jag skulle fylla på sandfiltret idag och ser då att silen är trasig, vilket knappast lär ha hjälpt till att hålla sanden kvar i filtret.  Problemet är att jag inte vet var man kan köpa ett sånt här sandfilter eller själva silen som sitter limmad på röret.  Nån som vet mer?

2
Markpooler. / Köpråd, liner
« skrivet: juli 04, 2016, 13:22:57:57  »
Hej,

står i begrepp att byta liner i poolen som gett upp efter drygt 25 år.  Det är en Pahlén-pool (8x4 meter) med träram där ramen fortfarande är i gott skick.

Jag har letat runt på olika svenska sajter och hittar priser på 10000 kronor och uppåt.   Eftersom man inte direkt drar tusenlappar ur rumpan så är priset givetvis en viktig fråga och jag funderar på vad man egentligen ska satsa på för att poolen ska bli funktionsduglig igen?

Det jag helt enkelt behöver är tips på liner, var köper man dem billigast, osv.

Tack!

Jocke

3
Ovanmarkspooler / Sandfilter som bråkar
« skrivet: maj 25, 2013, 10:26:29:29  »
Jag har en utomhuspool med sandfilter och pump. Inga konstigheter, allt fungerar som det ska. Förutom när jag har backspolat sandfiltret, stoppat pumpen och rengjort dess filter och sedan startar det hela igen. Då sprutas det in sand i poolen från munstycket i ena änden av poolen.  Alla rör är kopplade korrekt. Detta händer alltså bara när jag gör det ovanstående, inte annars. Har inte kollat hur mycket sand det är i sandfiltret nu men jag blir inte klok på varför detta händer.  Någon som har några ideér ?

4
Markpooler. / Ingen cirkulation - problem med bräddinloppsröret?
« skrivet: juni 03, 2011, 18:19:42:42  »
Sent om sider har jag nu försökt starta upp min pool.  Då upptäcker jag att jag inte har någon cirkulation på vattnet. Kör jag ner trädgårdsslangen hela vägen ner i röret till bräddinloppet (vid poolen) tills det tar stopp så går vattnet igenom. Drar jag upp slangen tio centimeter så "vänder" vattnet och börjar komma upp i bräddinloppet igen.

Pumpen fungerar ypperligt. Sandfiltret likaså.  Så genom uteslutningsförmågan har jag kommit fram till att röret till bräddinloppet är "paj". Inget vatten går igenom det när pumpen suger, men kör jag slangen igenom det så fungerar det ju, så det kan ju inte vara stopp heller.

Vad göra?  Alla tips och förslag mottages tacksamt!


5
Markpooler. / Vid vägs ände - behöver råd!
« skrivet: juli 08, 2010, 10:36:44:44  »
Hej alla,

efter sju sorger och åtta bedrövelser har jag inget val än att "krypa till korset" och be om hjälp.

Storyn är denna:

Vår pool är runt 20 år gammal. Jag gissar här för jag vet inte exakt hur gammal då den följde med huset som vi köpte för tre år sedan. Förra hösten rasade pumpen och i vintras exploderade sandfiltret då jag glömde att tömma det på vatten.

Sagt och gjort, nya grejer införskaffades och en god vän, som är rörmokare, installerade allt med rejäla kopparrör så vi skulle slippa fundera mer på det. Detta var i mitten på Juni.

Vattnet är glasklart och allt ser bra ut. Sedan fyller jag på sand i sandfiltret och då börjar underliga saker hända. I samma veva stiger temperaturen kraftigt och toppar runt 30+ på dagarna sedan snart två veckor.

Vattnet börjar nu bli grumligt. Klor och PH-värde är perfekt men det går inte att se poolens botten. Jag trodde att det väl hade att göra med att sanden kanske skulle "spolas ren" eller något sådant och det gick 4-5 dagar innan jag började ana oråd. Så jag öppnade sandfiltret. Och sanden var i princip borta. Troligen är detta inte ett sandfilter men det är en annan historia.

Sanden låg istället på botten nedanför insprutningsröret i bortre änden av poolen, där man givetvis aldrig sätter sin fot.

Jag tömmer ur den sista sanden ur filtret, håvar upp all sand från botten och tänker att nu ska det väl bli bättre. Men icke.

Jag chockklorerar. Ingen skillnad. Testar flockningsmedel. Ingen skillnad. Testar medel mot alger (för säkerhets skull) men det hjälper inte heller. 

Så jag vet inte vad jag ska göra härnäst. Vi badar i poolen som vanligt och det är inte dumt sådana här dagar men det vore trevligare om vattnet var rent.

Jag bifogar en bild på eländet så kanske någon har förslag på vad jag ska göra. En sista utväg är väl att tömma poolen antar jag och byta vattnet men det är ju inte så enkelt i en pool på 8x4 meter.

Tacksam för all hjälp jag kan få!


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag