CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Gotlandspool

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Byggtrådar / SV: Bygga Folkpool Classic
« skrivet: september 19, 2018, 14:50:51:51  »
Om schaktpriset är högt kan rimligen ingen svara på utan att veta något om plats, förutsättningar och vad som ingår i priset.

För att bedöma monteringspriset behöver man också veta vad det är som ingår i det. Om det är att bara montera upp själva stommen på en redan klar och färdiggjord yta och sen gå hem så är det givetvis högt. Om det ingår all montering av alla delar och all utrustning fram till en badbar pool eller till och med inklusive sarg och däck osv. är det kanske ett helt ok pris.

Jag har själv (dvs. helt ensam) byggt en Folkpoolsliknande pool i lösvirke och jag har efter denna övning full förståelse för att det är skitdyrt att leja bort att bygga pool. Det är många moment, mycket mätning och det tar helt enkelt väldigt mycket tid. Jag har aldrig räknat så fel på tidsåtgång som detta projekt (och då har jag gjort många galna byggprojekt). Jag har till och med i efterhand sagt att jag inte skulle ha gjort det om jag hade vetat om vilken tid det tog (efter denna sommar har jag dock bytt uppfattning och tyckte det var en lysande ide att bygga pool  ;D).

Om t.ex. priset på allt för dig blir 80 tkr i schakt + 65 tkr för montering + priset på själva poolpaketet så skulle jag säga att det är ett bra pris.

Att det skulle vara mycket problem med just Folkpool vettifan om jag köper. Jag gissar att de säljer flest pooler i Sverige och jag känner många som har Folkpool som är kanonnöjda och på detta forum har jag inte sett något allmänt ramaskri över att Folkpool är kasst. Deras poolstomme är beprövad och de har kvalitetskomponenter från Hayward och andra välkända varumärken. Klart det finns folk som har haft problem med Folkpool men att det skulle vara en etablerad sanning som gäller generellt skulle jag inte skriva under på.   

Jag tycker för övrigt  att denna tråd tydliggör att priset på själva poolpaketet faktiskt är sekundärt (om man inte som jag gör precis allt själv).

Alla stora poolföretag, inklusive Folkpool och Poolkungen mfl, har årliga kampanjer osv och man brukar då kunna få t.ex. 20 % på helt poolpaket. 

2
Markpooler. / SV: Impregnerad plyfa
« skrivet: september 13, 2018, 13:26:24:24  »
Jag har köpt poolplyfa 150x150 cm av Folkpool. På butiken/huvudkontoret i Järna har dom i lager. Finns även på XL Bygg i Täby.

3
Markpooler. / SV: Folkpool ny liner buktar ut ovankant
« skrivet: maj 30, 2018, 11:48:49:49  »
Hur denna snapin-list ska montera framgår bl.a. av på sidan 2 i Folkpools manual för linerläggning: https://www.folkpool.se/download/18.79a66ba4161933d0f3792621/1519281113612/2-5_liner_generell.pdf

Av bilden i broschyren följer att det är självklart att det blir en utbuktning på linern om man har denna linerlist. Om man har en väggmatta bakom linern så blir det lite mindre - jag vet inte hur trådskaparen har med väggmatta? Om man retar sig på detta och vill reducera utbuktningen kan man (på Folkpool med trästomme) såga bort nån cm överst på poolplyfan så listen ligger "infälld". Men det innebär andra nackdelar i o m att man då tar bort ca 2 cm av poolplyfan som ska fästa på den översta 45 mm-regeln. Som jag skrev tidigare i tråden så tror jag att det enklaste sättet att slippa se och tänka på detta är att montera poolsargen en bit ut så man har ca. 2-4 cm skvalpkant.   

4
Markpooler. / SV: Folkpool ny liner buktar ut ovankant
« skrivet: maj 29, 2018, 12:03:11:11  »
Kan också bekräfta att det är så där det blir med vanlig linerlist som monteras högst upp på poolväggen. I ditt fall tror jag det ser extra konstigt ut pga poolsargen är monterad så långt ut. Jag har monterar poolsargen några cm ut i poolen så det blir en "skvalpkant" - då syns inte detta med linern alls på samma sätt som på din.

5
Markpooler. / SV: Kabel till lampa, 6mm2?
« skrivet: maj 23, 2018, 17:14:27:27  »
Den ledning (matarkabel) du pratar om kommer ju inte att ligga i något vattenfyllt kabelrör. Det är lampkabeln dras i det vattenfyllda röret (som man lägger i "svanhals") till en kopplingsdosa - i denna kopplingsdosa kopplar du ihop lampkabeln med matarkabeln.

6
Byggtrådar / SV: Smålandspoolen
« skrivet: september 13, 2017, 12:36:13:13  »
Det här följer jag med intresse. Måste säga att jag är försiktigt skeptisk till trallbrädor och isolering på insidan men det är möjligt att det funkar och blir bra. Har själv byggt sektioner i lösvirke men jag har byggt enligt Folkpools princip i det mesta. Ang isodrän eller vanlig cellplast till träpool så säger Folkpoolfolk jag har pratat med att man absolut inte ska ha vanlig cellplast mot trä/poolplyfa eftersom den blir "tät" och inte låter trät torka ut - om man ska ha isolering har de rekommenderat isodrän eller motsvarande. Jag vet inte men valde att använda isodrän till de delar av min pool som ligger under mark och upp till 2/3 på poolväggen. Översta 1/3 är oisolerat.   

7
Pooltäckningar / SV: Frågor om solfolie?
« skrivet: september 13, 2017, 09:58:20:20  »
Jag har som enda pooltäckning under badsäsong bubbelplast, 400 micron. Ville inte ha nån fast upprullare. Som enkel upprullare använder jag en 44 mm rundstav som är en meter längre än bredden på poolen. Rullar sedan upp den för hand på rundstaven. Funkar helt ok, men man måste vara två (i alla fall när man rullar på den på). Sedan kan man lägga iväg rullen var man vill när den inte används. Jag skulle säga att funktion per krona är hög.

8
Vatten och kemi / SV: Klorhalt när man har saltklorinator
« skrivet: augusti 18, 2017, 22:03:34:34  »
Lite blandade resonemang och åsikter ser jag. Felkälla i mitt fall är i vart fall inte salthalt, vattentemp eller för stor poolvolym i förhållande till saltklorinatorn. Ska vid säsongsstart nästa år köra m klorpuckar initialt (min saltklorinator kräver minst 18 grader på poolvattnet enl manual) och se om jag sedan får upp klorhalten med saltklorinatorn. Återkommer om typ 10 månader med andra ord  :D

9
Vatten och kemi / SV: Klorhalt när man har saltklorinator
« skrivet: augusti 17, 2017, 11:42:39:39  »
Tack för tipset Martin - jag ska kolla detta när jag får tillfälle, men det blir nog nästa säsong. Annars börjar jag tänka lite på den här "vandringssägen" som man hört och läst om så mycket när det gäller saltklorinator, dvs. att klorhalten i själva poolen blir väldigt låg och att det sker en stark klorrening i själva cellen endast osv. Jag förstår att andra menar att sånt snack är rena gojan och att klor är klor oavsett om det kommer från puckar eller en klorinator. Jag har inte kompetens att säga nåt alls i den frågan, även om man kanske kan tycka att min story stödjer den aktuella "vandringssägen". 

10
Byggtrådar / SV: Ovanmarkare - hembyggd/modifierad Folkpool Garden
« skrivet: augusti 14, 2017, 22:54:13:13  »
Tackar  O0
Har också gjort pyssel som att bila ur källare, dränerat, nytt tak, bytt all el, va och vatten på tre våningar, tre våtrum, kök, fönsterbyte, garage och liknande, men poolprojektet slår det mesta. Men jag inbillar mig att det är som när jag hade båt för 10 år sedan - en massa jobb och utgifter men sedan kommer några gyllene ögonblick eller dagar då man känner att det var värt det. Tror för min del att det är en bra dragare för att få barnen med till ön när de blir större.

Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag