Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: linusberg skrivet maj 18, 2012, 00:58:28:28

Titel: Funderingar kring betongpoolsrenovering.
Skrivet av: linusberg skrivet maj 18, 2012, 00:58:28:28
Hejsan alla poolare, då är man igång igen med den andra renoveringen av min ledsna betongantagonist från -70, Gjorde henne fin som attan för något år sen men råkade ut för missöde när jag började fylla henne på årets första frostnatt vilket resulterade i spräckt emalj på ca 20 kakelplattor. Jag har haft gulliga blommiga 70tals kakelplattor som nu efter 40 år ska väck och jag jag ska slipa och måla botten så jag inte råkar ut för samma sak igen. Ni kan läsa den gamla tråden om ni vill se hur förra renoveringen gick.

Idag har fyra pers beväpnad med bilmaskiner gått lös på henne och vi har hunnit halvvägs men då uppstår givetvis lite funderingar i vanlig ordning. Fick en galen idé som säkert var resultat av inhalering av för mycket betongdamm kombinerat med folköl, förhoppningsvis kan någon av eder få mig på bättre tankar. ;)

Vi kom in på när vi ändå var i farten om vi skulle ge oss på och försöka gjuta en trapp då vi har sett så snygga exempel på trappor gjorda av er glada betonggossar här på poolforum. Efter lite ritande och klurande så snurrade vi iväg ganska långt och funderade  på om det var möjligt att konstruera en "invändig" badgryta? Vad tror ni, kan det vara genomförbart?

Poolen är 9x4 och tanken var om man skulle formgjuta en "ny" vägg i kortsidans ena hörn, dvs stjäla ca 1,5x2m längd för att konstruera en badgryta som skulle kunna användas även vintertid. Resterande 1,5x2m skulle gjutas som trapp. Lite strulig beskrivning, ni får säga till om jag måste rita för att förklara.
 
Mina funderingar gäller framförallt materialval, betongkvalitet, tätskikt, behöver jag "svällkorva" den nya väggen, hur lösa armering mot befintlig pool/borra in etc, vilka krafter måste jag tänka på i och med att övriga poolen vinterställs med vatten, uppvärmning/anslutningsdetaljer att gjuta in, bottenventil etc.

Hjälp mig spåna ni som kan detta med betong, är detta ett genomförbart projekt överhuvudtaget eller ska jag återgå till mitt betongdammssnifferi, sluta klura på utopier, köpa mig en svenssongryta att ställa på pooldäcket och vara nöjd med min tråkigt fyrkantiga betongpool?  ;D

/Peder