Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Funkis -38

Sidor: [1] 2 ... 6
1
Byggtrådar / SV: Äntligen Pool!
« skrivet: september 10, 2018, 21:44:27:27  »
Lite poolbilder

2
Uppvärmning / SV: Brilix XHP140 kompressor startar ej!
« skrivet: juni 22, 2018, 12:35:09:09  »
Ny kontaktor installerad idag och allt funkar som vanligt igen👍 Tog lite tid att få hem delen men 150kr för hela kalaset var ändå helt okay, även vädret har tajmat bra och sista veckorn har ändå inte direkt inbjudit till bad. Plockade isär den gamla och den har ”smält” ihop och såg inte alls kul ut. Hoppas att det var fel i kontaktor och inget annat som orsakade felet.

Ingen support eller respons från de firmor jag varit i kontakt med även om jag har jagat dem flertalet gånger, riktigt dåligt tycker jag...🤔 Man får tydligen klara sig själv om man kör Brilix

Trevlig midsommar!

//Funkis

3
Uppvärmning / SV: Brilix XHP140 kompressor startar ej!
« skrivet: juni 04, 2018, 23:12:02:02  »
Hej Tommy, och tack för engagemanget! Jag har mätt och har manöverspänning fram när VP kallar på värmning. Dock slår inte kontaktorn om och släpper ej igenom spänning. Har kört kompressorn med direktmatning och då fungerar den. Ingen hjälp från återförsäljare trots upprepade kontakter samt mail och påstötningar flera gånger. Borde ju inte vara så svårt för dem att ge ett besked om kontaktorn finns i lager eller ej samt ett pris...😱 Jag har bokat en kontaktor via EBay och väntar nu på leverans. Hoppas på snabb leverans och att det löser mitt problem👍

4
Uppvärmning / SV: Brilix XHP140 kompressor startar ej!
« skrivet: maj 31, 2018, 23:01:14:14  »
Hej igen Tommy,
Det verkar inte helt enkelt att hitta denna kontaktor/relä via någon av de svenska leverantörer som jobbar med Brilix. Har nu jagat detta i ett par dagar utan att någon av dem kan säga om de kan leverera detta som reservdel, väntar på svar men än så länge ingenting...🤔

Hittar produkten på ex. EBay men jag hade hoppats på att få den lite snabbt utan att behöva vänta flera veckor på leverans.

Har lite bilder så chansar på att lägga upp dem och se om någon här på forumet kan assistera. All hjälp att lösa detta lite snabbt är mer än välkommet!

//Funkis

5
Uppvärmning / SV: Jag behöver din Hjälp Rickard
« skrivet: maj 30, 2018, 00:09:58:58  »
Det som anges är vilken storlek på säkring som krävs samt tjocklek (area på kabeln). Har inget med vilken kapacitet du får ut. Risken är ju dock att du inte klarar dig med befintlig säkring samt kabelarea, VP stoppar om säkringen löser och du kan få problem med befintliga kablar.

Vad gäller säkring är det bara att testa, brukar vara tilltaget överkant. Gällande kablar finnas det säkert någon som kan det bättre men jag själv hade nog valt att byta till grövre bara för att vara på den säkra sidan. En elektriker kan säkert vara till hjälp i hur du ska gå vidare!

//Funkis

6
Uppvärmning / SV: Brilix XHP140 kompressor startar ej!
« skrivet: maj 29, 2018, 23:53:50:50  »
Lite uppdatering; kompressorn okay och det är relät som styr start/stopp av kompressorn som har gett upp. Kompressorn startar och går som den ska om jag kopplar den med direktmatning. 👍👏 Nu Blir det att jaga och se om jag kan hitta ersättnings relä via någon återförsäljare eller om det kan fungera med något standard relä med manöver på 220 volt.

Någon som vet vem som är generalagent (om det finns någon...) för Brilix VP här i Sverige?

//Funkis

7
Uppvärmning / SV: Brilix XHP140 kompressor startar ej!
« skrivet: maj 26, 2018, 12:18:38:38  »
Tack för snabb input Tommy!
Det sitter ett relä till kompressorn, får kolla det. Normalt har jag för mig att man brukar höra att det ”knäpper till” innan kompressorn startar så det kanske är felet! Tror inte det sitter någon säkring. Trycket på manometern visar på ca 200 psi vilket den brukar/alltid har gjort när den är i viloläge varför jag är tveksam till att det skulle vara en läcka i kylkretsen. Får ta och öppna och kika runt lite när det blir lite svalare👍

8
Uppvärmning / Brilix XHP140 kompressor startar ej!
« skrivet: maj 26, 2018, 10:54:33:33  »
Hej!
Har en Brilix XHP140 som snurrat som en klocka sen inköp 2012. Men nu har jag fått problem...VP:en värmer ej och vad jag själv kan avgöra så startar inte kompressorn. Jag har inga felmeddelanden, fläkten startar normalt och går när VP:en kallar på värme men får alltså ingen fart på kompressorn. Alla parametrar inställda enligt fabriksinställningarna och har fungerat bra så under alla år. Någon som har några bra tipps på hur man kan börja felsöka eller kan man utav de olika värdena från VP kan avgöra vad som är fel?

Tacksam för input då manualen ej är av bästa klass...

//Funkis

9
Markpooler. / SV: Jetswim, vad funkar?
« skrivet: januari 20, 2015, 19:55:37:37  »
Oops, lite dålig frekvens på uppdatering! JetSwim på plats och funkar över förväntan. Mycket använd och skulle inte välja bort den om jag bygger ny pool någon gång. Funkar bra att simma i strömmen och barnen formligen älskar den  O0 Är även bra som ryggmassage. Mycket kul för ganska rimlig peng! //Funkis

10
Byggtrådar / SV: Äntligen Pool!
« skrivet: juli 23, 2013, 22:38:13:13  »
Ska vad jag kan hitta, just ju pågår hårt arbete med stenläggning runt poolen, men checkar och postar några bilder när jag får en stund över. Är själva väldigt nöjda med den gråa linern och kan klart rekommendera!!!
//Funkis

Sidor: [1] 2 ... 6
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag