Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Danne_NG

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Importera ett spabad själv?
« skrivet: juni 16, 2010, 17:29:26:26  »
Nilking, jag har kollat upp flertalet spa:n nu, (Kanske skulle göra en lista?) och inget har kostat mer än 3500 USD än så länge. Har även pratat med kontakter i Asien vilka hävdar att ett kvalitets-spa ligger där i pris och man ska inte betala mer. Dessutom hävdar dom att de har ordentligt kalla vintrar där med, inte lika långa bara.

Fortfarande lika tveksam och det slutar nog med att jag är utan spa under sommaren hur jag än gör. Om jag beställer tar det 2 månader cirka. Om jag köper ett lagerfört i Sverige kommer jag nog inte kunna bestämma vilket jag ska ha förrän sommaren börjar närma sig slutet ändå.   >rulla<

2
SpaForum / SV: Importera ett spabad själv?
« skrivet: juni 13, 2010, 23:12:51:51  »
Tack för intressanta synvinklar, men det är fortfarande inget som egentligen besvarar varför man inte skall köpa samma spa fast i Asien direkt hos fabrik istället. Jag har hittat flera som gladeligen säljer ett spa och skickar det, alltså ingen container full. Frakt ligger då på om vi tar i ca 3000:- Kostnadsbördan för ett svenskt företag låter helt rimlig som du beskriver Rikard. Personligen å tror jag med närheten till global handel idag att den traditionella distributörsrollen/återförsäljarrollen, dvs mellanleden kommer att försvinna oavsett kapitalvara på konsumentsidan, men det är ett annat forum och tråd kanske. :-)

Tryggheten och närheten till en svensk handlare köper jag. Bättre service i allmänhet, köper jag också. Men någonstans där borde det gå ihop med det pris jag är villig att betala för ett köp innanför Sveriges gränser. Så mycket som det skiljer idag så blir det nog i sådana fall ett riktigt bra kampanjerbjudande eller utförsäljning med omgående leverans som gör att jag skulle kunna överväga ett köp här. Jag är inte snål, jag har bara blivit medveten på någon veckas tid då tanken föddes vid en konversation. Jag har nog varit riktigt nära 2-3ggr tidigare att hala upp plånboken hos handlare då jag fastnat för något som funnits för omgående leverans.

Som handlare tar man ut det man kan förstås, inget ont menat där. Jobbar själv i ett importerande bolag (B2B) som sagt och vi säljer ofta grejer vidare för marginaler man gör frivolter för, trots att man inte kanske kan likställa det med just detta poolscenario.

Sorry - Ganska långt igen. :-)

3
SpaForum / SV: Importera ett spabad själv?
« skrivet: juni 13, 2010, 17:11:18:18  »
Jo jag förstår att många "skitbad" finns i Asien där säkerligen till 95% av alla kar i världen tillverkas. Jag har ganska bra erfarenhet av import av andra produkter från Asien och det är samma frågeställningar oavsett produkt egentligen. De amerikanska baden är säkerligen gjorda där borta med enligt amerikansk nivå på standard och krav. Helt enkelt för att det är billigare produktionsmässigt.

Men det var lite av min poäng. Exakt samma kvalitets spabad som säljs för över hundra tusen SEK från tex folkpool eller annan liknande firma i Sverige som sägs tåla svenska klimat, finns från samma asiatiska fabrik för ca 3000 USD (ca 24 000 SEK) därborta, Och det är ett sådant jag i sådana fall tänker skaffa. Så vad kvarstår då förutom garantifrågan och långa serviceavtal som jag ändå inte vill ha? Känslan jag får av att jämföra priset i Sverige med priset i asien att nån rackare till mellanled sitter med trumf på hand och alldeles för mycket marginal i fickan.

Tittar man på andra länder så anses inte sådana här spabad som någon unik lyx och kostar heller inte lika mycket. Oavsett Euro-land eller dollar-land. Marknadsläget i Sverige är mest på en peak prismässigt tror jag, ungefär som med platt-TV för 5-10 år sedan då det var snordyrt. Därför kvarstår frågan om att är det verkligen motiverat att handla i Sverige jämfört med att handla i Asien. Sedan kan förstås skrämselpropaganda från diverse håll få köpare att se onyanserat på saken och detta skulle jag också vilja lyfta i tråden egentligen.

Att handla i Asien kan vilken privatperson som helst göra idag och få det levererat till dörrn några dagar senare (förstås inte tunga saker som ett spa som går på sjöfrakt som tar ett par veckor).

Sorry för långa inlägg. :-)

4
SpaForum / Importera ett spabad själv?
« skrivet: juni 12, 2010, 21:31:14:14  »
Hej är ny här på forumet och känner att jag verkligen kommit rätt.  :)

Nåväl, jag har ganska bra förutsättningar att importera ett spa från Asien via firman som importerar mycket och har bra ordnat med otroligt bra fraktavtal, men känner att jag ändå är osäker. Det jag sett är att spabaden är ju så otroligt mycket billigare där (kolla själva tex via söksidan alibaba.com), men frågan är om man vågar? Två viktiga punkter för att jag skall göra det är följande;

-Spabadet måste vara isolerat och anpassat efter klimat som i Sverige.
-Det måste innehålla delar av standardtyp och man skall lätt kunna hitta reservdelar.
-Garantifrågan som svenska handlare kör med, är den nödvändig då prisskillnaden är omotiverat stor? Man har ju tillverkargaranti förstås, men det kan bli svårt att kommunicera enkelt mot tillverkaren men det är så pass mycket billigare så man helst köper delar o fixar själv, eller anlitar någon vid problem.

Är det någon som har erfarenhet av detta själv och kan rekommendera/avråda från något?
EDIT - Kanske ska tillägga att jag överväger detta mot att köpa ett på hemmaplan - Slut EDIT

Började mitt spa-ägande med en mycket enkel och billig uppblåsbar pool M-spa Camaro 130. Perfekt för nybörjare. Den köpte jag mest för att se om det var något för mig. Jag badade sönder den och är helt såld sedan dess.

Mvh, farbror Skrynkel :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag