VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - MackeWesen

Sidor: 1 [2] 3 4
11
Markpooler. / SV: foam väggmatta putsad leca
« skrivet: mars 25, 2019, 13:58:09:09  »
Jag köpte rulle från folkpool, 150cm bred och 25 meter lång. Smidigt att bara ställa den mot väggen och rulla ut den stående, den är något tjockare tror jag, 5 mm har ja för mig så det beror väl på om du har några ojämnheter efter putsningen, annars funkar det Säkert med den du länka

12
Markpooler. / Snabbfäste till stege?
« skrivet: mars 22, 2019, 16:54:03:03  »
Rib cover ska införskaffas nu i vår, och då kommer våran stege att hamna lite dumt till. och behöver då lite tips på om det finns några färdiga snabbfästen att köpa eller om någon har konstruera nån egen smart lösning ?

13
Markpooler. / SV: Läcker kring poollamporna, tips på någon som kan laga?
« skrivet: oktober 12, 2018, 07:53:38:38  »
Vad är det för stomme? Såg att du skrev att ni satte nya pakningar på insidan och utsidan av poolen, dom ska ju sitta på varje sida om linern, och så ska allt klämmas ihop mot lampa nischen,  alltså båda på insidan av poolen. Men det kanske va så ni gjort? :)

14
Markpooler. / SV: Träpool, svårt att hitta en riktig rubrik för mina frågor
« skrivet: september 30, 2018, 22:37:19:19  »
Hade precis samma problem som dig i våras. Vi valde att gräva upp runt hela poolen till ca 10 - 20 CM under botten reglarna! ( grävde för hand, inget jag rekommenderar) sen va det bara börja bryta bort dom gamla skivorna.
Sen drog jag en dränering runt hela stomen och koppla till en pumpbrun.
Sen valde vi en lite dyrare form polyfa som var vattenfast limmad som nya väggskivor, men betydligt billigare än tryckimpregnerad plywood. Klädde in hela utsidan med platonmatta med ordentlig överlapp där det behövdes skarvas. Så det aldrig kommer ligga något organisk material mot trä. Passade även på då att isolera över det med 70mm cellplast. Sen va det bara att börja skotta i singel, (8-16) (inget jag heller rekommenderar att göra för hand)
Va motfyllt med sand och jord på våran innan så då säger det sig självt att det ruttnar tillslut. Och ingen dränering som sagt..
Insidan klädde vi med en vägg foam som är ca 1 CM tjock och en ny mosaik liner på det. Passade även  på att byta ut alla belysning, inlopp och bräddavlopp och rör delar till nytt! Säkert många som skulle idiot förklara oss för vi körde på formplywood ist för tryckimpregnerad, men tror att Platon mattan gör sitt, i min värd kan trä klara sig hur länge som helst om det bara hålls tort och luftigt.
I alla hål som vi tog upp för belysning,inlopp mm. Förseglad vi med en åldersbeständig T flex tejp.

Tog oss ca 3 månader, då körde vi nästan varje helg och på vardag kvällar någon timme varge dag efter jobbet.

Kostnad ca 100 000-110 000 kr, medräknat  liner och en ny luftvärme pump.

Så där har du en liten finger visning om du väljer det alternativet! Vi vart jäkligt nöja med slut resultat och njutit dom sista sommar månaderna, men jag vet i fan om jag skulle gör om det om jag visste innan vad som väntade.. det tog dubbelt så lång tid och kosta dubbelt så mycket mot vad jag tänkte mig från början.
Mvh Marcus

15
Markpooler. / SV: Mobilt poolskydd -trall
« skrivet: september 02, 2018, 13:36:11:11  »
https://www.aqvisdeck.se

Dom är riktigt fina ! Vill du inte köpa ett färdigt, kanske det finns lite idéer att hämta! Vet att man kan köpa bara själva ramen med skenor och sen slå på trall själv

16
Byggtrådar / SV: Nu är pool projektet klart!
« skrivet: augusti 31, 2018, 12:27:27:27  »
Nästa poolbygge är också under planering, svärföräldrarna blev sugna på pool i sommarstugan nu när de varit och badat i våran ! Så planeringen är i full gång, offerter på lite olika pool modeller håller på att tas in. Kommer bli ett lite "seriösare" bygge än vårat dvs inget hemma bygge ;) men blir en ny tråd om det när det kommer igång !
Mvh marcus

17
Byggtrådar / SV: Nu är pool projektet klart!
« skrivet: augusti 31, 2018, 12:19:04:04  »
Lite mer bilder! Nästa år är det det pump huset som ska få sig en uppfräschning!

18
Byggtrådar / SV: Nu är pool projektet klart!
« skrivet: augusti 10, 2018, 21:23:42:42  »
Mysigt på kvällarna  O0

19
Byggtrådar / Nu är pool projektet klart!
« skrivet: augusti 10, 2018, 21:02:30:30  »
Efter att vi insett att den gamla poolen som va byggt tidigt 1990 tal, hade kasta in handduken. Så bestämde vi oss för att renovera, men egentligen så blev det ett helt nytt poolbygge. Handgrävt runt hela poolen och petat i en dränering, 15 ton singel inkörd  på skottkärra från garage uppfarten. Nya väggskivor, inklädd med platonmatta på utsidan och isolerad. ny liner, nya inlopp, lampor, kopplingar och rör, m.m. lägger upp lite bilder / Marcus

20
Markpooler. / Säkring för poolbelysnig
« skrivet: juli 16, 2018, 00:34:05:05  »
Hej efter en större poolrenovering som nu ligger i slut skedet så tänkte ja passa på att byta ut alla gamla automatsäkring! Då den till belysningen är slut, den vill inte låsa ens när strömen är av, Men nu sitter det en 6 amp säkring till 2 st 300w halogen, kan jag köra med en 10 amp? Kabeln från transformatorn är en halv tums kabel och belysningen är 2 st nya hayward belysning, med 300 w halogen  Vad har ni andra ?

Mvh

Sidor: 1 [2] 3 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag