CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - fredrik_k

Sidor: [1]
1
Hej forumet.

Dags att köpa ett pooltak! Jag känner mig något vilse i pankakan och vet inte riktigt vilket tak jag söker, och vem jag ska köpa det av. Jag har tittat lite på exempelvis Klasik från Poolteam. Jag är inte på något vis rädd att köpa "tak i box" då jag inte är rädd att montera och snickra.

Mina krav:

1. Ska passa en 8x4m pool
2. Ska ha en sidodörr
3. Bör vara drygt 1m give or take under, för enkelt bad under tak.
4. Ska ha "gåvänliga" skenor
5. Ska vara enkelt att skjuta undan, så även ungdomarna/fru kan öppna
6. Ska klara snö på vintern (har inga problem att skotta och ta hand om det såklart, men tänker inte byta till vinterplåtar)
7. Bör ha borttagbar gavel, jag vill under högsommaren kunna skjuta bort taket "nästan helt". Min altan medgör att jag kan skjuta undan drygt 180cm av taket utanför poolen, vilket gör att ett fyr-sektions tak fortfarande kommer sticka över poolen litegrann, men kan man ta bort gaveln så kan man ju ändå nyttja hela poolens bredd. Behöver således även skarvskenor.
8. Passa inom budgeten på drygt 100 000kr.
9. Antracit/Grå färg
10. Kanalplast, inte klarglas.

Vilket tak och vilken leverantör ska jag prata med?

2
Markpooler. / Köpt hus med raserad pool, åtgärdsförslag
« skrivet: juli 01, 2018, 16:00:54:54  »
Hej forumet.

Precis köpt nytt hus och på baksidan så finns det en pool byggd, dock är den raserad.

Jag avser givetvis att renovera den! huset har stått tomt en längre stund och poolen har stått utan vatten, detta har gjort att plywooden i poolen spruckit och motfyllningen ramlat ur och då även såklart förstört linern. Plyfan är helt kexig och mjuk och jag förstår precis varför den gått sönder. Verkar inte vara varken tryckimpad eller av typen formplyfa utan vanlig plyfa. Den tryckimpade ramen däremot verkar pangstabil och är inte kexig och går inte att rucka överhuvudtaget just nu, men jag gissar den har suttit i 15 år oavsett. Toppskivan är förstås ganska ledsen men den är ju enkel att byta. Botten verkar riktigt plan och bra och verkar bestå av hårt vibropaddad sand (lekmansobservation). Poolen är ganska så exakt 8x4m i sin innerram så verkar vara ett bra standardmått.

Allt annat finns kvar och ska ha funkat precis innan poolen tömdes innan sin död, filter, värmare, pump, städrobot (sharkvac) osv. Hela maskineriet står inomhus och så ska det gå slangar osv ut till poolen under jord. Av Märket Jacuzzi förutom värmaren som verkar vara nån svensk grej (en viking med en vikingasköld och svenska flaggan på).

Vi (jag) är tämligen händiga och praktiska och har tillgång till alla verktyg man kan tänkas behöva så oavsett metod att lösa detta problem på så lär vi göra det själv.

Olika förståsigpåare (mäklare, andra spekulanter, min far, osv) har såklart haft lite olika ideer på hur man ska lösa detta. Och jag har spenderat en 2-3 timmar att kika runt själv också.

* Åk och köpa formplyfa på byggmax, motfyll, beställ en Liner i 8x4 för 150cm pool och sätt fast den, allt klart.
* Beställ en stålpool från poolmans och sätt ner, behåll befintlig ram så mycket som det går och motfyll.
* Beställ en polsk glasfiberbalja på Internet i lämplig storlek, motfyll med cementvälling, så slipper man att det går läck i framtiden.
* Polska baljor är skit, beställ en svensk glasfiberpool i lämplig storlek, i övrigt samma
* Omöjligt projekt, riv allt, beställ en ny pool monterad och klar från folkpool.

Jag antar att sanningen ligger nånstans mittimellan här. Vad tycker ni?

Även bra återförsäljare som kan leverera i Storstockholm uppskattas!




Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag