CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - kalmarsund

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Ej täckt pool vs smådjur (katter?)
« skrivet: juli 14, 2020, 20:06:23:23  »
Hej,

Jag har nybliven ägare av en 4x8 meter markpoool. Det är cirka 30-40 cm från vattenlinjen till sargen. Det finns en stege.

Jag har sett till att alla ingångar till området där poolen finns är blockerade med staket/täta häckar/låsbara grindar (enligt lagstiftningen), så barn är jag inte oroad över.

Det är ganska bökigt att dra den gamla tunga pooltäckningen fram och tillbaka varje gång man vill bada.
 
Jag är lite orolig över att någons katt (katter tar sig ju igenom ungefär alla hinder) hamnar i poolen och drunknar.

Är detta något som är vettigt att oroa sig över?

Har någon råkat ut för en drunknad katt i sin pool?

Borde inte de otroligt viga katterna inte kunna använda stegen för att ta sig ur poolen?

2
Hej,

Jag köpte för två månader sedan en fastighet med en 4x8 meter Folkpool Classic. De fd ägarna bytte ut linern (samt diverse tillbehör - såg att de spenderade närmare 50 000 från en lokal folkpool-återförsäljare) i höstas. Utöver detta bytte de även ut pumpen.

Jag kollade precis på Folkpools 15-minuters video för nya ägare. Den hjälpte en hel del - den var ganska välproducerad. Jag vet hur jag ska göra för att rengöra sandfiltret, och att jag ska göra det.

Jag har dock ett par dumma frågor:

1. Just nu är vattennivån ganska exakt på breddavloppets bottennivå. När jag kör pumpen så får den ganska snabbt slut på vatten, så jag stoppar den - eftersom jag har lärt mig att det är väldigt dumt att köra poolpumpar torra.

Jag tror att jag bör fylla poolen med lite mer vatten, så att vattennivån når ungefär mitten av breddavloppets höjd. Stämmer detta?

2. Hur orolig bör jag vara för att pumpen kör torr, blir överhettad och går sönder?

3. Hur orolig bör jag vara för att breddavloppet blir stoppat av löv etc, och pumpen kör torr, blir överhettad och går sönder?

4. F.g. ägare verkar inte ha brytt sig om att göra "ordentliga" vinter/vår-stängningar/nedstarter (jag har sett videos som säger att man behöver få ur allt vatten som kan frysa och ha ihjäl systemet.). Behövs inte detta i ungefär nivå med Kalmar/Karlskrona?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag