Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - TommyS

Sidor: [1] 2
1
Jag skrev i en tråd från 2018 i ämnet Intex saltklorinatorer men såg tipset om att hellre starta en ny, p g a gammal tråd.
Jag gör så här, samt adderar en frågeställning.

Huvudproblemet för oss är att vår maskin en bit in på den här badsäsongen började indikera ”Low salt”. Vilket tedde sig märkligt, å än märkligare när det sedan ”inte bet” att i markanta mängder tillföra mer salt.
Tidigare har vi inte alls upplevt dessa problem.

Jag har sökt men inte hittat någon info som ger någon riktig förklaring eller lösning på detta problem. Det närmaste var det som någon skrev i stil om att ”byta polerna” (vrida kontakten, som jag uppfattar det), men det har inte löst biffen hos oss.

Det finns en knapp på maskinen som säger ”Self clean”. Har aldrig funderat på den tidigare men tänkte att nu om någonsin så är det kanske dags för den att börja jobba. Har tryckt på den (jag har inte letat efter manualen) och funnit att det finns tre lägen (?) på den; 06, 10 respektive 14. Vet inte vad siffrorna betyder men har provat samtliga, utan att det löst ”Low salt”.

Det här är andra saltklorinatorn som vi äger och den här köptes hos Toys ´r Us innan de slog igen sina butiker. Därifrån kan jag sålunda inte få någon hjälp.
Jag har googlat på Intex och support. Hamnar då hos intex-pooler.se med möjlighet att därifån mejla till ett servicecenter, Eurotoys (.dk). Vilket jag har gjort, men efter ett par veckor har jag fortfarande inte fått någon som helst respons.

Så, min fråga till forumet nu (då det alltså inte verkar finnas några kända selfservice-tips) är om någon vet vart man skall vända sig för att kunna få service på sin Intex saltklorinator (”Salvattensystem”)?

Känns både lite surt och waste (känns som att maskinen borde kunna ha flera år kvar) att kasta maskinen och handla ny. Men får jag inte ordning på den de närmaste dagarna så är det så det får bli.

2
Jag ser ”Mina meddelanden” i huvudmenyn men har inte fått kläm på hur man lätt ser de trådar/ämnen som man själv skapat eller kommenterat.

?

3
Det har säkert figurerat flera trådar genom åren på ämnet men jag hittar i a f ingen som inte har ett antal år på nacken när jag söker nu, så jag skapar en ny.

Kort och gott är jag ute efter ett smidigt sätt att mäta pH-värdet i vårt spabad.
Å då utan att det kostar skjortan.

PH-stickor där man får köpa i förpackningar om typ 50-100 st, använder 5-10 st för att sedan börja ifrågasätta resultatet p g a passerat förbrukningsdatum – går bort.
Egengtligen även mätningar med lite svåravlästa vätskor, även om jag tidigare tyckt att en variant av märket Hecht har funkat hyggligt.

Nä det önskvärda och 2023 rimliga (?) kravet på mätutrustning stavas väl digital mätning. Som inte kostar multum eller kräver kalibreringar för ofta. Trodde att jag hittat en väg till sådan när jag härförleden hos Amazon inhandlade en (som sägs vara kalibrerad och klar från fabrik och utan kalibreringsbehov på länge) i 300-kronorsklassen. 
Men den verkar inte fixa vattentemp a la spabad (39 grader). Eller så är det något annat i vårt (helt nya) bad som ”inte stämmer”.

För igår kväll (efter att jag under eftermiddagen önskat sänka pH och tillsatt pH-minuspulver) visade Hecht/vätskemätningen typ 6,9 och nämnda digitala mätare 7,35 medan dito värden idag är (minst, skalan går ej högre) 8,2 och för den digitala mätaren så verkar den ha fått fnatt (hög temp som orsakar, jag månne som sagt) för den kastar sig mellan ytterligheter.

Så första frågan här blir om det är ngn som hittat en sådan tillförlitlig, smidig och samtidigt ”prisvärd” produkt/mätare?

Den andra och delvis tangerande frågan blir, om man förutsätter att min vätskemätning är någorlunda rtt på det – kan det då bli sådana svängningar från före spabad/bubblande och efter (badade och bubblade senare igår afton – nyduschad)…?
Har gäster som skall bo i den aktuella kåken ett tag och vill gärna ge dem en enkel vardag när det kommer till mätning och fix av rätt pH-värde.

 :-\ ::)

4
Vatten och kemi / Är filterglas ”trögare” än filtersand?
« skrivet: juni 17, 2023, 13:51:20:20  »
Nu vid säsongsstart för vår pool så fick jag tummen loss att byta innehållet i vårt filter/pump.
Dags för den befintliga sanden att byta plats med det filterglas som jag rekommenderades och köpte hos Folkpool (inför förra årets säsong).
Fixat förra helgen och poolfiltret startat.
Så långt allt OK men… upplever att filtreringen och antalet ”pumpade/omsatta” liter vatten inte är vad det brukar vara. Sämre nu. Å då även efter backspolning (fler än en under veckan).
Vilket får mig att fundera över om filterglas generellt ger större ”motstånd” än motsvarande mängd filtersand.  ???

Googlar mig till att en av uppsidorna med glas vs sand skall vara att mängdbehovet är 15-20 % mindre.
Vilket logiskt då skulle kunna betyda att man inte bara kan utan ska fylla sitt filter med 15-20 % mindre material (glas).
Att detta är förklaringen till att vi nu inte får ”rätt sprutt” med vårt filter/pump.
(Vattnet, övervintrande, är för övrigt fortsatt grönt. Har chockklorerat rejält samt använt flockningsmedel – antar att det nu bara är tålamod och ett bra filter som gäller.  :-\)

Någon som vet eller har liknande erfarenheter?

5
Teknik / Roboten ”Frisbee” vänder ej när den når vägg
« skrivet: juni 12, 2021, 10:45:46:46  »
Har precis köpt poolroboten Frisbee, Swim & Fun.

Simpel konstruktion varför det egentligen inte borde vara möjligt att kunna göra fel - men ”förhoppningsvis” har jag gjort/gör det, så att vi kan komma tillrätta med detta. Utan böket med att börja reklamera, o s v.

Så snart den når poolväggen så strandar den där.
Jag har sett på Youtube-videos att så kan vara fallet, upp till typ 15 sekunder - men att den sedan sätter fart, vänder.
Bekymret verkar vara att den del som skall snurra runt och få ”utblåset” mot poolväggen, inte gör det.
Jag kan inte se annat än att den snurrar mkt lätt när jag har roboten i min hand.

Jag såg att det inne i ”vingen” finns en frigolibit för att lyfta denna. Typ halva det utrymmet var fyllt med frigolit. Skall det månne vara helfyllt - och att fabriken gjort något misstag...?

Googling ger oss ingen hjälp, visar ingen som har dessa bekymmer - enbart en massa videos som visar roboten fullt fungerande.

Erfarenheter/tips här i forumet?

6
Övriga frågor! / Flugor!
« skrivet: juli 26, 2020, 12:14:07:07  »
Vid den här tiden på året så blir det nästan olidligt att bada i vår pool, p g a ytterst envetna flugor!

Gissar att fler upplever dessa bekymmer, där det är bad med huvudet under vattenytan som gäller. 😳🙁

Lösningar/verktyg?

Månne något i den här stilen?

https://www.skadedjursbekampning.nu/produkt/Flugfalla-stor-?gclid=CjwKCAjwsO_4BRBBEiwAyagRTYyGH6ZH8H_JpcNrRnPYfztL6HgNotNn8JMfaNUHa9Fk4tAItYzoARoCML8QAvD_BwE


7
Vatten och kemi / ”Vita fragment” i vattnet (spa-bad)
« skrivet: juli 25, 2020, 12:16:32:32  »
Drog för några veckor sedan igång ett spabad i trädgården.
1200 lit, med klassiskt ”enkelt pappersfilter” samt ozonrengöring.

Tycker mig ha fått till både pH och klorering.
Har fram tills idag bytt allt vatten 1 gång och gör det just nu en andra gång.
Har fått ngn form av ”vitt skit” i vattnet som inte direkt lockar till bad.
Se foton.

Man skall inte behöva byta vatten så ofta som nu blivit fallet och tycker att vi hållit filtret någorlunda rent.
Vet att vi har kalkhaltigt vatten men... någon som vet vad detta kan vara (och därmed månne också lösningen för att undvika att det händer igen)? 🤔

Dessutom inte helt enkelt att städa ur, trots totalt vattenbyte. Blir väl till att skura och på sätt få upp det med mopp.

8
Uppvärmning / Från jättetyst till... något annat
« skrivet: juli 20, 2016, 12:28:10:10  »
Kört nyinköpta värmepumpen några veckor och varit helnöjd med ljudvolymen (tyst) - det är filterpumpen man lägger märke till, inte värmepumpen.

Men så, för ett par dagar sen, så har den börjat missljuda rejält.
Ett entonigt "plåtljud" som nu markant överröstar filterpumpen. (Jag nyttjade appen Buller och för att få en jämförelse satte jag smartphonen precis intill resp pryl och då visar det 68 dB för filterpumpen och 78 för värmepumpen.)

Har konstaterat att det inte är själva fläkten som missljuder (det är lika tyst som tidigare de sekunder vid uppstart där bara fläkten hunnit börja snurra) utan "värmaren".

Någon idé kring detta?

(Har försökt lyfta till lätt och flytta värmepumpen men utan att lösa biffen. Missljudet blir något lägre när jag sätter handen/tyngd ovanpå maskinen vänster fram.)

9
Pooltäckningar / Saltvattensystem = problem med poolfolie/skydd?
« skrivet: juli 07, 2016, 12:35:16:16  »
Fick höra att bubbelplast (poolfolie) kan ta skada av dels fel pH-värde men också av dito klor.
Vilket bl a då skall betyda att folien skall vara bortplockad i en halvtimme efter att man klorerat.
Om man kör saltvattensystem så skall man köra detta regelbundet ett antal timmar varje dygn.
Vid dåligt väder plockas ju normalt inte folien bort utan ligger på hela dygnet.

Skulle det då betyda något bekymmer?

Antar att det sättet att klorera, saltvattensystem och dagligen, ger betydligt mindre klorpåverkan i meningen att det puttas i i mindre mängder per gång?

En chockklorering (d v s fler timmars körning i följd än normalt) är ju en annan sak.

Eller?

10
Uppvärmning / Vilket resultat kan man förvänta sig av en värmepump?
« skrivet: juli 06, 2016, 14:08:56:56  »
Investerat i värmepump.
Har ovanpåliggande pool om 25 m3 och pumpen jag handlat är enl återförsäljaren rekommenderad för pooler upp till 28. COP 4.3.

Efter några dygns användning har jag inte nått några jätteresultat.

Har ställt den på 27 grader men högre än 23 har den ännu inte åstadkommit. Såklart oxå avhängigt vädret men tar vi den gångna natten som exempel så höll poolen igår kväll 23 grader. Nu på fm visar värmepumpen 21. Å då har tempen inte varit nere på lägre än 15 i natt (och drygt 20 grader med en del sol igår på dagen). Vilket ju måste ses som ganska normala "vår/höst"-förhållanden, typ maj/sept (på tal om "förläng badsäsongen!").

Vad är normal effekt, rimligt att förvänta sig av poolvärmepumpar?



Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan