VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Calle76

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Vilken leverantör av Thermopool rekommenderar ni?
« skrivet: januari 11, 2021, 11:37:19:19  »
Inför vårt poolbygge gjorde jag en del research. Konstaterade att det finns tre större leverantörer av thermoblock:

Jackon Thermomur, tillverkas av Jackon (originalet)
Thermoblock P80 tillverkas av Chemoform
Thermoblock Thermopool v2.0 tillverkas av Poolstore
Thermopool v3.0 som tillverkas av Poolgiganten

Vi valde poolgiganten och deras 3.0. Framförallt av den anledningen att de var bra prissatta och en väldigt trevlig säljare. Vi köpte hela poolpaketet därifrån. De har också gaveltrappa och hörntrappa, typ Magnelis med plåt som ytfinish (lätt att platssvetsa på detta underlag). Tror dock de är i övergången till en annan typ av trappa som armeras och gjuts istället. Vidare har de en överlag hög standard på utrustningen. Bolaget verkar gå bra och de har väldigt goda omdömen generellt.

2
Markpooler. / SV: Svetsad liner
« skrivet: januari 08, 2021, 08:18:09:09  »
Har precis varit i precis samma sits, dvs. att hitta motiv till att köra med platssvetsad liner. Vi landade i följande:

1. Linern kan likställas med interiören i en bil. Det är i den miljön man vistas i och det är den som skapar mycket av intrycket. Utgår från att det är en helt annan känsla att röra/trampa på 1.5mm/2mm liner än 0.75mm.

2. Har läst om att flera har fått veck i sina fabrikssvetsade påsar över tid. Detta vill jag defenitivt undvika.

3. En platssvetsad liner klarar högre temperaturer (vi ska ha pooltak) över tid utan att påverkas. Här går erfarenheterna dock lite isär, vissa menar att en fabrikssvetsad liner fixar detta. Samtidigt utgår bara garanti upp till 28 grader vad jag förstår. Vi har vår pool i söderläge och det kommer bli varmare än 28, ta bara en sommar som 2018. Pga klimatförändringar så kommer det säkert fler sådana somrar.

4. Platssvetsad liner innebär en möjighet att frångå den "printade" linern och sätta en 3d liner istället som ger intrycket av äkta mosaik/sten. Både Renolit (ceramics/touch) och Soprema (armonia 3d) saluför sådana liners. Tyvärr dyrare men Sopremas är mer skäligt prissatt samt att den sistnämnda har färggaranti vilket Renolit inte har.

5. Platssvetsad liner är tåligare. T.ex. om ngt barn är oförsiktigt eller man har ett poolparty som går över styr... :)

6. Bättre mönsterpassning, ffa vid gaveltrappa/hörntrappa som vi tänker installera.

7. Du slipper en ful vit "snap-on list" under poolsargen. Istället blir det ett svetsbleck som inte syns under poolsargen.

Summa summarum, vi vill bygga hållbart. Det innebär betongstomme (thermoblock) och då känns det naturligt att sätta en platssvetsad liner och inte snåla in på den delen.

Sedan har jag pratat med företrädare (tillverkare/montörer) av både Renolit och Soprema, varav den sistnämnda har en mindre marknadsandel i t.ex. Sverige men verkar ha bättre priser. Tillverkas i Italien. Dock har vi inte bestämt oss för vilken vi ska använda.

Nackdelen som jag ser det med platssvetsad liner är att branschen är jämförelsevis oreglerad. Många "newcomers" på marknaden som tar hutlösa priser och som kanske inte gör ett fackmässigt jobb. Här rekommenderar jag dig starkt att kontakta både Renolit och Soprema. De vet precis vilka firmor de kan rekommendera. Och vilka du ev. ska undvika.

i och med tillväxten av poolbranschen i Sverige, så kommer det etableras flera platssvetsare på marknaden. Med det så kommer även priserna att gå ner/regleras. Det är ju ingen "rocket science", ändå är arvodena skyhöga enligt min mening. Offerterna specas aldrig i antal timmar utan det är icke transparanta "paketpriser" som offereras.

Hoppas ovan hjälper till lite i processen! Lycka till med pooljobbet!

3
Markpooler. / SV: Pooltak Victory
« skrivet: januari 07, 2021, 16:36:54:54  »
Ett pooltak ska ju vara "tätt" uppe vid så att inte regn, löv etc. tar sig igenom taket. Det är ju det som är hela grejen med ett pooltak. Skulle tror att de har slarvat vid monteringen.

Jag är lite spekulant på just ett Victory tak och är nyfiken på om ni är nöjda med det? Går det fint att bada under? När ni skjuter undan taket, är det från lägsta till högsta sektionen?

Tacksam för alla erfarenheter ni har av taket.

Mvh,

4
Markpooler. / Platssvetsad poolliner Skåne - Renolit, Soprema, ceramics
« skrivet: januari 06, 2021, 23:46:06:06  »
Någon på forumet som har erfarenhet och kan rekommendera en duktig montör att platssvetsa liner i Skåne? Till ett skäligt pris.

Också, någon som har kunskap om det finns kvalitetsskillnad mellan Renolit och Soprema poolliner? Hittar väldigt lite bilder och info om just Soprema.

Och någon som kan uttala sig om Renolit Alkorplan ceramic och touch serie? Detsamma gällande Soprema och deras Armonia 3d serie.  Är det värt pengarna?


5
Markpooler. / SV: Prefab betongelement
« skrivet: september 20, 2020, 11:10:32:32  »
Gott, tack för länken!

Ja man undrar ju varför inte detta systemet är mer vedertaget. Verkar ju åtminstone vara en robust och tålig konstruktion.

6
Markpooler. / Prefab betongelement
« skrivet: september 20, 2020, 08:38:36:36  »
Är i sluttampen nu gällande upphandling av pool. Jag har byggt två hus tidigare och tänkte att detta skulle bli en enkelt och avgränsat projekt.

Men har konstaterat att det finns många lycksökare inom poolbranschen som insisterar på att lämna "paketpris" där det inte alls framgår hur många arbetstimmar de räknar på. Jag vill betala per utförd timme, inte mer eller mindre men utifrån de arvoden som offereras skulle man kunna tro att det är högt efterfrågade läkare med specialistutbildning som monterar pooler... Vidare har jag märkt att det är många som hävdar med vetenskaplig precision att just deras system är mkt bättre, allt annat ska man "akta sig för" osv. Kräver i princip att man lägger ca 3 månader på utredning innan man ens kan ta självständiga och välinformerade beslut. Dock välinvesterad tid och detta poolforum är ju en fantastiskt källa till kunskap och erfarenheter.

I alla fall, det blir att sy ihop det själv som projektledare. Har undersökt följande "system":
1. Träpoool
2. Stålpool
3. Thermoblock (Jackon, 2.0, 3.0, chemoform etc.)
4. Lecablock
5. Hålblock
6. Poly och vinyl balja
7. Prefab betong

Eftersom jag kommer att leja ut själva "monteringen" så har jag konstaterat att totalpriset blir avhängigt den tid det tar att montera poolsystemet. Här slås jag av att alternativ nr 7 (Prefab betong) har bland den kortaste monteringstiden. Blocken gjuts i vattentät betong och lyfts på plats av kranbil. En bottenplatta gjuts när väggarna är på plats. Sen är poolen i princip klar.

Fördelen med detta system är att du inte behöver liner. Man kan låta betongen vara obehandlad, förutsatt den har en microcement finish. Blir dessutom väldigt snyggt. Bräddavlopp, lampa etc. gjuts in på fabrik. Någon som har erfarenhet? Hur påverkas ytskiktet över tid av klor, salt eller magnesium? Isolering?

Varför har thermoblock fått en sådan dominans framför t.ex. Prefab betongelement? Det senare måste ju ha en betydligt högre hållfasthet samt att du slipper platssvetsa liner för 50 000 kr. Priset blir dessutom billigare eftersom du slipper betala för att någon ska montera block för typ 1500 kr/h  ;D, beställa betong via pumpbil etc.

Är det någon som har erfarenhet av Prefab betongelement som kan dela med sig av kunskap? Något man behöver tänka på etc.

Mkt tacksam för input!

/Calle

7
Pooltäckningar / Utreda kvalitet pooltak
« skrivet: september 18, 2020, 14:24:27:27  »
Hej!

Står i begrepp att köpa pooltak och har begärt in den del offerter. Har noterat att de flesta i "poolbranschen" är som mobiltelefonförsäljare, de höjer sina egna priser och produkter och baktalar sina konkurrenter. Hur ska man kunna få en rättvisande bild gällande kvalitet och riktpriser?!

Men kanske det finns några experter här på forumet som kan hjälpa mig att komma vidare. Står och väljer mellan nedan leverantörer:
  • Alukov (termatec) modell champion
    Gullberg Jansson - Leiha
    Aluna Prestige

Finns det ytterligare? Hittade bl.a. en svensk leverantör (livingquality) men kundservicen var under all kritik  <dontkn> så där skulle jag aldrig våga köpa något pooltak.

Tacksam för alla som har input!  O0

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan