CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Anneli

Sidor: [1] 2 ... 7
1
Vatten och kemi / SV: Från Baquacil till klor!
« skrivet: oktober 15, 2011, 10:13:11:11  »
Konverteringen till klor är klar och det hela gick väldigt smidigt.  O0
Vi hade dock svårt att få upp klorhalten i början och eftersom vattnet blev svalare samlades kloret i små högar på botten och vi blandade i stället ut resten i varmvatten innan vi hällde i det. Totalt har vi använt 2,5 kg klor och det hela tog bara några dagar. Ska bli kul att se hur det fungerar till våren.  :P

2
Vatten och kemi / Från Baquacil till klor!
« skrivet: oktober 03, 2011, 21:30:49:49  »
Som jag skrivit tidigare har vi efter tre felfria säsonger med Baquacil nu fått algproblem och byter till klor.  :( Vi upplever att Baquacil inte längre fungerar för oss efter att deras produkt Algecide utgått ur sortimentet och ersatts av Check. Dessutom är den totala kostnaden för kemikalierna dyrare än för klorprodukter. Av poolbutiken fick vi rådet att inte blanda Baquacil och klor, utan bara strunta i att tillsätta Baquacil så att vi får ner värdena och därefter chock-klorera.  <hmm> Vi började med att dammsuga bort algerna som fanns på botten och väggar och sedan vi tömde poolen på vatten till 2/3.  :P Efter påfyllning kunde vi fortfarande mäta upp ca 30 i PHMB men körde på med chockklor i alla fall!  ::) Poolen blev ungefär som gula floden. Sedan backspolade vi igen och lät den vara ett dygn. Efter det var alla alger borta och poolen var kristallklar.  O0 Har ikväll dammsugat och mätt upp både baquacilhalt, vilken är lika med noll, samt klorhalt men fick knappt utslag på kloret. Chockade med en lika stor dos till! Nu är poolen lite grumlig och gul igen men bättre än efter första klorchocken. Ska kolla värdena igen efter jobbet i morgon. Skickar med lite foton... :)

3
Vatten och kemi / SV: Baquacil och algproblem!?
« skrivet: september 24, 2011, 11:32:02:02  »
Nu har vi bestämt oss - vi konverterar till klor!  :( Fick råd av en poolbutik som säljer både Baquacil och klor, att vi inte behövde göra någonting till att börja med. <hmm> Bara sluta häll i Baquacilprodukter och fortsätt dammsuga, man kan även tappa ut en del vatten och fylla på mer för att få ner Baquacilhalten och därefter chock-klorerar man. Vi börjar med att dammsuga bort algtillväxten på botten och kanter samt ta vattenprover och kolla baquacilhalten. Återkommer med lägesrapport...  :)

4
Vatten och kemi / SV: Något trött på algproblem!
« skrivet: augusti 28, 2011, 18:18:53:53  »
Hos oss har det fungerat klockrent de två första åren med Baquacil och pooltak! Detta året var Algeciden slut och när vi skulle inhandla ny fick vi veta att den produkten har utgått ur Baquacils sortiment. Istället ska man använda Check men vi upplever att det är efter detta vi fått alger på botten av poolen. Vattnet är dock fortfarande klart och fint. Vi doserar med Chock samt dammsugar veckovis men det blir ändå grönt på botten på bara en vecka!  :(

5
Markpooler. / SV: Polypropylen pool
« skrivet: augusti 27, 2011, 19:34:42:42  »
Hej! Vi har visserligen ingen svensktillverkad pp-pool, utan en som är tillverkad i Tjeckien men importerad av ett svenskt poolföretag. Vi köpte den för tre år sedan och har inte haft några problem, är jättenöjda. O0 Det enda är att vi inte vattnade sättsanden ordentligt under trappan så den har satt sig ett par centimeter men det är inget som stör. Vi bor visserligen på en grusås och fyllde runt omkring med sättsand och har inte behövt mura eller staga upp längs långsidorna, vilket man kanske måste göra annars?
Vi har heller ingen värmepump men i och med att vi har pooltak, håller det värmen mycket och länge (1/5-1/10). Vi har just nu 25 grader och mitt i sommaren vid varmt väder lätt upp till 30. Även lite mysigt att ta ett nattbad under pooltaket. ;)

6
Vatten och kemi / Baquacil och algproblem!?
« skrivet: augusti 27, 2011, 19:10:20:20  »
Vi har i tre år använt oss av Baquacil och varit jättenöjda. Aldrig några problem, inga alger och vattnet har varit kristallklart. Nu har Baquacil tagit bort sin produkt Algecid (som motverkar alger) och istället ska man använda Check. Vi har använt Check och har fortfarande klart och fint vatten men under senare delen av sommaren har vi fått alger på poolbotten. Vi doserar och dammsuger bort algerna och veckan efter är de tillbaka?! Någon annan som märkt av någon skillnad sedan Algeciden slutade säljas? <dontkn>

7
Markpooler. / SV: Maskar i poolen
« skrivet: april 19, 2011, 17:57:48:48  »
Förutom några maskar hade vi en stor padda som "bodde" under gummiflotten som sedan hittades i bräddavloppet, död  :'(

8
Markpooler. / SV: Snart är sommaren här
« skrivet: mars 20, 2011, 21:16:33:33  »
Härlig badbild!  O0
Själv så väntar jag nog lite till. Vi har pooltak men bara 8 grader plus ännu. (Samt ca 10 spindlar och 20 löv haha!) Vi har sten runtom som har satt sig lite så vi kommer att ta bort stenen närmast, fixa till det och antagligen lägga trall närmast poolen och till pooltaksskenorna.

9
Markpooler. / SV: Vilken leverantör har bäst pris på PP-pool?
« skrivet: juni 25, 2009, 10:57:48:48  »
Hej!
Vi köpte vår pool från www.livingquality.se i Höllviken. Vi tyckte att de hade ett bra pris samt var bra att ha att göra med. Vi har en 8 x 3,5 rektangulär med inbyggd trappa över hela gaveln. Vi "har varit med pool drygt ett år nu och vi ångrar oss inte. Har även ett pooltak som är en kanoninvestering. Håller både skräp borta men värmer även effektivt. Utan någon värme alls har vi just nu 31 grader och hade 20 grader redan i slutet av april!

10
Markpooler. / SV: PP-pool installering
« skrivet: juni 25, 2009, 10:53:34:34  »
Vet inte om de även utför installationer men hör med www.livingquality.se
Vi köpte vår pool av dem och de är bra att ha att göra med!

Sidor: [1] 2 ... 7
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag