Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Alvsson

Sidor: [1] 2 3
1
Tack till er som svarat! I morse var klorhalten på 0,5 (efter ca 12 timmars täckning), så det tar nog längre tid än man tror att få allt i balans. Nu stängde jag precis poolen och ligger nu på 0, ska bli spännande att se om det fortfarande är 0 i morgon. Kör max på maskinen i natt.


Ingvar, du skrev att du ligger på 0 ppm klor i poolen vilket förvirrar mig ytterligare. Ni som är kunniga: Vad ska jag sträva efter? Är det OK att ligga på 0,5 i fritt/bundet klor? Eller bör jag ligga på 1-1,5 ppm? Jag använder test-strips och enligt den burken är en OK nivå 3 ppm, nu har jag förstått att det är "onödigt" högt och jag kanske inte ens kommer upp i de nivåerna med saltgenerator enbart.

Jag pratade med leverantören idag och det tar lång tid för generatorn att komma igång, upp till en vecka är inte ovanligt alls så jag känner mig lite lugnare på att den nog inte är trasig i alla fall.

2
Vad har du för täckning på din pool?

Ja, det kanske är så enkelt! Jag har haft poolen öppen i princip hela dagen, men täckt på natten, iofs så har saltgeneratorn då gått för fullt.

När man ser till stickornas avläsningsfärger så verkar 3ppm vara idealet för poolen, saltgeneratorns instruktion säger att 1,5 ppm är ok. Räcker det då att ligga på 1-1,5 ppm?  Jag vill ju inte riskera att barnen blir dåliga av vattnet.

Nu ligger bundet klor på 1 och det fria på 0,5, det kanske är OK? Usch, vad svårt det var med kemin! Jag trodde att det var den enkla biten i poolbyggandet  ;D

3
Nu har jag hällt i lite mer klor, 200 g, fick upp klorhalten till OK nivå. Hoppas, hoppas att saltgeneratorn nu kommer igång! Annars får jag ringa poollev och reklamera under morgondagen. Trist förstås, men man kan ju haft otur och fått ett felaktigt exemplar.

4
Jag har verkligen försökt söka innan jag postade inlägget. Jag har läst massor av tidigare trådar i ämnet, men faktiskt inte lyckats hitta något som svarar på just denna fråga...

Jag väntar tills imorgon, sedan reklamerar jag saltgeneratorn.

5
Vi har för ett par dagar sedan dragit igång hela systemet och även kopplat in saltgeneratorn.

Jag började att chockklorera enligt instruktion och fick värden på kloret runt 3 ppm. Dagen efter var det nere på 1 och nu 0. Jag har kört klorinatorn på "10" men det händer absolut inget på klorfronten  <dontkn>!

Ph är bra, ca 7,2 (enligt instruktion ska det ligga mellan 7 och 7,2), alkalinitet är mellan 80 och 100, lite svårt att avläsa stickorna tycker jag. Vattentemperaturen har gått från 19 till 27 på drygt två dygn.

Det jag nu tänker är att:
1) Vattenhårdeten är låg, ligger på ca 100 istället för 250, och skulle egentligen kanske behöva höjas något.
2) Saltgeneratorn är trasig.

Hur lång tid tog det för er att få igång klorproduktionen? Jag har som sagt kört i 36 timmar, ska ligga kvar på hög produktion tills klornivån är ca 1,5 ppm, och då gå till hälften, allt enligt tillverkarens manual, men ska det verkligen ta så här lång tid?

Det är en Minisalt 50 från Pooltechnologie.fr om det kan hjälpa.

Pool ca 35 m3 fylld med ca 175 kg salt, ger en salthalt på ca 5500 ppm, dvs tillräckligt.

6
Markpooler. / SV: Fixa mycket små läckor i PVC-kopplingar?
« skrivet: juli 27, 2009, 22:18:28:28  »


Vred du rören eller drog de de rakt ut?!!?
Man vara lite tålmodig. Det tog en stund att får röret lagom varmt. Vi värmde försiktigt röret runt om och när den började mjukna så drog vi ut den.

All info är välkommen i detalj hur du gjorde, efters det gick åt skogen för mig.

Värmde ni på kopplingen eller röret? Vi värfmde kopplingen där vi hade limmat röret

Vilken lim har ni haft? Den som medföljde som är en burk med pensel och typ en jättestark PVC Cement

Mycket eller lite lim?!? Vi har haft ett pensellager lim på både rör och kopplingens insida plus att vi har "tvättat" båda delar med aceton

Hur länge värmede ni ungefär??! Inalles så tog det ca 15 mintuer (efter många löpande försök)

Effekt på värmepistol?!? Först ett sen två och slutligen tre (värempistolen har 1600 watt, rejält varm). Det började till slut att lukta lätt brännt plast. Det otroliga var att både rör och koppling återtog sin form efteråt även om dom blev lite missformade.

Lycka till, Stefan

många frågor blir det ju....

/ronson
[/quote]

7
Markpooler. / SV: Har alla stenmjöl i botten, även vid XPS?
« skrivet: juli 26, 2009, 21:28:34:34  »
Låter hoppfullt!

Inte heller vi kan se några rutor än, peppar peppar... Vi har haft vatten i poolen i ca 2-3 veckor, men inte kopplat in rör klart så vi har än så länge bara tagit snabba smådopp. Det kanske kommer med tiden, men vi hoppas att vi slipper rutorna.

8
Teknik / SV: Hjälp! Kondensvatten - Fairland vp
« skrivet: juli 26, 2009, 16:12:00:00  »
Hur gick det för er? Hittade ni något hål för kondensvatten? Vi har exakt samma pump som vi håller på att installera nu och kan inte heller se något hål eller rör?

9
Markpooler. / SV: Fixa mycket små läckor i PVC-kopplingar?
« skrivet: juli 26, 2009, 16:07:38:38  »
Vi tackar för tipset om att använda varmluftspistol för att dela på limmade PVC-delar! Provade igår på några delar som behövdes delas på och det gick alldeles utmärkt!

Först provade vi på lägsta värmenivån, men då hände absolut inget! När vi sedan höjde värmen ett snäpp och blåste ganska ihärdigt på den ena av de två delarna så löstes limmet upp invändigt och det gick lätt att ta loss pvc-röret. Ingen som helst deformation, däremot fick vi sandpappra bort lite gammalt lim innan vi limmade nytt.

Kanske olika lim sitter olika hårt? För oss gick det i alla fall bra!

10
Markpooler. / SV: Montering av poolsarg i trä
« skrivet: juli 16, 2009, 23:12:42:42  »
Tack för tipsen! Sarg och skruv är inköpta och montering (kommer att försöka försänka skruvarna så att man inte slår i skruvhuvudet) blir till helgen, samtidigt som vi återfyller massorna runt poolen plus vattnet. Med lite tur så kan vi premiärbada nästkommande helg, lagom till semestern  :)


Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag