CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Alvsson

Sidor: [1]
1
Vi har för ett par dagar sedan dragit igång hela systemet och även kopplat in saltgeneratorn.

Jag började att chockklorera enligt instruktion och fick värden på kloret runt 3 ppm. Dagen efter var det nere på 1 och nu 0. Jag har kört klorinatorn på "10" men det händer absolut inget på klorfronten  <dontkn>!

Ph är bra, ca 7,2 (enligt instruktion ska det ligga mellan 7 och 7,2), alkalinitet är mellan 80 och 100, lite svårt att avläsa stickorna tycker jag. Vattentemperaturen har gått från 19 till 27 på drygt två dygn.

Det jag nu tänker är att:
1) Vattenhårdeten är låg, ligger på ca 100 istället för 250, och skulle egentligen kanske behöva höjas något.
2) Saltgeneratorn är trasig.

Hur lång tid tog det för er att få igång klorproduktionen? Jag har som sagt kört i 36 timmar, ska ligga kvar på hög produktion tills klornivån är ca 1,5 ppm, och då gå till hälften, allt enligt tillverkarens manual, men ska det verkligen ta så här lång tid?

Det är en Minisalt 50 från Pooltechnologie.fr om det kan hjälpa.

Pool ca 35 m3 fylld med ca 175 kg salt, ger en salthalt på ca 5500 ppm, dvs tillräckligt.

2
Markpooler. / Montering av poolsarg i trä
« skrivet: juli 13, 2009, 23:28:03:03  »
Vi är nu i färd med slutmontering av pooldetaljerna och har kommit till poolsargen. Vi kommer att använda träsarg med dimensionen 195x45 (rekommendation av leverantören). Intruktionen som medföljde är ganska knapphändig och det står endast att man ska använda fransk skruv plus bricka för att sätta fast i dom förborrade hålen. Är det någon som har erfarenhet av montering, bla om ni har försänkt skruven i trallen och om ni har använt alternativ tex monterings skruv?

3
Markpooler. / Har alla stenmjöl i botten, även vid XPS?
« skrivet: juli 03, 2009, 21:05:51:51  »
Hej!

Poolbygget går framåt här hemma hos oss! Vi ska imorgon fortsätta med botten. Vi har alltså fiberduk, 10 cm makadam (paddat och avvägt) och ska nu lägga XPS 200 50 mm som isolering i botten. Poolföretaget säger att det räcker, att vi sedan bara ska lägga bottenmatta och liner. Markföretaget som grävt och lagt ut makadamen tyckte också att det lät bra med XPS cellplast, istället för det stenmjöl som vi först tänkt oss.

Finns det någon av er som INTE har stenmjöl över (eller under) cellplast? Jag har läst här i massor av gamla inlägg och det verkar som att alla som använt XPS även har paddat stenmjöl ovanpå?

Vad gäller belastningen på XPS så påstår träfirman vi beställt den av att XPS 200 klarar trycket utmärkt. Vi fick rekommendationen att det bör vara 90 kPa eller högre från poolfirman. Jag kan inte hitta någon kPa-deklaration på den cellplast vi fått hem, så jag utgår ifrån att den är OK.

Vad säger ni som redan är klara med era bottnar,  tänker vi fel som utesluter stenmjölet? Är det någon vits att lägga ut mindre än 5cm stenmjöl? Kanske bara 2-3 cm? Skulle vi lägga 50 mm stenmjöl ovanpå isoleringen så kommer linern att bli för stor nämligen...

Vi kommer också att isolera väggarna med en frigolit som inte tar åt sig vatten. Behöver man ändå fylla på med dränerande material närmast väggarna tycker ni? Eller fungerar det med jord?

Hoppas nu bara att det fina vädret håller i sig under helgen så vi hinner med det vi tänkt!




4
Markpooler. / Nu är ramen monterad! Detaljmontering?
« skrivet: juni 30, 2009, 14:36:12:12  »
Det gick riktigt snabbt att sätta upp ramen (4x6 m galvat stål)! Vi kommer på måndag att få hit stenmjöl och padda så vi kan ordna botten klar. Innan dess ska vi ha fått alla detaljer samt isoleringen på plats. Men... Nu är vi lite oense här hemma om hur man bäst tar sig ner i poolen för att fixa detaljerna (in/utlopp, ytvattenrenare, belysning osv) när alla sektioner är på plats?

Vi har en roman end trappa som vi fixerat med lecablock, tror ni den håller för att gå ner och upp i? Eller ska man ordna någon slags stegstol på in resp utsida av poolen och försöka ta sig över där???

Hur gjorde ni?

Vi diskuterade också hur man ska få ner paddan innanför poolväggarna, men överlåter det problemet till killarna som kommer för att lägga stenmjöl och padda

5
Markpooler. / Placering av vatten- och värmepump mm
« skrivet: juni 26, 2009, 21:59:47:47  »
Arbetet med att anlägga vår efterlängtade pool går vidare. Nu har vi fått makadam plus dränering på plats i gropen och börjar närma oss montage av poolstommen (snacka om att helgen är intecknad, det är nu man åderlåter sina vänner och grannar  ;). Kommer då osökt in på var och hur man bäst placerar vattenpumpen, sandfiltret plis värmepumpen? Vi har fått lite olika bud. Ambitionen är att hålla ihop det mekaniska och utnyttja naturen så gott det går. Tacksam för tips, exv ska man man satsa på att investera i ett dyrt maskinrum?

6
Markpooler. / Nästa steg efter gräving är... Ja vaddå?
« skrivet: juni 14, 2009, 17:20:38:38  »
Hej allihopa!

Vi har precis dragit igång ett poolprojekt. Vi är helt nya på det här med pool, men läser här och har lärt oss en hel del. Här hemma råder dock lite delade meningar om vad nästa steg blir så nu hoppas vi på lite tips och idéer från er mer erfarna!

Nästa vecka kommer grävare hit för att gräva själva gropen. Sedan kommer vi att lägga dräneringsrören själva. Efter det kommer fiberduk och ca 15 cm makadam i gropen, men sedan då? Poolen ska monteras så klart, men vad ligger i botten på poolen? Det måste väl ligga något annat där förutom makadam när man monterar stommen, eller fyller man i t.ex. sand när stommen väl är på plats, innan linern läggs?

Säkert självklart för de flesta av er, men som sagt vi är helt nya! Vi vill försöka göra det vi kan själva, för att hålla kostnaderna nere.

Hoppas på många kloka svar!

/Poolbyggarnoviserna





Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag