CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - JonasT

Sidor: [1]
1
BadtunneForum / SV: Vita fläckar på kaminen i tunna?
« skrivet: februari 05, 2014, 18:08:19:19  »
Klor o varmvatten är ingen bra kombi...använd klorfritt des.medel (se sotarns badtunnor t.ex)

2
Uppvärmning / Projekt badtunna/pool klart !!
« skrivet: juni 14, 2010, 23:08:36:36  »
Min idé om att ta vara på värmen från en badtunna är nu genomförd med resultat över förväntan! Tunna på 1500 liter kopplad till pool på 17000 liter funkade alldeles utmärkt. Första testet med 40-41 grader i tunnan pumpades runt och höjde pooltempen från 15 till 19 grader.

Kändes klart mycket bättre än att bara låta tunnan stå och kallna efter bad. På köpet behöver jag nu aldrig byta vatten i tunnan, alltid klart och fint. Då det lätt blir en del skräp i tunnan i samband med eldningen är det suveränt att bara behöva "vrida på" vattnet och låta breddavloppet "städa" tunnan.

Ännu ett plus är att när tempen i tunnan rusar upp över 40 grader (vilket den lätt gör), är det bara att fylla på med lite mera vatten och på så vis hålla tempen lagom.

Nästa projekt blir att koppla på solmattan också.....ifall solen skulle titta fram nån gång  8)

Jonas


3
Uppvärmning / SV: Uppvärmning med badtunna
« skrivet: juni 10, 2010, 00:38:11:11  »
Har nu badtunnan på plats och efter ett antal sömnlösa nätters funderande tror jag mig funnit en hållbar idé för sammankoppling. Tunnan står högre än poolen vilket gör att det borde fungera.

En trevägsventil efter sandfiltret tillåter mig välja hur mycket vatten som skickas till tunnan(resten går i retur till poolen som vanligt). Med hjälp av ett breddavlopp i tunnan, typ 15 cm under kanten kan vattnet rinna tillbaka till poolen eftersom den står lägre ner.

Alltså, tunnan förses kontinuerligt med samma renade vatten som poolen och nivån hålls konstant med hjälp av breddavloppet. Vid bad i tunnan stängs tillförseln av vatten och breddavloppet och tunnan kan värmas upp. Om värmen blir för hög vilket lätt händer kan tillförseln öppnas tillfälligt.

Efter badet trycker man kaminen full, öppnar breddavloppet och tillförseln till max. Det blir då typ 2-2500 liter 45-50 gradigt vatten som matas ut i poolen på ca 17000 liter. Vet inte hur många grader det gör på poolvattnet men har en känsla av att det blir varmare  O0

Tunnan är från "Sotarn" och utrustad med plast-insats. Den har provbadats ett antal gånger (helt underbart i kombination med dopp i poolen och ett par pilsner)och det känns lika tokigt varje gång man lämnar 1500 lit 40 gradigt vatten att bara stå och kallna!?!?

...tror det kommer funka...eller?...

...kommentar någon?...

Jonas

4
Uppvärmning / Uppvärmning med badtunna
« skrivet: maj 17, 2010, 19:25:37:37  »
Ska ställa en badtunna intill poolen och tänkte köra samma vatten i båda. Rent och fint vatten i båda och som positiv bieffekt borde kaminen i badtunnan kunna värma vattnet i poolen ett antal grader. Tunna på 2000 lit och pool på 17 000 lit.

Någon som provat?

Med lite kopplingar borde man kunna välja på cirkulation genom båda...eller...bara i badtunnan...eller...bara i poolen...eller...??

...kanske en extra pump krävs mellan poolerna...??

5
Vatten och kemi / SV: egen brunn
« skrivet: juni 12, 2008, 14:00:01:01  »
Äntligen  8)
Problemet löste sig med ett sänkt Ph-värde(eftersom vattnet är järnhaltigt) lite mera tålamod och 2 kg snabbklor.


6
Vatten och kemi / egen brunn
« skrivet: juni 09, 2008, 22:03:42:42  »
Hej!
Finns det någon som vet vilka problem det för med sig att använda eget vatten OCH vad man gör åt det?
Fyllde vår 18m3 plastpool med eget vatten utan problem!?!? D.v.s brunnen tryckte ur sig 18000 liter järnhaltigt vatten utan att gnälla MEN det ser ut som sjövatten och av botten ser man inte en skymt.
Har matat med flockningsmedel och ett kilo chockklor, dammsugit botten m.m efter att ha studerat gamla inlägg på forumet...vattnet är hyfsat klart och känns helt ok att bada i MEN i en pool ska man se botten!!!
Kollade ph idag igen var och den 7,4-7,6.
Tacksam för hjälp...misstänker att ett av problemen är mitt tålamod...men vad vet jag  :D

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag