CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Thalen

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Hjälp med betongpool från 1969
« skrivet: mars 22, 2019, 11:26:42:42  »
Hej alla kunniga!

Hoppas dra nytta av den samlade kunskapsbank som finns här. Har precis införskaffat en villa där det idag finns en betongpool fån byggnadsåret -69 som mäter 4x8. Poolen är idag täckt med "badhus" klinker där översta två raderna har tappat glasering och är allmänt fula. Vad det verkar så är poolen tät för vattenlinjen förblir oförändrad, dock är allt i mer eller mindre behov av renovering.
Jag har några funderingar på visuella åtgärder men är osäker på om det är genomförbart. Det känns som ett riktigt hästjobb att skrapa bort allt klinker för att sätta ny mosaik -Är det möjligt att sätta mosaik på befintligt klinker på botten av poolen förutsatt att alla befintliga plattor sitter utan bom ljud? Jag hade tänkt skrapa bort de två översta raderna med klinker och ersätta med mosaik eller går det att göra samma ingrepp som på botten?

Allt med poolen är i någorlunda fungerande original utförande och filter/pump finns i bostadshusets pannrum. Jag vill dock byta allt detta och gärna till en saltvattenlösning om möjligt. Vad behöver jag för utrustning och vad är en vettig prislapp på det?
Poolvärme.. Upplever att det är väldigt stora prisskillnader på dessa pumpar, allt mellan 10-40tkr. Vad motiverar den högre prislappen här? Är det en vettig idé att köpa något i mellansegmentet? 
Saknar även poolöverdrag - Var kan man hitta ett prisvärt sådant? Tänker tak eller lamell
Jag kommer ju att tömma poolen, är det då svårt att byta inlopp/utlopp och belysning med tanke på att det är en gjuten pool?

Som ni ser är jag novis vad det gäller pool. Egentligen ligger det långt ner på min priolista med ny införskaffat renoveringsobjekt MEN med tre små barn måste jag få poolen i badbart skick till sommaren och samtidigt vara någorlunda kostnadsmedveten.

Tackar på förhand!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag