CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Pool lampa trasig  (läst 5140 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad andreaswi

Pool lampa trasig
« skrivet: september 23, 2011, 17:44:42:42 »
Hej,

Jag håller på att vintra poolen just i detta nuet. Efter att jag chockklorerat och damsugit så ser jag att den ena lampan är halvfull med vatten  :(

Jag köpte huset för 2 år sedan och den förre ägaren har aldrig tagit ur lamporna vid vintring av poolen, således inte jag heller. Dessa lampor har heller inte fungerat under den tid vi bott i huset. Av olika anledningar har jag inte brytt mig om att kolla upp det vidare utan har mest tänkt att, "det där fixar jag efter att jag byggt nytt pooldäck, installerat VP osv osv.

Hur som helst, då jag skruvar bort lampan så väller det fram svart "sörja" och lampglaset har spruckit. Jag håller på att tömma ur poolen nedanför lamporna just nu och jag tänkte återkomma med lite bilder för att få hjälp av någon vänlig själ här inne.

Tur att det är fredag, hade det varit måndag hade jag brutit ihop  ;)

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Pool lampa trasig
« Svar #1 skrivet: september 23, 2011, 20:14:21:21 »
Det är inte så illa som det kanske verkar. Den "svarta sörjan" är ju så liten i volym jämfört med poolen att skadeverkningarna av den nog blir minimala. Vad är det för typ av lampa ? Om det är en vanlig 150 eller 300 W pressglaslampa så är det bara att köpa en ny, lossa elanslutningarna och byta och sedan sätta ihop det hela igen. Men poolampor fungerar ju så att vattnet får tränga in runt lampan och även kyla lampan. I Sverige används ju vara 12 V lampor. I en del länder finns lampor som arbetar med nätspänning, vilket är livsfarligt och förbjudet i Sverige. I sådana fall måste de ha ordentliga tätningar runt anslutningarna, men trots detta förblir sådana lampor farliga.

Utloggad andreaswi

SV: Pool lampa trasig
« Svar #2 skrivet: september 25, 2011, 16:58:31:31 »
Det är nog som du säger. Jag torkade ur den svarta sörjan som förmodligen är avlagringar från elsladden till lampan. Jag misstänker att det varit vatten där inne ganska länge. Sladden är dock intakt och hel.

Blir nog till att köpa ny lampa och byta ut. Hur mycket kostar en sådan ungefär?

Utloggad andreaswi

SV: Pool lampa trasig
« Svar #3 skrivet: september 26, 2011, 11:43:41:41 »
En till fråga, bör jag fylla på vatten innan vintern kommer eller kan jag ha vattennivån strax under lamporna? Uppskattningsvis är det ca 50 cm kvar i poolen nu.

Jag har en 8x4 pool med lecablock samt liner.

Utloggad Erica

SV: Pool lampa trasig
« Svar #4 skrivet: september 26, 2011, 17:47:45:45 »
Om det bara är glödlampan så räkna med en 3-400:-, skall du byta gela lampan så ligger det tyvärr på en 1400 - 2000:- för de flesta sorter. Detta avser rostdria lampor, de helt i plast bör väl cvara lite billigare.

Frågan om hur mycket du bör fylla har inget med lamporna att göra egentligen. Om pookstommen tål så låg vattennivå utan risk för att sidorna rasar in så kan du ju ha vattennivån låg, men på vissa pooler behövs vattnet för att hålla ut sidorna. Tänk också på att aldrig tända lamporna om de inte är under vattenytan, de blir då överhettade och går snabbt sönder.

Utloggad Stroker

SV: Pool lampa trasig
« Svar #5 skrivet: oktober 01, 2011, 11:12:34:34 »
Tror jag skrivit i en annan tråd om detta med lampor.
Mina erfarenheter var dyrköpta då det gick ett antal innan jag fick rätt på det.
Har idag en rostfri lampa som tätar ordentligt ( vilket inte plast gör så bra) och detta var just anledningen att mina lampor gick i sönder. Denna lampan har suttit i nu ett antal säsonger och allt är frid och fröjd...
7.5x3.6x1.5 linerpool med värme

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag