CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ErikBrannstrom

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Poolrobot som kompenserar för undermåligt skimmer?
« skrivet: april 26, 2021, 16:05:01:01  »
Halloj! Jag letar febrilt efter en lämplig poolrobot och har några som jag kikat närmare på. Har en ovanmarkare (Bestway 7,3 x 3,7) som är uppmonterad och fylld. Massor av trallbygge kvar bara  O0 Pga att det skimmer som finns att köpa som hängs över kanten verkar vara totalt värdelöst så funderar jag på en lämplig poolrobot. Ser att det finns robotar som även gör rent vattenytan! Dvs som inte bara kör botten alt botten/väggar. Även om det aldrig helt och hållet kan kompensera för ett dåligt skimmer kanske det gör lite mer nytta iaf för poolens hygien gällande just vattenytan? Håven kommer jag ändå få traska runt med för löv och diverse annat otyg.

Finns det någon i detta forum som kan råda mig runt detta? Är det värt att investera i en robot som tar vattenytan också? Förstår givetvis att det absolut inte skadar. Ju mer rengöring desto bättre. Det jag undrar över är om det på något vänster kan kompensera lite grann kopplat till dålig skimmer. Eller är det en tankevurpa som är ologisk? Tack på förhand för svar!

2
Ovanmarkspooler / SV: Utmaning med grunden för vår Bestway 7,3 X 3,7
« skrivet: april 21, 2021, 15:26:10:10  »
Hej, poolen lär knappast rasa om det diffar nån cm hit och dit, däremot blir den ful då långsidorna blir krokiga. Vårat underlag är långt ifrån perfekt där diffar det några cm hit och dit, och det ser fult ut men nån rasrisk föreligger inte med så små avvikelser. Kommer du upp över 5 cm, ja då kan det bli farligt om du har otur. Det är otroliga krafter från 30 m2 vatten i rörelse.

Jag ser inget problem om cellplasten blir högre än plattorna, det går ju alltid att lägga någon form av ej deformerbart vattentåligt skivmaterial, t.ex rostfritt stål, gummi eller liknande under stödbenen för att justera upp dem nån cm hit eller dit. Det är jobbigare med 30 m2 skivor om du måste justera upp hela poolbottnen.

Ett tips, mät och mät och mät lite till. När du väl börjat fylla poolen går det i princip inte att justera något.

/H

Tack Henrik! Poolen är uppe och det ser bra ut.

3
Ovanmarkspooler / Utmaning med grunden för vår Bestway 7,3 X 3,7
« skrivet: april 15, 2021, 13:33:51:51  »
Hallå!

Har fått massor av bra tips i detta forum och chansar på att jag ska vara lyckosam (minst) en gång till  ;D Vi jobbat febrilt med vår grund och räknar med att få upp vår Bestway 7,3 ggr 3,7 om ca två veckor. Allt är inhandlat och jag tror mig ha planerat allt i minsta detalj. Vi har lagt en ”ram” med cementplattor där poolbenen ska stå. Resterande del ska vi lägga xps700. Jag vet. Jag är galen som använder denna variant. Men det var vad jag snabbt kunde få tag på. Lär ju icke riskera hälavtryck i alla fall...

Cementplattorna och xps är exakt 5 cm. Planen är att benen ska stå på plattorna och resterande del ska stå på xps. Vi har mätt in alla plattor med laser och har en felmarginal på maximalt 1 cm. Har förstått att det ej får differera mer än 3 cm för då kan poolen rasa. Någon som har mer erfarenhet av detta och tror (vet!) om felmarginalen på 1 cm är ok?

Utmaningen nu är att cellplasten ska hamna på exakt samma höjd som cementplattorna. Vi har en bra grund under med markduk, dränering, markduk, makadam 12-16, makadam 4-8, ytterligare en markduk och sedan ca 3-4 cm stenmjöl. Problemet är om cellplasten hamnar 0-1,5 cm HÖGRE än plattorna! Vad innebär det för poolen? Tänker spontant att linern ej blir optimal.

Jag har väldigt lite stenmjöl att kunna kratta bort. Ser snart markduken. Så hur löser jag detta, så att vi slipper ta bort all stenmjöl och markduk för att forsla bort makadam 4-8 och sedan göra om det? Är heller inte supersugen på att ta bort alla 50-60 plattor och fylla på med mer stenmjöl. Dvs göra om detta moment som tog en dag. Å andra sidan vill jag inte fuska... Är det någon som har en idé?

Marken är stenhård efter allt material och massor av vibbande. Tror ni att det gör något om vi ”räfsar bort” mer stenmjöl där cellplasten ska ligga? Om det bara blir någon centimeter kvar? Det ska trots allt på xps700. Vi ska även på med en (om någon tunn) bottenmatta där cellplasten ska ligga.

Alternativ två är att cellplasten ligger 0-1 cm högre än benen på plattorna. Då blir hela poolen max 1 cm lägre i förhållande till benen. Kan det strula till det med linern?

Som sagt, alla tips tas tacksamt emot innan kommande helg då vi ska fortsätta. Tack!

4
Ovanmarkspooler / SV: Bästa plats för skimmer, Intex Ultra XTR 31 m2
« skrivet: mars 27, 2021, 07:21:05:05  »
Hej Henrik! Vi ses i denna tråd också.  :) Hur har du tänkt med en ”riktig” skimmer? Förklara gärna. Jag vet och har funderat på de enkla varianterna från Bestway/Intex som du helt enkelt hänger över kanten. Men det är vare sig snyggt eller kanske de mest effektiva.

Har du planerat att skära i linern? Har sett i andra trådar att en del gjort så. Det skapar ju helt nya möjligheter med såväl placering som att faktiskt få till en mycket bättre lösning. Det jag funderar mest på är:

1. Hur blir det med ev garanti om man ger sig på att skära i linern?

2. Har du en plan/idé för hur du ska göra? Berätta gärna då jag funderat på något liknande.

3. Har du hittat någon skimmer som du är nöjd med?

Din pool och min har ungefär samma storlek. Vore intressant att höra din plan för skimmer om du vill dela med dig?

5
Ovanmarkspooler / SV: Stressfaktor med poolbygget gällande underlaget!
« skrivet: mars 27, 2021, 07:14:01:01  »
Stort stort tack Henrik för din input!

Värdefull information som tar mig ett steg närmare målet  :)

Jag kikar nu febrilt på diverse olika xps300 (eller 400). Jag klurar på om det måste (bör?) vara 10 cm tjocklek eller om det räcker med 5 cm. Antar dock att 10 cm blir bättre. Precis som du skriver Henrik så kan det aldrig ersätta en gjuten platta eller annat styvt material, men det får duga. Blir en ”ram” med plattor i gropen som poolbenen får stå på och xps300 i resterande del. Tack igen och lycka till med ditt projekt!

6
Ovanmarkspooler / Dimensioner och tillbehör lurigt!
« skrivet: september 15, 2020, 19:55:23:23  »
Hallå! Tycker mig nu ha studerat det mesta kring pool och införskaffat det mesta jag behöver till sommaren 2021, som en ovanmarkspool och en värmepump. Har också påbörjat grävarbeten. Fick nog lite hybris och glömde att jag fortfarande är en superamatör gällande pool  :-X

Kanske har jag den turen att någon kan hjälpa mig med några saker, som bl.a. rör dimensioner. Jag har köpt en Bestway stålramspool som är 7,3 ggr 3,7 rektangulär. Köpte också en Lyfco 12,9 W inverter värmepump. Bilder kan ej bifogas. Vet ej varför?!? Tycker själv (och tror/trodde) att jag fläskat på ordentligt och nästan överinvesterat i en riktigt bra och modern värmepump som gör att jag kan bada vår/höst pga hög kapacitet.

Sedan kom svärfar och började fråga om dimensioner :o Den filterpump som ingår ska väl passa samt kopplas med värmepumpen, eller är jag ute och cyklar ordentligt? Filterpumpen ser så liten och nätt ut. Kopplingarna till pumpen är ju i storleksordningen en snusdosa, cirkus. Behöver jag en större filterpump? Eller går det att koppla samma ändå?

Sedan förstod jag heller inte att filterpump och sandfilterpump är två olika saker... Kan den sandfilterpumpen som bifogats passa såväl pool som värme + filterpump? Jag har antagit att samtliga samverkar och då den ena ser nättare ut än den andra blir jag osäker på om det dels är görbart men också om det kan ställa till något prestandamässigt?

Den värmepump jag nu köpt... Med allt från kw, högt COP m.m... Jag gör ett antagande om att jag vid hyfsad isolering samt övertäckning på kvällar m.m SKA kunna trycka på med värme så att vi kan bada maj-sep? Utan att låta som att pengarna ej är ett bekymmer (då hade jag inhandlat 10 ggr mer rejäla saker  :) ) så tänker jag att värmepumpen ska kunna ge oss så pass bra med värme oavsett om vi ej superisolerar? Det får helt enkelt gå lite mer el i sådant fall. Cyklar jag igen?

Slutligen? Är det samma utflöde som filterpumpen sitter i på bilden som används för att tömma poolen inför vintern? Eller delar av den iaf?

Nästa liv ska jag födas som händig. Finns det någon vänlig själ som läser detta och sitter inne på värdefull info som du bjussar på gör du min dag. Tack på förhand för hjälp! 

7
Ovanmarkspooler / SV: Underlag ovanmarkpool
« skrivet: september 13, 2020, 15:25:18:18  »
Intressant tråd och tack för att ni delar med er! Blir värdefullt inför kommande vår (eller nu! 😳) då vi ska göra detsamma. Har köpt in en Bestway 7,3 ggr 3,7 som jag vill få ner åtminstone 50 cm i backen.

En fundering? Tror ni att det är oklokt att förbereda detta innan vintern? Har fått erbjudande om hjälp. Tänkte iaf gräva ca 70 cm imorgon. Inte optimalt att ha ett ”hål” på tomten över vintern, men men... Frågan är om jag kan göra resten (makadam, sand, duk m.m) innan vintern, eller får jag göra om/bättra i vår? Tacksam för tips!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag