CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Herrstrom

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / SV: Bygge av Poolkungen Eco Premium 4x8 m
« skrivet: maj 18, 2020, 20:50:37:37  »
Idag blev elektrikern äntligen klar, så jag kunde starta upp cirkulation och värmepump. Det mesta verka fungera som det ska och hålla tätt, UV-lampan lyser dock inte, vilket jag inte kan förstå varför. Får stänga av pumpen och stänga kranarna och sedan kolla så att den sitter ordentligt i sin kontakt.
Började med att justera pH och har sedan chockklorerar, tycker nog vattnet klarnar upp lite.
Väldigt fint med poollamporna när mörkret lade sig!

Det var samma problem med vår uv-lampa. Det var bara lysröret som glappa, så testa skruva till det :)

2
Teknik / LumiPlus PAR56 RGB V1.11 fel?
« skrivet: maj 09, 2020, 14:50:30:30  »
Hej!
Fick fel typ av lampor levererade av poolleverantören vid leverans, så har väntat på nya ett tag. All har varit inkopplat men ej testkört då jag fick skicka tillbaka de lamporna som de skickade fel.

Igår fick jag äntligen rätt lampor till vår pool, och kopplade in dessa.  https://www.astralpool.com/en/products/swimming-pool/lighting/underwater-led-lighting-4/lumiplus-projector-par56/par-56-v1-4/rgb-projectors-17/
Nu lyser alla dioder i den ena, men alla dioder har olika färger. Den andra lampan skiftar mellan röd/grön/blå hela tiden.

Jag har testat bryta strömmen och slå på den igen inom 2 sek, flera gånger som enligt instruktionsboken skall göra så att färgen skiftar mellan de olika färgerna. Men det blir samma på lamporna ändå. De ändrar alltså inte färg alls, utan beter sig bara så som jag beskrev ovan, kvittar vad jag gör. Har testat att ha dom urkopplade en längre stund också men det hjälpte inte..

Någon som har några tips? Jag hittar ingen troubleshooting på Astralpools hemsida som är leverantören av lamporna, men misstänker att beteendet är någon felkod förmodligen..
Så ja alla tips mottages!

3
Byggtrådar / SV: Bygge av Poolkungen Eco Premium 4x8 m
« skrivet: maj 02, 2020, 19:28:23:23  »
Tack för svaret men jag är främst sugen på att höra hur Eriaxe upplever det då han har köpt precis samma typ av pump som jag själv köpt. Han monterar den också precis vid poolen och min oro är att den kommer låta för högt. Jag har fortfarnde möjlighet att justera till en annan pump men det är en hög kostnad kopplad till det så jag vill helst undvika det. @Eriaxe hur upplever du det nu när den är igång?

Mvh
/Daniel
Jag kör med samma pump, men ja skit samma :)

Förresten ni som håller på att installerar. Kolla limningen av delarna i breddavloppet (plast) innan ni installerar det.. Jag gjorde upptäckten när vattnet kom upp i linje med breddavloppet och allt vatten börja rinna utanför poolen...

Jag hörde av mig till säljaren direkt (söndag kväll) och han svarade direkt att dom kunde skicka ett nytt.
Men det hade varit rent för bökigt att byta, sitter ju fast under linern..
Så jag kollade här i forumet och köpte pvc-u lim och täta med. När det härdat någon dag så drog jag plastic padding över allt också :) Tätt och bra fortfarande ivjf!

4
Byggtrådar / SV: Bygge av Poolkungen Eco Premium 4x8 m
« skrivet: april 30, 2020, 20:33:23:23  »
Skönt att ha fått igång cirkulationen! Hoppas på att få det klart under nästa vecka! Du har inte vänt flödesbrytaren i uv-lampan åt fel håll?
Hade ett företag som Poolkungen anlitade som kopplade allt till mig, så det hoppas jag inte :) De ska dock komma igen och sätta in värmepumpen, så de får kolla på uvn då!

Roligt att höra att det är igång nu. Hur upplever du ljudet från cirkulationspumpen?
mvh
/Daniel
Har en pump som går till vår vattenbrunn också, och den till poolen låter mindre. Inte för att det hjälper dig :)
Men vi har allt kopplat i ett förråd, och när man står utanför förrådet så hörs inte pumpen.

Väntar på att Poolkungen ska skicka rätt LED-lampor till mig också, 5v+ sen jag påpekade det :(

5
Byggtrådar / SV: Bygge av Poolkungen Eco Premium 4x8 m
« skrivet: april 29, 2020, 19:56:15:15  »
Det kanske är så, att det inte går att skicka skumburkar. Tycker dock att jag läst någonstans att det ska ingå.

Jag väntar på feedback angående rörhållarna som följde med - saknar själva klammern som håller röret, men de har inte svarat trots påstötning.

När det gäller lamporna, så är det ju så att halogenlampor definitivt behöver ha lamphusen vattenfyllda för kylningens skull, men med LED behövs det egentligen inte, konstruktionen är dock den samma och jag tycker de verkar vara ordentligt tätade och så är det ju 12 volt.

Jag väntar på elektrikern som inte har fått hem rätt kapsling för el-centralen...
Ja jag kollade lite videos igår på Youtube om hur lampbyte går till, så jag känner mig mycket lugnare :) haha

Elektrikern var nyss här, så vi har fått snurr pumpen och annat. UV rengöringen lyser dock inte, så vet inte riktigt vad som är felet på den.
Men inget verkar läcka ivjf så det är ju bra :)

6
Byggtrådar / SV: Bygge av Poolkungen Eco Premium 4x8 m
« skrivet: april 28, 2020, 22:28:15:15  »
Tack! Nej, det hade de missat, alternativt var det inte meningen att det skulle följa med...

Tydligen något de inte skickar med alls, skumt egentligen då de skickar med praktiskt taget allt annat. Kanske kan vara för explosionsrisken?

Har nyss gjort samma resa som dig med samma typ av pool, dock grå mosaik.

Poolteknikern var här igår och elektrikern kommer imorgon och fixar det sista.

Poolkungen skickade dock fel ledlampor till mig, och jag har nu väntat snart en månad på rätt. Så jag har poolen fylld, men lampsladdarna ligger ovanför ytan och väntar på rätt lampor.
Jag känner dock att det känns så fel att hela lamphuset skall vara vattenfyllt , stämmer det verkligen? För som det är nu så har vi ju poolen fylld, men "lamphusen" i sektionerna sitter på plats, men själva kabeln och höljet som omsluter lampan ligger ovanför vattnet som sagt.

El och vatten brukar ju inte vara någon bra kombo..

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag