CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Rude Boy

Sidor: [1] 2
1
Ja MathiasS, det ska bli spännande att se om man lyckas...

je, det har blivit en och annan tryckt träbit... 2003 i maj byggde vi vår första altan som var 60kvm. Där hade jag tänkt att använda det gamla golvreglarna, men det visade sig skilja 5mm på de gamla och de nya reglerna så vi bytte ut hela skiten  :-\
Trallen är komposit från Timbertech och kommer vara ca 140kvm med poolen borträknad. Skruvar trallen med clips så man slipper synliga skruvar i planken.

ska försöka få in lite bilder...



Lägg gärna ut bilder på trallen. Är själv också sugen på Timbertech komposit och som det ser ut just nu så lutar det åt Twinfinish Ceder.

Tidsbrist gör att jag själv inte har skapat en byggtråd men är i rulljansen att bygga en 4x8 thermo med trappa på kortsidan. Självklart uppmurat teknikrum för att göra MathiasS nöjd.  O0

2
Markpooler. / SV: Trappa - Insteget
« skrivet: december 16, 2012, 23:05:01:01  »
Klockren bild Mathias!  O0

Jag ser att det inte kommer att funka med den 3 stegs som poolstore har.  :-\

Då står valet att kanske välja 5 stegs eller om någon annan poolare kan tipsa om en annan 3/4 stegs som har bra djup (runt 150cm)?

3
Markpooler. / SV: Trappa - Insteget
« skrivet: december 16, 2012, 13:34:18:18  »
Jag hackar gärna hål i isen så får du provbada hur länge du vill med 3-stegs......

När jag simmar så är trestegs precis lagom för att dra upp fötterna under sig och sätta fötterna på första steget. Minns jag inte fel kan man ju också, som vuxen, sitta på första/lägsta steget med huvudet ovan vattenytan.

Beroende på handikapp och hur gammal/stor grabben är gissar jag att du rätt enkelt lyfter honom upp på ett trappsteg (mittensteget) där han kan sitta innan vidare transport upp ur poolen.

Fram med spettet så kommer jag.  ;D

En sak är det om man simmar fram till trappen, då tror jag det funkar men jag måste gå på botten med honom och ta första steget upp. Måste också bära honom hela tiden eftersom han inte kan sitta själv annars hade det varit en god idé. För mig som är över 1,80 så funkar det nog men om frugan eller någon av personliga assistenterna (korta små individer) så kanske det blir trubbel.  :(

Bedömmer du det som att det är ca 70cm från botten till första steget?

4
Markpooler. / Trappa - Insteget
« skrivet: december 15, 2012, 20:09:12:12  »
Jag har beställt en 4x8 thermopool från poolstore men har lite problem när det gäller valet av trappa.

Om jag väljer en 300cm roman classic med 5 steg så blir det enligt poolstore ett 30cm steg från poolbotten till första steget.

Väljer jag en 300cm roman classic med 3 steg så är den lägre vilket betyder att från poolbotten till första steget blir ca 70cm enligt poolstore.

Jag har en handikappad son som jag måste bära i och ur poolen och därför så har jag problem i valet. En 3 stegs ger bra djup i varje steg som man kan sitta i men samtidigt så oroar  jag mig för det stora första steget.

Någon som har erfarenhet av någon av dessa och kan guida mig lite på vägen? Finns det någon annan som har en "högre" 3 stegs eller eventuellt en 4 stegs??

5
Markpooler. / SV: Grävning, tips!
« skrivet: november 20, 2012, 08:06:00:00  »
Morron!

Jag har så jäkla svårt att välja. Folkpool rekommenderade trästomme.

Jag vill ha en pool som garanterat håller. Jag har inte obegränsad budget men har tillräckligt för att få något bra. Jag vill/kan inte göra något arbete själv.

Kan man gradera poolkonstruktionerna i pris?
Tex.
Trä - Billigt?
Stål - Mellan?
Leca - Mellan??
Betong - Dyrt??

Törs du ge dig på en gradering MathiasS? :)

6
Markpooler. / SV: Grävning, tips!
« skrivet: november 19, 2012, 20:13:26:26  »
Och svaret på 10.000kr frågan är........











...... högspäningskabeln var död! Vattenfall var ute i morse och konstaterade det och sköt samtidigt av kabeln. Nu är det upp till mig att ta bort den och tyvärr så var det aluminium så alla extrapengar som hägrade är numera borta.  :'(

Det positiva nu är att man nu kan återgå till att koncentrera sig på poolen igen. Har begärt in offert från folkpool på pool. Någon som törs rekommendera annan pålitlig tillverkare?

7
Markpooler. / SV: Grävning, tips!
« skrivet: november 16, 2012, 10:12:36:36  »
Lite beroende på hur stor kabeln är, män en sådan sak kostar säkert flera hundra kroner per meter. Om Vattenfall inte vet om kabeln är det väl mycket bättre att inte säga något, och koppla båda hus och pool på denna. Här talar vi om besparingar som långt övergår vad du får för 30 - 40 meter kabel! O0

Jag gissar att kabeln är död eftersom Lantmäteriet har släckt ledningsrätten dvs Vattenfall har inte rätt att ha någon ledning där. Då blir det svårt att "nalla lite" ström.  ;) Däremot så finns det säkert lite värde i den om det är koppar i kabeln.

Måste bara få en tekniker från Vattenfall ut och mäta om kabeln är levande eller inte.

8
Markpooler. / SV: Kostnad markarbete, installation och el.
« skrivet: november 15, 2012, 17:58:22:22  »
Tycker också att punkt 1 låter mycket för det som ingår. Borde det inte vara bra priser nu under lågsäsong?  :-\

Är själv precis i gängorna att begära offert på pool bla från folkpool. Hur mycket rabatt fick du? Är det som en bilhandlare att grundpriset är fast och det är tillvalen som man har förhandling på?

9
Markpooler. / SV: Grävning, tips!
« skrivet: november 15, 2012, 17:50:43:43  »
skoja inte.... undra om man behöver uppvärmning då?  <antman>

Helt sjukt att det finns kablar som dom inte vet om. Får det troligen löst under morgondagen. Någon som vet vad man kan sälja 30-40 meter högspänningskabel för?  ::)

10
Markpooler. / SV: Grävning, tips!
« skrivet: november 15, 2012, 14:50:22:22  »
Tack för alla tips.

Bygget har stannat av då grävaren hittade högspänningskabel som inte finns med på några kartor eller servitut. Vattenfall är jäkla nötter som inte har koll på sina kablar!  <dontkn>

Fortsättning följer.....

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag