Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Klorera innan fylld pool?  (läst 1121 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Julia

Klorera innan fylld pool?
« skrivet: maj 31, 2020, 11:34:53:53 »
Hej, är helt nybörjare inom detta. Håller på att bygga en Primastar 5m diameter 1,5 djup som vi har grävt ner. Håller på att fylla med vatten från egen brunn som vi låtit tagit tid pga vill inte köra slut på brunnen. Har fyllt halva poolen nu på 3 dagar, räknar med att det är 1-2 dagar kvar tills vi når upp till skimmern.

Ska man vänta med att ha i chockklor tills vattnet är fyllt och man kunnat starta cirkulationen? Eller ska man ha i det redan nu fast vattnet står still?

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Klorera innan fylld pool?
« Svar #1 skrivet: maj 31, 2020, 12:03:22:22 »
Ett problem med att ha i kloret utan cirkulation är att oupplösta korn av kloret kan bli liggande på bottnen och kommer då att bleka linern. Kalciumhypoklorit som det brukar vara i "chockklor" är ganska svårlösligt i vatten. Jag skulle förbereda genom att blanda rätt dos klor i en hink med varmt vatten, röra om noga och låta hinken stå i flera timmar med återkommande omrörning.

Känn med handen på poolens vägg (under vattenytan). När det börjar växa saker i vattnet så brukar väggen kännas lite hal innan något konstigt syns. Är det strävt så kan ni vänta men om det börjar bli halt så är det dags att hälla i klorvattnet som då förhoppningsvis inte har några oupplösta korn kvar. Kanske hinner ni fylla helt innan kloret behöver hällas i och då startar ni också cirkulationen. Häller ni i klorvattnet utan cirkulation så får ni röra om med något så att det blir klor överallt.

Var noga med att placera hinken med klorvatten och alla förpackningar med klor långt ifrån all metall. Förvara inte klor i garaget. Jag förvarar klorburkar utomhus under ett lock av tryckimpregnerat trä.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad swanthe

SV: Klorera innan fylld pool?
« Svar #2 skrivet: juni 01, 2020, 20:04:04:04 »
Om du klorerar innan cirkulationen fungerar så kan du lägga i en dränkpump som kan blanda runt vattnet.
4x8m med plåtstomme från Svenska poolfabriken, Minimaster med klor och pH-reglering (kolsyra).
Tidigare: 4x8m med polyetenstomme från Poolkungen, romersk trappa, stensarg, Zodiac Tri18Ph saltklorinator med pH-reglering, vattenjet, klasik C excellence pooltak, Vortex3 poolrobot

Utloggad Thermopool

SV: Klorera innan fylld pool?
« Svar #3 skrivet: juni 02, 2020, 12:49:53:53 »
Vänta med kloret tills du är klar.

Utloggad Julia

SV: Klorera innan fylld pool?
« Svar #4 skrivet: juni 04, 2020, 14:17:20:20 »
Tusen tack för kloka svar. Vi väntade tills den var helt fylld innan klorering.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan