VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - swanthe

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 11
21
Markpooler. / SV: Vilken pool ska man köpa
« skrivet: augusti 02, 2014, 22:17:17:17  »
Poolkungen och Folkpool är ganska lika. Båda levererar likvärdiga poolkit till ungefär samma priser och har gjort så under väldigt många år, så prylarna fungerar ju uppenbarligen bra. Du kanske kan komma billigare undan med andra fabrikat eller leverantörer.
Det beror nog snarare på om du tänker bygga din pool själv eller låta någon montera den åt dej och därmed hur du värderar din egen tid kontra kostnaden för att få jobbet utfört. När vi byggde pool konstaterade vi att tiden inte räckte till för att bygga själva. Vi förde först en dialog med Folkpool som har butik i Uppsala där vi bor om ett helhetsåtagande från grävning till badklar pool för att slippa allt sånt enligt resonemanget "betala lite mer och göra mindre själv". När det visade sig att dom hade svårt att fixa fram grävare och jag i slutändan ändå satt och ringde runt så bytte vi i samma veva leverantör till Poolkungen. För att göra en lång historia kort så fann vi helt enkelt deras pooler likvärdiga och allt vi ville var att bada. Därför valde vi den leverantör som för oss på enklaste sätt kunde fixa en badklar pool.

22
Byggtrådar / SV: Ombyggnad, från liner till betong? Görbart?
« skrivet: maj 08, 2014, 23:53:47:47  »
Din trappa kommer vara alldeles lagom som grund barndel. Vår dotter var knappt 2 år när vi invigde poolen, året efter plockar hon saker från botten (140cm djup). Vid fyra års ålder simmade hon tvärs över en 25meterspool. Vad jag menar är att barnen växer fort och lär sig simma men poolen är densamma.
Om du gör en grunddel nu, tänkte du då ta bort den igen om ett par år när minsta barnet blivit större?

23
Vatten och kemi / SV: Zodiac Ei 10
« skrivet: maj 06, 2014, 22:23:12:12  »
Att du blev tvungen att öka saltmängden så mycket för att få den att fungera kan även bero på låg vattentemperatur. Är temperaturen låg har jag läst att dom fungerar dåligt men å andra sidan så blir det ju nästan ingen bakterietillväxt då heller. När du får upp värmen kommer den förmodligen att fungera även med lägre salthalt.

24
Teknik / SV: Minimaster eller annan automatisk dosering
« skrivet: maj 04, 2014, 14:02:32:32  »
Jag har Zodiac TRi 18 Pro som jag varmt kan rekommendera. När vi byggde poolen var en av grundtankarna att vi ville bada, inte hålla på och mäta, dosera och städa poolen (därför valde vi även ett pooltak och städrobot). En saltklorinator tar bort behovet av att mäta och dosera klor. Zodiacens pro-modul, som ju är ett tillval, sköter dessutom ph-balanseringen på ett enkelt sätt. För mej som fyller poolen med kommunalt vatten går det inte åt särskilt mycket syra. Jag startar upp fjärde säsongen nu med samma 25litersdunk ph-minus.
Om du väljer saltvatten kan det få viss påverkan på övriga tillval och utrustning kring din pool eftersom allt måste vara rostfritt.

25
Teknik / SV: timerstyrd pump/värmare/saltklorinator
« skrivet: maj 04, 2014, 13:29:15:15  »
Det beror helt på vilken typ av automatik som finns inbyggd i respektive pryl.
Jag har tidsstyrning på pump och saltklorinator som gör att strömmen bryts för båda samtidigt. Saltklorinatorn har inbyggd flödesvakt och skulle egentligen inte behöva stängas av alls, men elen är kopplad på det sättet.
Värmaren har också inbyggd flödesvakt så den stänger av sig själv strax efter att pumpen har slutat gå. Somliga hävdar att man ska styra sin värmare så att den stängs av före pumpen för att den inte ska "nödstoppa" pga. flödesvakten, men det där får man kolla upp i manualen till sin värmare. Min värmare är en poolkungen-brandad GullbergJansson där flödesvakten finns till för att man ska kunna styra den just på det sätt som jag gör.

//Swanthe

26
Uppvärmning / SV: ljudisolera en Gullber o jansson luftpump
« skrivet: augusti 19, 2012, 22:14:04:04  »
Pröva att bygga ett högt plank runt vp av det håll som vetter mot grannen. Vi ställde vår bakom maskinrummet i stället för vid sidan och märkte en markant skillnad.

27
Säljes / Överblivna stenar Bullnose XL bortskänkes
« skrivet: augusti 07, 2012, 10:19:40:40  »
Jag har 3 raka stenar och 1 trappsten över efter montering. Kom och hämta.

28
Markpooler. / SV: Vattenläckage eller vad?
« skrivet: juni 28, 2012, 15:34:44:44  »
2 gånger? Hur menar du? Igår och en gång i förra veckan? Försvann det 3cm över natten vid båda tillfällena eller har du vid två olika tillfällen noterat att "oj, vad det har försvunnit vatten"?

Avdunstning och badstänk ska inte underskattas. Det är bara att sätta igång med regelbundna, dagliga mätningar. Gör även en notering om väder och badtid för varje dag.

Jag fyller nog på cirka 5cm varannan vecka in min 4x8. Jag har ingen täckning på vattenytan, bara pooltak. Dessutom har inte kantstenen kommit på plats än vilket jag tror bidrar till att det stänker ut mer vatten från vågskvalpet än när stenen väl är på plats.

29
Vet inte hur Florida ser ut, men något åt det här hållet kanske?

http://www.poolkungen.se/pool/oval_pool/tillval/pooldesign/kantsten

30
Menar du att du är beredd att byta den sten du har?

Du kan ju pröva med en kantsten som är tunnare i bakkant. Det borde bli snyggt att lägga ovanpå din befintliga marksten.

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag