VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - swanthe

Sidor: 1 [2] 3 ... 11
11
Markpooler. / SV: Fungerar denna liner i min folkpool 4x8m?
« skrivet: maj 23, 2016, 11:08:31:31  »
Linern passade bra i min pool. Skar bort för trappan idag på morgonen. Det jag är mest nervös för i hela linerbytet, som för övrigt inte var särskilt komplicerat, är att det ska lägga runt trappan.

12
Markpooler. / SV: Fungerar denna liner i min folkpool 4x8m?
« skrivet: maj 19, 2016, 10:08:21:21  »
Skillnaden i placering är under stensargen (toppmonterad) eller nedanför stensargen (väggmonterad).

Vi började med att mäta upp poolen själva, men blev lite osäkra på hur noggranna vi skulle vara och fick till sist hjälp av Folkpool med mätningen. Han som gjorde mätjobbet sa att det handlade mer om centimeter än millimeter. I slutändan levererade Folkpool vad som verkar vara deras standardstorlek märkt med 400x800x150. Jag ska rapportera resultatet när jag väl fått upp den.

13
Markpooler. / SV: Fungerar denna liner i min folkpool 4x8m?
« skrivet: maj 16, 2016, 22:57:21:21  »
Jag håller just på med linerbyte på en pool utan snäpplister och såg ingen anledning till att inte montera sådana. Det vara bara att skära loss den gamla linern som var skruvad under stensargen och skruva dit listerna i en träram som satt lämpligt under stensargen. Sparar förhoppningsvis lite arbete om 15 år när det är dags för byte igen och definitivt när jag ska hänga upp ny liner den här gången.
Ser på bilden från din länk att de använder en toppmonterad list. Det var det på min förra pool och känns som heltokigt. Det gjorde bara att stensargen blev svår att få på plats.

//Swanthe

14
Markpooler. / Tätlist vid trappan
« skrivet: maj 14, 2016, 20:52:36:36  »
Jag håller på att byta liner och under listerna till trappan sitter det någon form av tätning som inte verkar gå att återanvända. Ser ut ungefär som dubbelhäftande tejp, men så enkelt kan det väl knappast vara. Tänkte bli klar under söndagen men då är ju poolfirman stängd så det blir till att söka svar hos communityt. Vad ska jag använda som tätning mellan trappa och liner?

//Swanthe

15
Markpooler. / SV: Regla upp runt poolen
« skrivet: maj 13, 2016, 11:24:48:48  »
Jag har sett bilder här på forumet där byggaren hade gjutit egna stolpar upp från bottenplattan (också i betong), det blir ju väldigt stadigt redan från början.
Jag lade reglarna närmast poolen på betongplattor och satte plintar för resten. Betongplattor använda jag mest för att jag inte hade plats för både bärlinor och reglar närmast poolen där jag ville ha ordentligt marktryck mot poolsargen.

16
Jag använde syrafast skruv från Byggmax till min saltvattenspool och de tycks ha hållet bra i fyra år. Jag märkte dock under byggnationen att man som vanligt får vad man betalar för, billiga skruvar får man vara lite mer försiktig med när man skruvar i.

Skulle jag göra om jobbet idag skulle jag lägga mer pengar på både skruv och virke, det ska ju förhoppningsvis sitta där ett antal år.

17
Teknik / SV: Klorautomat
« skrivet: april 07, 2016, 15:28:56:56  »
Kolla monteringsanvisningarna, men jag skulle gissa att du ska montera automaten i en separat slinga. En möjlighet är tex att koppla utloppet från automaten på sugsidan av pumpen och automatens inlopp på pumpen tryckluft. Då kommer vattnet att sugas/tryckas genom automaten och du kan reglera genomströmningen med en ställskruv/ventil.

Kolla monteringsanvisningarna.

18
SpaForum / SV: Sista tråden om vattentestare !
« skrivet: november 07, 2015, 21:17:38:38  »
Hur står sig då givarna som ingår i poolautomatik typ Minimaster eller Zodiac?
Till Minimastern sitter det givare för både klor och ph, Zodiacen har/hade endast för ph. Tidigare hade jag en Zodiac saltklorinator med ph-modul till som anger ph-värdet med tiondels noggrannhet, Minimastern har tydligen bara lampor som lyser grönt när ph och klor ligger på rätt nivå.
Eter att ha flyttat till ny pool ska jag koppla in en Minimaster under vintern och då rekommenderade försäljaren ändå att man hade en extra mätutrustning för att regelbundet kontrollera att Minimastern doserade rätt, trots att man ska använda kalibreringsvätska till Minimastern givare.

//Swanthe

19
Säljes / Vinterplåtar för pool 4x8m
« skrivet: juli 07, 2015, 09:15:51:51  »
Vinterplåtar för poolstorlek 4x8m med romersk trappa, finns i Uppsala.
Pris 5000kronor

//Swanthe

20
Pooltäckningar / SV: Pooltak till 8*4 med roman end trappa
« skrivet: april 29, 2015, 22:45:45:45  »
Satsa på 5x10m och högt så att ni kan vistas under fast det är pådraget. Vi har ett Classic C som är 1,85 i högsta modulen och 1,65 i lägsta till vår 4x8 pool med romanend-trappa. Det blir en härligt plats att sitta på under taket när man vaktar barn och man har någonstans att ha alla poolleksaker. Vi har tom suttit med gäster under taket på höstkanten. Det höga taket gör även att man kan bada och leka obehindrat med taket överdraget när det blåser, är mulet eller regnar.

//Swanthe

Sidor: 1 [2] 3 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan