VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Puttaren

Sidor: [1] 2 3
1
SpaForum / SV: Två veckor in i spabadslivet
« skrivet: oktober 09, 2020, 15:23:35:35  »
Jag är ingen bra rådgivare när det gäller filtret, jag spolar bara rent med vattenslang kanske en gång/månad eller nåt sånt.
Har ett extra som jag byter till varje gång.
Det gamla får stå och torka upp inne i värmen under tiden.
Jag tänker att eventuella rester av bakterier och annat dör under tiden det står varmt och torrt.

Man borde nog rengöra oftare än jag gör, så ta inte min strategi som en rekommendation.

Fin kvällsutsikt!

Tips mot vinddraget?
Utdragbara skärmväggar.



https://www.vidaxl.se/e/8719883767277/vidaxl-infallbar-sidomarkis-svart-170x1000-cm?gclid=CjwKCAjwlID8BRAFEiwAnUoK1SFduySUD39TQIBYcAFso5sZNvbJ-ddxA_6ruUwV6pwqzd7_bqptXRoCclcQAvD_BwE
Tack. Bra tips!

2
SpaForum / SV: Två veckor in i spabadslivet
« skrivet: oktober 07, 2020, 18:59:59:59  »
En liten video som demonstrerar hur bra ljudsystemet är. Nu saknas bara en storbilds-tv ... :)


3
SpaForum / Två veckor in i spabadslivet
« skrivet: oktober 07, 2020, 10:59:50:50  »
Så har vi nu haft ett par veckor på oss att bada och jag har upptäckt att det inte riktigt var så smidigt och enkelt som säljaren gjorde gällande.

Trots debaclet med vårt Vancouver där leveranstiden sköts fram gång på gång (så vi i stället fick ta ett Nordpool Oden, som jag inte är missnöjd med) så är jag överlag nöjd. SBI har varit lite svårflirtade när jag velat ha svar på frågor och säljaren i Halmstad har svarat, men inte direkt varit någon guldgruva för information.

Rengjorde filtren för första gången och det skulle jag nog ha gjort tidigare - fy farao vad de såg ut. Kompisens "patron" där man monterade filtren och snurrade dem upp och ned med vattentrycket var mer meckig än den utlovade så det blir nog en water wand i stället. Och ett par extra filter. Och en spa disc för att ta upp lite extra.

Överlag dock en investering som trots alla pengar känns vettig - vi har badat en hel del och kommer fortsätta göra det. Tyvärr märkte jag igår att placeringen av badet är bra på så sätt att vi har en makalöst fin utsikt över Halmstad, hamnen och Laholmsbukten, men att det är väldigt vindutsatt och lite småkallt om öronen.

Om någon har ett bra tips på hur man ska förvara rengjorda filter efter byte (torrt, i vanligt vatten eller med något medel?) så tar jag tacksamt emot det. Har en plastback från Ica som jag använde för rengöringen, men den är lite stor och otymplig.

Lite bilder för den som är intresserad:

Placering på baksidan. Perfekt höjd för att kliva i och ur med räcket att hålla sig i (vi tog bort trappan ned där och satte dit spabadet i stället):


Spabad med utsikt:


Premiärbadet:



4
SpaForum / SV: Mjölkigt vatten i spabad
« skrivet: oktober 07, 2020, 10:49:24:24  »
Hej.

Det mätvärde som presenteras på panelen är det ett mätvärde som systemet automatiskt (dvs kan systemet mäta detta själv) försöker hålla. Eller, är det bara en typ "grundinställning/grovinställning" av Bromproduktionen? Det kanske finns nått i min tråd https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=16346.0 som kan hjälpa. Det gäller ju iof saltklorinator men jag tror att du kan hitta nått matnyttigt.

Det jag upptäckt är att om man löpande håller en "lagom" klorhalt i vattnet så måste man ge en betydande extra dos klor när man badat annars är klorhalten direkt nere på noll efter bad! Detta upptäckte jag även innan jag monterade klorinator (tidigare körde jag med 20 gr Bromtabletter i dispenser). Om jag hade en bra Bromhalt innan bad och testade vattnet efter bad så var Bromhalten genast nere på noll.

Nu kör jag saltklorinatorn 10 min på morgonen och 10 min på kvällen, varje dag, vilket är lagom för att kontinuerligt hålla en bra klorhalt. MEN om jag badar (eller två personer badar en timme, oftast på kvällen då) så måste jag köra klorinatorn 25 min extra för att klorhalten inte ska ligga på noll hela natten. Man måste alltså ge en rejäl extra dos efter bad.

Notera att min saltlorinator är egentlig gjord för pooler med 45 m^3 vatten, inte för spabad som har 1 m^3 vatten. Därför måste jag begränsa gångtiden rejält. Jag har helt enkelt testat mig fram till att 10 min morgon och kväll är lämpligt.

/Urban.
Nu vet jag inte vad du har för saltklorinator, men den in.clear som sitter i mitt spabad går ju kontinuerligt tycks det (Maintenance mode) och så kör man Boost mode när man badar. Kör du inget alls mellan dina 10-minutare alltså?

5
SpaForum / SV: Chockbehandla bad med inclear?
« skrivet: oktober 07, 2020, 10:46:59:59  »
Jag har också inclear och efter ett par veckor med en hel del bad så tycker jag att det luktar lite klor (inte mycket, långtifrån den badhusdoft som är i polarens klordesinficerade spabad). När ska man ge sig på att göra något och vad använder man isf för medel? Min säljare är måttligt imponerande så jag ställer gärna frågan här i stället.

6
SpaForum / SV: Köpt Vancouver Black Edition - nåt att tänka på?
« skrivet: september 16, 2020, 09:11:42:42  »
Har beställt ett Earl av SBI, är det problem med alla leveranser eller gäller det enbart Vancover?
Börjar få kalla fötter om det dra ut 1-2 månader än vad de lovat!

Kan inte tala för SBI, men både jag och min kompis som beställt Vancouver fick försening. Och då utan att SBI själva hörde av sig utan vi fick kontakta dem ... det är riktigt uselt.

7
SpaForum / SV: SBI Vancouver jämfört med Nordpool Oden
« skrivet: september 16, 2020, 09:10:03:03  »
Den är väl inte full isolerad, utan 3 skikt, sa säljaren på SBI.

Om det är enda skillnaden så bör det väl inte vara så mycket att orda om. De kan inte leverera Vancouver i vettig tid och erbjöd Oden med 5' lägre pris totalt (jag har sagt 10' för att ta det), vilket då bör räcka till något högre uppvärmningskostnad känns det som.

Det är lite färre munstycken och annat styrsystem och pumpar (Balboa istf Gecko). Aningen större vattenvolym och något högre kar.

8
SpaForum / SBI Vancouver jämfört med Nordpool Oden
« skrivet: september 15, 2020, 17:28:52:52  »
Kan någon säga om Nordpools Oden är ett rimligt alternativ till SBIs Vancouver?

9
SpaForum / SV: Köpt Vancouver Black Edition - nåt att tänka på?
« skrivet: september 14, 2020, 23:39:36:36  »
Ledsen nu.

Säljaren lovade ”slutet av augusti”. I ordererkännandet stod 15 september. Mailade säljaren som svarade ”det kommer i slutet av augusti.

I slutet av augusti ringde jag SBI som inte alls förstod. 15 september stod det och då var det 15 september. I helgen mailade jag igen och frågade efter det utlovade leverans-sms som jag inte fått.

I mailet jag fick idag vill de nu leverera 10 oktober.

WTF?!?

När jag blev lite upprörd svarade säljaren att han beklagar och att han kan kompensera för tiden. Till saken hör att frugan fyller år snart och skulle få bada på sin födelsedag ...

Vad kan man rimligen kräva? 20% och nöja sig med 10? Jag är annars frestad att boka av hela skiten bara för att jag är förbannad på att de sköter sånt här så jäkla illa. Det kan ju knappast ha uppstått en månads försening plötsligt - var fn är kundvården?

Dessutom fick jag erbjudan om ett lagat Viskan Bokö förra veckan men tackade nej för att jag ju skulle få mitt Vancouver nu. Blä.
Btw - hittar inga villkor. Vad gäller om jag surnar till och vill avbeställa? Hittat andra bad i lager.

10
SpaForum / SV: Köpt Vancouver Black Edition - nåt att tänka på?
« skrivet: september 14, 2020, 23:21:36:36  »
För att det är farligt.
Googla på det får du se.
Googlat men utan framgång. Tips?

I dagsläget (se ovan) kan jag ju avboka den om den inte är bra.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan