VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Erik N

Sidor: 1 2 [3] 4
21
Vatten och kemi / Badar vi för lite...?
« skrivet: augusti 04, 2013, 22:55:11:11  »
Tror banne mig att vi är på landet och badar för lite i vår pool. :D



DPD3, d.v.s. bundet klor. Ingenting... Fast vår puck löser fortfarande upp sig för fort trots vår krämburk. Hade ca 2.0 i fritt klor (DPD1) och totalt (DPD4), kollade det för säkerhets skull så att inte DPD3 var felaktiga. Pucken är i stort sett slut, så det blir att stoppa i en ny om ett par dagar när halten sjunkit lite.

Igår blev det första doppet i havet. Ni som har saltvattenpool, är smaken på vattnet liknande det som det är i Östersjön? Gillar smaken på vattnet ute på landet, Stockholms skärgård. Hade nästan glömt bort hur det smakade, var helt klart för länge sedan man badade där. Inga alger just nu, det är det som håller mig från att bada oftare.

22
Vatten och kemi / Värden på vattnet - mätteknik
« skrivet: april 24, 2013, 23:26:56:56  »
Det finns nog femtielva trådar om det här, vet inte vilken jag ska välja att väcka liv i så jag skapar en till.

Förra året fick jag köpa (ärligt på utförsäljning, hos grossist via jobbet) en Scuba+ för 10 kr. Snorbilligt, så jag kunde inte låta den gå förbi. De hade även ett antal kartonger med DPD1-4 och Phenol som jag också köpte, men dessa var inte original till Scuban.

Idag ägnade jag lite tid åt att testa tabletter för att se vad jag ska köpa till Scuban.

Noggrannhet på Scuban.
Klor: 0-1 mg/l +/- 0,2 | 1-2 mg/l +/- 0,3 | 2-3 mg/l +/- 0,4 | 3-6 mg/l +/- 0,5
ph-värde: +/- 0,2 mg/l
Cyanursyra: +/- 10 mg/l
Alkalinitet: +/- 50 mg/l

Alkan är det ju ett otroligt stort felspann på. I alla fall, dagens test blev så här.

DPD 1 (fritt klor)
  Annat märke mätning 1=4,10
  Annat märke mätning 2=4,07
  Scuba=4,32

PH-värde
  Annat märke=7,7
  Scuba=7,86

Alkalinitet=58

Både klor och ph ligger ju inom toleranserna så jag ser ingen mening med att köpa originaltabletter. Jag kommer att testa lite mer en annan dag då jag har tabletter som inte finns original till Scuban, DPD 3 som är bundet klor.

Alkan är ju egentliten ett skämt då mitt värde kan vara i princip noll till nära övre nivå på OK, idealiskt lär vara 80-120 mg/l.

ph var 7,6 när jag mätte första gången. Förra året försökte jag sänka mitt ph och det var sänkt i ca 2 dagar. Sedan tillbaka till 7,6 igen. 7,6 verkar vara ett bra automatiskt värde i vår pool. När man googlar på "ideal" ph i poolen så varierar det, t.o.m. vilket ph vi har i ögat varierar mellan olika skribenter. Men det verkar vara helt OK med ett ph på 7,6 så jag kommer inte att ödsla så mycket tid på det.

7,6 har jag mätt med tablett i glas med färgskala. De stickor jag har (blå burk med gult lock, Aquacheck) är helt omöjliga att få färgmatchning på. I mina ögon så kan det vara allt från 6 till över 8, för ingen färg matchar.

När jag hällde i Alka höj för några dagar sedan så gick ph upp till strax över 8, men det verkar som att det är på väg ner igen. Kommer troligtvis att hälla i resten av det Alka höj jag har kvar, då kommer jag att ha haft i 6 kg i år.

Förra eller året innan var jag sugen på att köpa en sån här:
http://www.termometer.se/pH-8680-liten-smidig-pH-matare.html

Någon som har en som kan ge en recension? Nu verkar det som att jag inte kommer att ha något behov då vårt ph verkar vara hur stabilt som helst på 7,6.

Vad har ni för erfarenheter av era mätmetoder?

23
Vatten och kemi / Dagens klipp!
« skrivet: oktober 31, 2012, 21:45:10:10  »
Var på en utförsäljning idag. Fick tag på

Scuba
Scuba +
2 st 8-pack flocksticks
4 paket tabletter, varje paket innehåller 30 Phenol, 10 DPD1 20 DPD4.

Totalt 20 kr.
 :D

24
Övriga frågor! / Vad är det för fågel?
« skrivet: september 17, 2012, 18:54:01:01  »
Håller på att rensa och sortera bilder som är tagna, och hittade den här på ett minneskort som (tror jag) frugan tagit. Vi hade besök av dessa den 25:e feb. som vi inte vet vad det är.



Någon som är duktig på fåglar?

25
Uppvärmning / Sommaren 2012
« skrivet: augusti 28, 2012, 21:45:41:41  »
Det här fick jag syssla med i morse  >:(



Kompenserades dock med en heldag ute på Gillingebanan med riskutbildning två och en massa åkande på Honda Hornet.

26
Teknik / Otät ventil, hur fixa
« skrivet: mars 25, 2012, 23:07:06:06  »
Jag har såna här ventiler, en bypass och två till värmepumpen. Alla tre är limmade. När jag släpper på vattnet genom VP och stryper med bypass så börjar den att läcka. Vad jag kan se så kommer vattnet ut via gängan, vilket betyder att det läcker i O-ringen som ska täta den platta ytan i kopplingen.

Är det bara att byta ut den eller kan något annat ha hänt?


27
Synpunkter och förslag på forumen. / Stad/Land
« skrivet: oktober 12, 2011, 09:53:59:59  »
I profilinställningarna så finns en inställning som heter Stad/Land. Den saknar jag att den inte visas till vänster. I andra forum så brukar jag kika på den när jag läser inlägg ibland för att se var den som skriver bor.

T.ex. om någon skriver att det har snöat så är jag nyfiken var de bor. Är det långt norrut så är det normalt, bor man i Skåne kanske reaktionen blir Hoppsan!.
Kan du inte lägga till den?

28
Teknik / Var köpa 32 mm PEM-slang?
« skrivet: oktober 04, 2011, 11:56:12:12  »
Södra Stockholm är ju önskvärt, men kan åka lite längre om det behövs. Jag behöver ca 3-4 m för min dränkbara pump i pumpgropen.

Järnia Tumba hade inte så grov
Hornbach = 25 meters rulle. Blir liiite för mycket spill
Bauhaus hade inte så stor, tror 25 mm var det grövsta.
Folkpool Kungens kurva hade bara 38 och 50 mm.

Var ska man köpa det?

29
Övriga frågor! / Ungarnas nya leksak
« skrivet: augusti 13, 2011, 22:14:24:24  »
Vi är på Gotland just nu. Vår hund har än så länge inte lyckats lära sig nöjet att bada i poolen, men i havet med strand älskar han att bada. I poolen har han svårt att ta sig ner, men vi har lyft ner honom några gånger, när han väl är i så kan han simma runt ett tag.

Men när alla bottnar utom han kan det bli lite jobbigt, särskilt när man är ca 50 m från stranden och det är långgrunt. Just på den här bilden sitter han i mattes knä (han hatar normalt att bli buren, men här satte han sig självt, hon sitter på huk) och vilar, bilden är tagen med ungarnas nya leksak en Sony DSC-TX10 som de köpt för sina sparpengar. De har köpt den tillsammans, den är vattentät ner till 5 m.


30
Byggtrådar / Byggtråd borta
« skrivet: juli 31, 2011, 00:30:35:35  »
Jag sökte efter en tråd där han monterat ett tak som ser ut som ett Dallas men inte var det. Vet att jag svarade i tråden, för jag trodde att det var ett Dallas. Men jag hittar inte tråden så förmodligen är den borta. Skenorna till det taket var i alla fall betydligt gåvänligare än Dallas, men jag har glömt bort vad taket hette.

Någon som vet? Det var en nedsänkt pool med brun trall från Byggmax lagt även in runt trappan. Väldigt snyggt bygge.

Sidor: 1 2 [3] 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag