VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Erik N

Sidor: 1 [2] 3 4
11
Teknik / Installation av begagnad Pahléns Minimaster
« skrivet: juli 17, 2017, 19:42:22:22  »
Har blivit lycklig (hoppas jag) ägare av en begagnad Pahléns Minimaster. Steg ett är ju att försöka ta hand om proberna som fortfarande är fuktiga. Tror ni att jag måste byta ut dem eller ska jag försöka ta hand om dem nu på en gång så att de kanske klarar sig?

12
Övriga frågor! / Laga kanot
« skrivet: juli 02, 2017, 02:30:40:40  »
Vet ju att det finns en del kunniga i plastning här på forumet, så jag tänkte att jag ställer frågan här.

Vi har en kanadensare som var lagad när vi köpte den för några år sedan. Den läcker i den lagningen, men inte mer än att man hinner paddla sin lilla tur och det har kommit in kanske 1-2 deciliter. Men det retar mig att den läcker, och sedan kan jag tänka mig att det är en försvagning när man kliver i den i samband med i- och urstigning.

Hur tycker ni att man bör gå tillväga? Min tanke är att slipa ner ca 2-3 mm både på ut- och insida, sedan plasta på med plast och glasfiber. Slipa slätt och sedan lacka med gelcoat i lämplig färg. Blir att ta bort gummilisten i kanten i samband med det jobbet. Bör man ha tält över när man lackar? Två st enkla 3x3 meters? Kanadensaren är ca 5 m lång. Vad ska man ha för spruta till gelcoaten? Eller kan man lägga på den med pensel?







13
Teknik / Backventil till dräneringspumpen
« skrivet: april 26, 2016, 10:53:34:34  »
Jag har ju en pump som pumpar ur vattnet ur brunnen för dränering under poolen. Men mitt dilemma har kommit efter att jag bytt pump. Den gamla löste ut jordfelsbrytaren, det kanske går att laga men jag har inte tid för det just nu. Inte heller tid att fixa snygg styrning av pumpen som Mathias har, kanske en annan gång.

I alla fall, den nya pumpen har lite kort nivå mellan start och stopp. Och då jag har ganska långa rör till tunnan dit vattnet pumpas så är det mycket vatten i röret. Och när pumpen stannar så rinner det tillbaka nästan lika mycket som gör att den startar igen. Den pumpar alltså i stort sett samma vatten fram och tillbaka hela tiden.

Jag vill sätta dit en backventil, men den enda jag hittat som är någorlunda vettig är den här.

http://www.avloppscenter.se/sv/vara-produkter/avloppspumpar/backventiler/backventil-flygt.html

Jag har idag bara 32 mm PEM-slang hela vägen. Min tanke är att byta ut slangen mot pumpen till PVC-rör, så man slipper böjen då den vill vrida pumpen nere i hålet. Anslutning i pumpen är 1 1/4".

Hur skulle ni göra? Med vilka komponenter?

14
Säljes / Scuba pool tester ny
« skrivet: november 12, 2015, 17:38:38:38  »
Hade turen att komma över två stycken Scuba förut till ganska bra pris på en överskottsförsäljning. Köpte båda två, och har bara använt den ena som är en Scuba+. Den jag inte använder och som jag känner bara kommer samla damm är en Scuba (utan +).

Tänkte mig 250 kr, den är ny i förpackning.



http://www.lovibond.com/tintometer/english/pool/scuba/info.html

Jag finns i Tumba söder om Sthlm.

15
Vatten och kemi / Klor i gammal burk...
« skrivet: september 20, 2015, 00:53:27:27  »
Fick en liten överraskning idag. Har fått klor som jag tänkt att jag ska använda upp så att jag blir av med det. Öppnade burken, la i några småpuckar i bräddavloppet. Skulle sedan sätta på locket. Blev rätt snopen när burken går av på mitten när jag vrider på locket...
Plasten var lite lagom spröd kan jag säga :)


16
Säljes / Poolrobot
« skrivet: juli 05, 2015, 20:35:21:21  »
Har en poolrobot som jag aldrig använder. Därför lägger jag ut den här för försäljning.

Har autoprogram för 3 h och 5 h. Fjärrkontroll (se bild nedan)

Länk till en bruksanvisning.
http://www.ananyapools.com/download.html
Ta den som heter "Robot Pool Cleaner".

3000 kr






17
Vatten och kemi / Varför badmössetvång
« skrivet: juni 20, 2015, 17:31:46:46  »
På facebook blev en bild delad av släktingar till mig som är på semester i Italien där de hade badmössa på sig. Visade sig att det var tvång på badmössa för att bada i poolen. I kommentarkedjan kom även en kommentar från en annan släkting i Ecuador att det även där var tvång på badmössa.

En annan kommentar var att det var för att man inte behövde så höga halter av klor, och att badvakterna skulle slippa de farliga ångorna. Jag har frågat vilka farliga ångor, det enda jag kan komma på är ju trikloraminer.

Vad har ni för erfarenhet av det här och vad har ni för teorier om varför och möjliga förenklingar för poolägaren att ha krav på badmössa?

18
Vatten och kemi / Minipump/dammsugare eller liknande
« skrivet: juli 16, 2014, 00:06:57:57  »
Jag har ett problem som jag vill få bukt med. Jag har någonting i poolen som är som pulver. Det samlar sig i skarven (mest) mellan linervåderna ung. mitt i poolen. Jag gissar på att det är järn i vattnet (kommunalt vatten) som fälls ut och blir till ett väldigt fins pulver, damm. Jag har flockmedel i mina puckar, jag har flockkuddar jag haft i breddavloppet, jag har dammsugit och jag har en poolrobot som jag testat med. Pulvret försvinner ett tag, men kommer tillbaka. Roboten hinner aldrig suga i sig pulvret, det virvlar upp innan och även om det skulle suga upp så tror jag att det skulle fara rätt igenom filtret.

Jag har kommit på en lösning, men jag tycker att den är för jobbig så jag hoppas att någon här har en smidigare lösning men princip lika i funktion.

Jag tog ett VP-rör 16 mm (elrör) och satte fast i vattenslangen (10-meters). Andra änden på slangen satte jag i en borrmaskinspump http://www.clasohlson.com/se/Vattenpump/30-8356. Sedan körde jag pumpen och frugan manövrerade röret och så sög vi upp pulvret rätt ut på gräsmattan.

Teoretiskt sett skulle jag kunna köra samma metod med vanliga dammsugarslangen och till Waste, men man förlorar så mycket vatten så att förmodligen får man i lika mycket järn igen med det vattnet man fyller på med så man får pulver-problemet igen.

Någon med en idé till något smidigare sätt där man pumpar ut minimal mängd vatten direkt utanför poolen?

Vi har pulver igen, men långt ifrån samma mängd.

19
Teknik / Hur få tempvisning på panel från Logger
« skrivet: juni 26, 2014, 00:26:30:30  »
Jag har haft temp-mätaren från Kejll&Co. För ett tag sedan upptäckte vi att det var vatten i displayen, och den fungerade inte. Visade sig att ett av fästhålen för en skruv spruckit så att locket satt inte fast. Har funderat ett bra tag nu på att köpa en Logger i stället för att köpa en liknande den gamla.

Men jag vill ju ha en panel liknande inomhusdelen för den gamla så att man lätt ser inne hur varmt det är i vattnet. Hur kan man lösa det?

20
Uppvärmning / Galen värmepump
« skrivet: maj 08, 2014, 22:35:19:19  »
Vill inte söla ner Dagstemp-tråden med fler irrelevanta inlägg så jag påbörjar en ny tråd.

Jag tycker inte att vår pump värmer tillräckligt längre. Det är möjligt att de kalla nätterna är det som är skit, men vete fan.

Jag provade nu att stänga av värmepumpen, den är fortfarande strömsatt men avstängd.

Jag var ut och kollade efter några timmar vad det var, och då var hetgastemperaturen 46 grader! Kan det vara så varmt där efter flera timmar?

Sidor: 1 [2] 3 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan