Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Fiskarn

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Hjälp! Hur laga läcka?
« skrivet: augusti 01, 2016, 18:50:16:16  »
Tyvärr har vi upptäckt en läcka i vår pool (Folkpool Octavia). Det läcker ganska mycket vid ett av inloppen. Efter att ha grävt fram anslutningen har vi konstaterat det försvinner ca 1 liter på en 20-30 min. Kan inte riktig se, men det verkar som själva genomföringen spruckit, samtidigt som det läcker mellan genomföringen och linern. Det fortsätter att läcka trots att jag satt i vinterpluggen. Min slutsats är därför att jag behöver byta hela inloppet/genomföringen.
Nu till min fråga: Har någon erfarenhet av detta? Hur gjorde ni? Problemet är att tätning och mothåll ska installeras mellan liner och poolvägg så jag måste snäppa loss linern från listen och försöka föra ner tätning och mothåll. Jag är orolig för att jag sedan inte får tillbaka linern i snäpplisten. Behöver jag tömma hela poolen, eller är det bättre att bara tömma till under inloppen? Tacksam för alla smarta ideer. Det är ju för tidigt att avsluta badsäsongen nu.  <help>

2
Teknik / Automatisk påfyllning
« skrivet: september 20, 2014, 11:03:36:36  »
Som jag nämnt i annan tråd (automatisk backspolning) håller jag på att utveckla en egen styrning till poolen.
En funktion som vi skulle ha mycket nytta av vore automatisk påfyllning av vatten. Är det någon som har detta?
Om så, hur har ni löst säkerhetsaspekterna, dvs att säkerställa att vattnet stängs av etc? Man vill ju inte riskera att tömma hela vattentornet i poolen.. :-X

För oss vore detta en väldigt bra funktion eftersom avdunstningen under pooltaket gör att vi i stort behöver fylla på några cm/vecka.
Om man tex inte är hemma under en längre period finns idag risken att vattennivån sjunker så mycket att pumpen går torr (stannar då flödesgivaren löser).
Då finns ingen rening förrän vatten är påfyllt.

3
Markpooler. / Poolpump och saltvatten
« skrivet: november 04, 2012, 21:23:52:52  »
Önskar lite synpunkter från alla poolare.

I fredags, precis lagom till vinterstängningen la vår poolpump av. Anledningen var att jag missat att kolla vattennivån i poolen.
Har sedan i somras pooltak och detta har inneburit att man regelbundet måste kolla vattennivån då avdunstningen är ganska stor.
Pumpen (3-fas 1 Hk Superpump från Folkpool) gick därför torrt och nu är det 0 tryck...  :'(
Blev till att vinterstänga med en gammal trädgårdspump (sänker normalt vattennivån genom att använda poolpumpen och slang kopplat till skimmern).
Har inte öppnat pumpen men jag gissar att det får bli till att investera i en ny till nästa säsong eftersom jag tidigare haft problem med en läckande tätning. Detta gav en del frätskador eftersom jag har saltvatten i poolen. Bytte då packningar.
Nu till frågan: Vad har ni för erfarenhet av poolpumpar och saltvatten? Finns det speciellt "bra" pumpar som är anpassade för denna lite tuffare miljö?

Och ja, till nästa säsong ska jag installera en flödesvakt  :)

4
Teknik / Styra klorinator med MiniMaster
« skrivet: juni 22, 2012, 12:16:03:03  »
Har precis fått en MiniMaster från Pahlens levererad men dokumentationen är något knapphändig så jag ställer några frågor här. Har skickat samma till leverantören. Får se vem som hinner först  ;)

Vi har tänkt att styra befintlig klorinator (Balneo 12) med hjälp av MiniMastern. Enligt dokumentation för Balneo kan flödesvaktsanslutningen användas för detta (vid bruten slinga stannar klorinatorn). Det som inte framgår i Pahléns dokumentation är hur OC+ och OC- anslutningarna fungerar. Är det någon som vet / har en mer utförlig specifikation?
Är OC- samma som 0V? I vilka lägen ger OC+ 5V?
Det står att OC+ är "open collector". I vilket läge är anslutningen flytande / ej ledande?
Någon som har motsvarande lösning som kan beskriva hur det är löst?

Trevlig midsommar!  8)


5
Markpooler. / Zabra pooltäckning
« skrivet: april 04, 2011, 20:51:30:30  »
Så här i poolstartstider funderar vi på att byta ut nuvarande pooltäckning till Zabras lösning.
Vore tacksam för alla erfarenheter från er som har denna lösning.

Speciellt undrar jag hur enkelt det är att dra bort täckningen? Klarar en person detta utan att det kärvar fast?

Tack på förhand!

//Fiskarn

6
Markpooler. / Sten under linern
« skrivet: september 25, 2010, 10:39:38:38  »
Hej!

Tyvärr har vi fått en liten sten under linern :(. Det har i och för sig varit där i två badsäsonger nu, men jag börjar bli orolig för att linern ska gå sönder. Stenen är vass och står upp flera millimeter. Linern är vit runt omkring.
Stenen ligger ca 1 meter in under botten, precis på mitten av ena kortändan av poolen.

När det nu är dags för vinterstängning tänkte jag försöka ta bort stenen. Måste då tömma poolen, lossa linern från snäpp-in-listen gissar jag. Är det någon som har erfarenhet av detta? Hur gör jag för att inte skada snäpp-in-listen? Värma försiktigt med varmluftpistol? Jag vill ju kunna sätta tillbaka linern när jag har fått bort stenen.

Går det att tömma hela poolen med poolpumpen om jag ansluter "dammsugarslangen" och ser till att den ligger på botten (och ställer filtret på waste)?

Vi har en Folkpool Octavia 4,1x6,6.

7
Uppvärmning / Höja lufttemperaturen till värmepump med solenergi
« skrivet: februari 18, 2009, 18:55:49:49  »
Hej!

Här kommer mitt första inlägg i detta forum. Har dock läst en hel del inlägg i samband med att vi köpte pool i höstas. Det blev en Octavia 4,1x6,6 från Folkpool med CompHeat90 värmepump och klorinator. Polen är inte helt färdiginstallerad, men det är vatten i. Pump och värmare är inte anslutet ännu. Håller på att förbereda detta nu så att det går snabbt att dra igång när isen har smällt.

Nu till min fråga. Jag har en solvärmefångare från Solarventi, http://www.solarventi.se/produkter/sider/sv7_side.htm, på min friggebod där pump, filter mm är installerade. Nu funderar jag på att styra varmluftflödet från solvärmefångaren till intaget på poolvärmepumpen som står precis utanför friggeboden. Vad tror ni om det? Finns det någon risk att lufttemperaturen blir för hög för värmepumpen? Kommer jag att tjäna något på detta?

/Fiskarn


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag