CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Gotlandspool

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Fundering kring vintertäckning med presening
« skrivet: augusti 13, 2017, 17:13:58:58  »
Har börjat fundera på vintertäckning. Jag har redan en rejäl presenning (680 g/kvm) som jag tänkte försöka använda (jag vet att det är bättre med poolplåtar men det får i så fall bli lösningen när mina egna förslag på lösningar har dömts ut). Det jag funderar över är en finurlig (enkel och billig) lösning så att regnvatten rinner av presenningen och inte bildar ett nedhäng. Det jag vill åt är att skapa en högsta punkt så att vattnet rinner av åt alla håll. Har läst gamla trådar om poolkudde och vinterkudde (om såna finns att köpa kostar de väl lika mycket som poolplåtar). Vore det inte möjligt att istället ha en tjock cellplastbit som ligger på ytan? Det finns ju tjocka flytblock i cellplast. Eller man kanske till och med skulle kunna göra en "billiglösning" genom att limma ihop ett gäng vanliga 100 mm frigolitskivor (antar att man kan limma ihop en tre fyra st med fogskum) så man får en "kloss" som flyter på vattnet och bildar en högsta punkt. En annan lösning jag funderat på är att ta en stor blå plasttunna (som finns "på lagret" i storlek 110 och 220 liter) och kanske t o m köra i några behållare fogskum i den och skruva på locket. Vad säger forumet?

 

2
Vatten och kemi / Klorhalt när man har saltklorinator
« skrivet: augusti 13, 2017, 16:40:32:32  »
Jag har en fundering efter en första sommar med pool. Förutsättningar: Poolvolym 36 kubik, tvåhastighetspump (Victoria dual speed) som jag kört på lägsta hastighet 90 % av sommaren, 500 mm Cantabric-filter, Zodiac Ei 10 saltklorinator, Blue lagoon 75 W UV Saltwater, kör poolrobot varje kväll/natt, bubbelplast på natten, värmer med G&J V 20 till 28 grader. Fyllde poolen med vatten från Östersjön, chockklorerade och körde reningsverk och robot två dagar - sedan kristallklart vatten, behövde endast sänka PH eftersom det var över 8. Hela sommaren har vattnet sedan varit perfekt, fortsatt kristallklart vatten, ingen lukt, ingen hal liner, inga tendenser till alger, alla värden inom gränserna. Bara ett problem (?): klorvärdet (fritt klor) är 0,1 eller 0,2... Jag har kört klorinatorn på läge 1 eller 2 av 5. Har även testat att köra läge 4 och 5 av 5. Det enda som händer då är att klorvärdet går upp från 0,1 till 0,2. Mäter med Scuba II. Är detta normalt? Har jag ens ett problem?


3
Uppvärmning / VP och elvärmare i serie?
« skrivet: juni 02, 2017, 12:08:46:46  »
En fundering: Jag har nu skaffat en vp (G&J V 20) till mitt poolprojekt . Det är ca 30 kubik vatten i poolen så vp:n känns rejält dimensionerad. Jag har sedan tidigare en 3 kw elpatron liggandes. Är det någon idé att montera elpatronen i serie efter vp för att kunna "krydda på" värmen lite extra vid vissa tillfällen, t.ex. när man snabbt vill öka värmen? Eller är det overkill, kanske bättre att sälja elvärmaren (det är en Pahlen 3 kw titan)?

4
Ovanmarkspooler / Stenmjöl under pool spricker?
« skrivet: maj 16, 2017, 11:58:14:14  »
Min poolbotten består av singel och jag ska nu till och lägga nästa lager på ca. 6 cm (innan bottenmatta och liner). Hade tänkt köra med stenmjöl som vattnas och packas, men det har nu påståtts att jag ska ha sand istället för stenmjöl med motiveringen att stenmjölet spricker/kan spricka. Vad är forumets erfarenheter och ståndpunkt i den frågan?

5
Byggtrådar / Ovanmarkare - hembyggd/modifierad Folkpool Garden
« skrivet: september 01, 2016, 17:17:44:44  »
Eftersom jag fått en del inspiration och kunskap från forumet känns det som jag är moraliskt skyldig att redovisa mitt projekt i en byggtråd.

Jag har funderat på alla möjliga poolkonstruktioner men beslutade mig till sist för att bygga i trä a la Folkpool. Förhållandena på plats är berg i marken mellan 50-90 cm ned och tanken är att poolen ska komma i samma höjd som en intilliggande altan. 


 

6
Övriga frågor! / Köpa detaljer till poolstomme i plywood m.m.
« skrivet: april 14, 2016, 12:06:59:59  »
Jag bygger en poolstomme i "lösvirke" a la Folkpool, dvs. poolplywood och regler i tryckimpregnerat klass A. Har en del funderingar just ang lösningar med plywoodstomme och jag behöver även inskaffa breddavlopp, 2 inlopp och en lampa (plast pga. saltklorinator). Tänkte det är lika bra att samla ihop mina frågor, som är följande. 

1. Vet någon eller kan något tipsa mig om vad jag ska köpa och var (alltså plastdetaljerna skimmer, inlopp, lampa)? Det jag tänker på är alltså själva infästningen i plywooden så att jag köper grejer som passar (så det blir rätt distans/avstånd och infästning) i just plywood. Folkpool har givetvis dessa grejer men jag antar att det finns alternativ, om man av någon anledning inte vill betala deras priser.
2. Jag har klurat en hel del på just breddavlopp och att vattenytan i pooler ofta är så låg (jag vet att det finns för- och nackdelar med det). Det finns ju olika skimmers, wide mouth, mirror skimmers etc. som man sätter högt så att man får högre vattenyta. Dessa verkar bl.a. gå ut på att man sätter skimmern så högt upp på poolväggen att det i princip inte blir någon liner ovanför skimmern. Funkar det att göra så? I mitt fall kommer jag inte ha något problem att "hålla ihop" poolstommen med en sådan lösning trots att jag i så fall får kapa av den övre liggande 44 x 120 regeln i den sektionen skimmern placeras eftersom jag har en fet 45 x 220 mm regel som poolsarg över detta.
3. Isolering i min poolstomme undrar jag också över. Alltså i själva "regelväggarna". Stommen kommer att komma 40-50 % under mark och resten  över mark - pooldäcket kommer dock att komma i samma höjd som en befintlig altan. Jag skulle gärna vilja trycka i isolering i vart fall i de delar som kommer under mark. Det sägs att vanlig cellplast inte är bra i trästommar (blir för tätt, vatten står kvar osv.) utan att det är pordrän/isodrän som gäller. Hur har ni gjort? Synpunkter?
4. Infästning av liner, det verkar som det är linerlist för vägg som gäller i mitt fall?   
Hur kommer det sig att det finns två sätt för linerlist, en på vägg och en toppmonterad och när och varför använder man vilken?
5. Sedan en fråga om höjdplacering på inlopp och lampa. Jag avser att försöka sänka vattennivån under inloppen / och ev. under lampan på vintern och tänkte därför sätta dom ganska högt. Dessutom vill jag gärna ha dessa åtkompliga från utsidan (kunna krypa ned under trallen/altanen in case of problems).
a) Vad bör det minst vara för avstånd från vattenyta till inlopp? kan 15-20 cm funka? Är alla inlopp riktningsbara?
b) Pahlen säger att lampor ska sitta mellan 30-80 cm ned. Är det en god ide tror ni att försöka sätta också lampan högt (20-30 cm ned) så att jag kan sänka vattennivån även under lampan. 
5. Slutligen en konstruktionsfråga/bärighetsfrågor. Folkpool har ju till sina poolstommar särskilda förstärkningar för poolsidorna som verkar gå ut på att man har liggande (trä)reglar i poolbotten som binds ihop med stående träreglar eller konsoller på poolsidorna. Jag tänkte istället lösa det så här - om ni inte skriker till och säger att det är galet: I mitt fall har jag grävt ut poolgropen och är nere på renskrapat "berg i dagen" i hela botten. Folkpools variant av min pool har två stödreglar på vardera långsida (som binds ihop med bottenreglar). Istället för att göra på detta vis tänker jag bygga upp två stående plintar på vardera sida som stöd till poolväggarna. Jag kommer att kunna borra ned rejäla armeringsjärn i berget och sedan gjuta "rektangulära pelare" i skalblock så jag är inte orolig för det inte kommer att hålla (det borde rimligen bli minst lika bra som en lösning med att binda ihop liggande och stående träreglar). Ser ni några problem med denna lösning?   

Mange tak.
 

7
Markpooler. / Skivor till poolstomme
« skrivet: februari 07, 2016, 17:51:26:26  »
Ska hjälpa till att sätta ihop en hemmabyggd poolstomme i vår, den ska byggas med tryckta reglar (A-virke) och skivor. Frågan är vad forumet tror om följande skivmaterials lämplighet?
1. Vanlig formplyfa
2. Slitskyddsplaywood (släta sidan mot linern).
3. Minerit

Jag har sett på forumet att formplyfa har använts, både till renovering och nybyggnad. Slitskyddsplaywood (sån som man har på släpvagnsflak och byggställningar) är ju ungefär som formplyfa men känns mer seriöst och tåligt. Minerit är helt oorganiskt. Vad är bäst/sämst tror ni?

ps. jag vet att det ska finnas impregnerad furuplaywood a la Folkpool men vet inte om man kan köpa sådan, var det i så fall finns och kostar. ds. 

8
Markpooler. / Luxlama pp-pool
« skrivet: december 22, 2015, 12:10:36:36  »
PP-pooler finns det ju några leverantörer av, t.ex. Niveko, Centralplast. Poolteam. Jag undrar vad forumets erfarenhet är av kvaliteten på Luxlama pp-pool. Vänligen notera att jag inte undrar någon om tillverkaren/leverantören utan min fråga avser endast om själva poolens kvalitet, hur är den, är de som köpt nöjda, vad skiljer från andra pp-poolstillverkare osv?

Tack!

Gotlandspoolarn 

9
Markpooler. / Frågor glasfiberpool
« skrivet: augusti 28, 2015, 16:31:21:21  »
Jag är ute och tittar efter glasfiberpool eller pp. Jag kommer att lägga mitt svett på att komma ner tillräckligt många dm i ett hyfsat poröst/skärvigt Gotlandsberg och vill i detta hål lägga en "färdig balja". Har läst det mesta, har koll på för- och nackdelar med glasfiber/pp och har hyfsad koll på priser. Tre frågor/funderingar till forumet:
1.   Svårt det här med pool, pris och kvalitet. Har en bestämd känsla av att det i poolbranschen finns en del som säljer potentiellt dåliga grejer dyrt (dyrt är helt ok, om det är bra). Väl medveten om att det normalt är så att "man får vad man betalar för" så undrar jag ändå om någon har tips på "mycket för pengarna" inom segmentet glasfiber eller pp?
2. Är det någon som har tips på glasfiberpool (eller pp) i ”mellansegmentet”, dvs. inte San Juan eller tyska/"västeuropeiska" högprispooler och inte heller superbilliga "östeuropeiska" pooler?
3. Jag ser att många svenska ÅF säljer glasfiberpooler från någon tillverkare som inte klart framgår, poolerna heter t.ex. Naksos, Malta, Santoryna - Säljs av bl.a Rubinpool (http://www.rubinpool.se/pooler/glasfiberpooler-c-162-1.aspx), Pool och mark, Poolkemisten, Poolgrossisten, Poolcirkeln och allt vad de nu heter. Finns det några erfarenheter, eller någorlunda objektiva bedömningar av, dessa bland forummedlemmarna?   

Tackar.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag