Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - pool09

Sidor: 1 2 [3]
21
Markpooler. / Blir nog pool i leca istället, armering?
« skrivet: februari 16, 2009, 19:24:33:33  »
Ja, då har vi nog ändrat oss igen, och istället för färdigt paket så ska vi gjuta en platta och sen mura upp poolen med leca-block och även bygga en grunddel med trappa liknande Happy Diggers. Behövs det armering som sticker upp från plattan till de första 2-3 lagren eller kan man "strunta" i detta. Vissa säger att det inte behövs och andra man pratar med menar att poolen rasar samman om man tömmer den efter några år om man inte gör det.

Om det behövs, hur gör man detta rent praktiskt? Är leca det rätta att bygga med?

Sen en sista fråga, vi har inte riktigt bestämt om vi ska bygga 8x4 eller 9x4,5, men behöver en sådan här murad konstruktion någon förstärkning på långsidan (läste något om detta här) och hur i så fall är det smartaste att göra en sådan?

Hoppas på många konstruktiva svar, sen är vår tanke att dra igång detta projekt i Mars, sen får vi se om det hinner bli något dopp till sommaren...

22
Markpooler. / ROT-avdrag + fråga.
« skrivet: januari 29, 2009, 09:02:54:54  »
Hej.

Vi funderar allt mer på en vikingpool från APool och enligt de så är de säkra på ROT-avdraget gäller för installationskostnaden (efter att de kollat upp det noga). Stämmer detta är det riktigt bra och då kommer vi definitivt att ta hjälp även med installationen.

 Någon som byggt en Vikingpool? Har även varit i kontakt med folkpool, men är fortfarande själv lite skeptisk till att gräva ner trä.

Nåja, vi får se vad det blir till slut, men en sista fråga, vi ska värma upp poolen med en värmepump, och ha allt det elektriska i förrådet ca 12 m från poolen. I förrådet har vi el via vanliga vägguttag och enligt poolfirmorna behövs det ingen elektriker utan det är bara att sticka in i väggen sen är det klart. Är det så?
En kollega behövde elektriker och hon fick en chockartad räkning i efterhand, detta vill jag inte råka ut för.

När jag ändå är igång, värmepumpar, någon som är duktig på det? På våra offerter vi fått kostar den ene 20250 och hos den andra 36990, kan det skilja så mycket i kvalitet, då den billgare dessutom verkar ha större kapacitet?

Värmepump HP 9 kW  = 20250 kr

Värmepump Powerpac 2 = 36990


23
Markpooler. / Pool till sommaren, frågor.
« skrivet: december 28, 2008, 17:18:31:31  »
Hej!

Nyregistrerad här, har läst här länge men nu är det dags att börja bli lite aktiv också.

Vi ska anlägga en pool till våren har vi tänkt oss, men det är ju en djungel det här så var ska man börja?

Vi vill ha en 8x4m pool, nergrävd och det kommer att byggas trädäck runt om, värma den med värmepump. Men nu till frågan, vilken stomme är bäst?

Om man tar hjälp med installation, gäller rotavdrag för arbetskostnaden?

Mvh

Sidor: 1 2 [3]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag