VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: 10x5m skalblockspool med overflow.  (läst 16051 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad TommyC

SV: 10x5m skalblockspool med overflow.
« Svar #20 skrivet: februari 26, 2014, 07:16:58:58 »
Följ Ericas goda råd och glöm färg!

Pro Master Pool Coating: http://www.superior-industries.com/pro_master_pool_coating_product_281.html säger:

7-10 års livslängd. 10 gallon = 38 liter kostar $2500 eller 16250 kr vid kurs 6,5 kr per $. Det motsvarar 428 kr per liter.

Platssvetsad liner kommer att vara en mycket bättre lösning.

Om du absolut vill måla så är det en bättre lösning att plasta poolen. 20 kg gelcoat kostar ca 1600 kr. Vi har avhandlat plastning i andra trådar här. Det är ingen ideal lösning men det håller tätt och är relativt billigt. En fördel med plast är att det är ganska enkelt att åstadkomma komplexa former.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: 10x5m skalblockspool med overflow.
« Svar #21 skrivet: februari 27, 2014, 21:39:31:31 »
428:-/l ! Yikes ! I så fall blir ju en målning ett väldigt dyrt alternativ. Vi använde 2-komponents epoxifärg, som då kostade drygt 100:-/l (säkert dyrare idag). Det var beräknat att gå åt ca 60 l, det gick i själva verket drygt 80 l. Detta för en pool på 8x4 m. Tyvärr så höll det sämre än utlovat. Troligtvis beror detta på att färgskitet blivit för tunt på vissa ställen. Om inte det handlar om maskinell fabriksmässig målning så är det nästan omöjligt att få en jämn fin skikttjocklek. Det blir för tunt på vissa ställen, för tjockt på andra. Det såg snyggt och jämnt ut och vår färg var ju bara för utseendets skull, inte för någon tätning. Men tydligen fanns det svaga punkter, för tunna skikt här och var, som vi inte märkte.

Plastning kan säkert vara en möjlighet om du inte vill ha liner. Tänk bara på att vara noga med alla skyddsåtgärder i så fall - det blir gott om hälsofarliga ångor från ett sådant jobb. I.o.f.s. blir det också det vid målning med t.ex. epoxifärg. Skyddsmask är ju ett måste.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag