CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Läckage  (läst 700 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Berndtivassen

Läckage
« skrivet: april 05, 2020, 16:11:08:08 »
Upptäckte att vattennivån sjunkit häromdagen. Fyllde upp på nytt och kollade men såg inget läckage. Dagen efter låg vattennivån kvar där den skulle och vattnet hade cirkulerat och värmts.

Nån dag senare hade vattennivån sjunkit ner till samma nivå igen.

Ska tillägga att den där styrpanelen lever sitt egna lilla liv och får spel mellan varven så alla munstycken sprutar och bubblar och har sig. Kanske är nån störning på IR-mottagaren? Kanske är grannen som försöker se på TV.

Hursomhelst verkar det läcka i nåt av dom där munstyckena. Vad gör jag nu?  :)
« Senast ändrad: april 06, 2020, 02:29:16:16 av Berndtivassen »

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Läckage
« Svar #1 skrivet: april 05, 2020, 23:18:44:44 »
Vatten kan inte bara försvinna och vattenförlusten verkar alldeles för stor för att kunna vara avdunstning. Om det läcker måste ju vattnet ta vägen någonstans. Har du någon möjlighet att titta in under karet och se om det verkar blött någonstans ? Finns det någon anslutning till avlopp så att det kan röra sig om ett ventilfel ? Vi hade en gång ett skumt fel på vår pool - vi tappade plötsligt 20 cm nivå över en natt utan att vi såg något vatten där det inte borde finnas något. Felet visade sig vara ett fel i centralventilen där gummiskivorna ej kommit i ordentlig kontakt med varandra - något skräp hade lagt sig emellan. Vattnet gick på så sätt ned i avloppet via backspolningsporten och alltså syntes inget utträngande vatten någonstans. Om ditt bad har någon form av avloppsanslutning skulle kanske något liknande ha hänt ?

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag