CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Bagge

Sidor: [1] 2
1
SpaForum / Styrenheten trasig?
« skrivet: december 01, 2019, 13:52:51:51  »
Hej

Är det vanligt att styrenheten, om det kallas så, går sönder. Skulle bada igår men fick inga bubblor alls. Som ni ser på bilden så lyser den röda och den gröna nu. Kan ens inte tända lampan. Det som funkar en bubblorna från botten av spa men det styr jag med knappen jämte styrenheten.

Går det att bara köpa styrenheten? Är ett Pahlèn spa från 1996

Mvh Bagge



2
Inomhuspooler / Med vad täcker ni era inomhuspooler?
« skrivet: november 03, 2019, 17:47:05:05  »
Hej
Som rubriken lyder. Hur och med vad täcker ni era pooler med? Har nu "bubbelplast" på poolen. Den är ful och jag tänkte byta ut den. Därför frågan. Har bara igång poolen under sommaren, resten av året blir det ett svalkande bad när jag bastar.
Mvh Bagge

3
Vatten och kemi / SV: Glasfiberpool - svag beläggning/påväxt
« skrivet: augusti 03, 2009, 20:04:44:44  »
Har samma problem som du med beläggning på väggarna så jag följer denna tråd. Jag flockade min pool för ett tag sen, fick mjölkigt vatten så jag stängde av cirkulation i nästan 2 dygn sen hade jag en fin vitgrå massa på botten av poolen, körde det mot avloppet efter tips på forumet. Kristallklart vatten sen. Har inte så stor erfarenhet som andra här på forumet men testa. Återkom gärna sen hur det gick. Sitter i valet av kvalet om jag ska använda metall magic eller c-vitaminer.     

4
Vatten och kemi / Metal magic någon som testat?
« skrivet: juli 26, 2009, 19:16:37:37  »
Har efter en del efterforskningar här på forumet har jag fått reda på vad mina bruna fläckar på väggarna är, metaller! Gjorde ett c-vitamin test och fläckarna försvann. Antingen kunde man använda askorbinsyra eller metall magic. Är lite skeptisk till askorbinsyra i poolen. Därför tänkte jag kolla om någon har använt metal magic. All info om det är tacksamt, hur mkt? hur lång tid? och det absolut viktigaste hjälpte det? Återförsäljare av metall magic har semester till den 3 augusti  >:D   

5
Vatten och kemi / SV: Glasfiberpool - svag beläggning/påväxt
« skrivet: juli 20, 2009, 21:02:49:49  »
Har nog samma problem i min inomhuspool, de är bruna. Ska testa detta med c-vitaminer på fläckarna. Mkt roligt man kan använda till poolen.

6
Vatten och kemi / SV: Angående flockmedel!?!?!?!?
« skrivet: juli 20, 2009, 20:52:25:25  »
lite uppdatering kanske. Flockade ju poolen. Efter två bottendammsugning mot avloppet och 24 h mot filtret och tre bakspolningar har jag kristallklart vatten, nu är det bara de bruna fläckarna på väggarna som ska bort. Så för mig hjälpte flockningen, är nog bra att göra när man har vatten från egen brunn.

7
Vatten och kemi / SV: Angående flockmedel!?!?!?!?
« skrivet: juli 17, 2009, 21:45:38:38  »
Glömde att skriva att jag dammsög i förrgår mot avloppet och kom under skimmern utan problem. Stängde av cirkulationen igen och en del ändå kvar. Är ju inte kul att tömma så mkt vatten igen. Om jag tar det via sandfiltret hur länge ska det gå då? Eller är det värt att tömma ut vattnet igen, har egen brunn.

8
Vatten och kemi / Angående flockmedel!?!?!?!?
« skrivet: juli 17, 2009, 17:41:21:21  »
Har i dagarna flockat min inomhuspool med nitors flockar/klarningsmedel, efter läs en del trådar här (problem med alger och oklart vatten) Nu på botten ligger det en vit fina massa  ;). Enligt beskrivningen på flaskan står det "Stoppa cirkulation och låt flockarna sjunka till botten. Bottensug! Returspola filtret!" Inget om att köra det ner i avloppet. Har ett sandfilter. Man såg flockarna tydligt flytta runt innan de sjunk till botten. Vad göra? avlopp eller låta filtret ta det?

9
Inomhuspooler / SV: Salt korn i hela poolen !?!?!
« skrivet: juli 14, 2009, 11:55:32:32  »
Flockningen gick bra, ligger lite vit massa i ena hörnet i poolen och väntar. Vet inte om det hjälpte mot de vita kornen för när jag skulle dammsuga upp flockhögen så pajade ett lager i pumpen. Så nu är man mekaniker istället. Ser inga korn i alla fall men de kanske syns när cirkulationen kommer igång. 

10
Inomhuspooler / SV: Salt korn i hela poolen !?!?!
« skrivet: juli 06, 2009, 19:54:41:41  »
Kloret jag använder är 100% kalicumhypoklorit. Inte bra till hårt vatten med andra ord. Har inte flockmedel i poolen. Var och handlade det nu, testa över natten och se om det biter på de små kornen. Kom gärna med mer förslag och ideer. 

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag