CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - JesperL

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Frysrisk i dräneringsbrunnen
« skrivet: april 14, 2017, 11:04:20:20  »
Tack för snabbt svar Mattias - Det var det jag trodde...

Det enda jag oroar mig för då är röret / slangen med vattnet jag pumpar bort, vilket kommer hamna betydligt högre. Här kanske det är läge för några skivor isolering? Eller slår man helt enkelt av pumpen vintertid?

2
Markpooler. / Frysrisk i dräneringsbrunnen
« skrivet: april 14, 2017, 10:23:24:24  »
Hej,
Jag och min granne (som också håller på att bygga pool) har börjat fundera på val av pump till våra dräneringsbrunnar. Vi var inne på att köra en enklare pump, eventuellt med extern styrning (som jag hittat "recept" på här på forumet). När grannen skulle köpa pump i veckan blev han dock varnad för att de enklare pumparna kunde frysa sönder... Pumpen kommer i mitt fall hamna ca 2m djup (spänsten och grus).

Frågor: Har ni som kör på denna lösning haft problem med att pumparna fryser sönder? Hur har ni löst isolering av brunnen? Var bor ni?

Tacksam för svar
Jesper

3
Tack för snabba och bra svar!
Jag får gå igenom installationsanvisningen en vända extra innan montering av blocken och tänka igenom vilken ordning de olika momenten skall utföras i givet bristen på utrymme...
//JesperL

4
Markpooler. / Minsta mått på poolgrop till Thermopool 4x8m - Spränger i berg
« skrivet: oktober 30, 2016, 10:23:53:53  »
Hej alla kunniga på Poolforum,
Vi börjar under nästa vecka spränga för ovanstående pool. Enligt en av de tilltänkta leverantörernas instruktioner "bör" poolgropen vara 1,5m längre/bredare än poolens innermått, dvs. 5,5x9,5m. Kostnad för sprängning och borttransport vill man så klart hålla nere och därför vill jag göra gropen så liten det går. Thermoblocken är 25cm breda, så minsta teoretiska mått blir ju 4,5x8,5m. Bottenplattan skall dock vara 4,7x8,7m och slangar för dränering skall ju också få plats.

 - Klarar jag mig på 5x9m - dvs. ca 25 cm utrymme utanför Thermoblocken?
(Jag tror sprängaren då borrar ytterligare lite större för att kunna garantera att jag får min 5x9...)

//JesperL

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag