CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - beldin

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Klor och kopparrör
« skrivet: november 29, 2015, 19:06:42:42  »
Behöver akut rekommendation. Vunnit budgivningen på hus och ska egentligen skriva papper imorn men börjar nu få kalla fötter då huset är dyyyrt.

Problemet är att det är ett hus byggt 1973 med en inomhuspool. Pumpar, klorinator (alltså saltvatten), filter mm är placerade i pannrummet kanske 10 meter från själva poolen och alla rör förefaller vara av koppar. Skall tilläggas att poolen vart tom i 10-15år och fylldes först nu inför visningen.

Alltså finns två problem:
1. Blonda badare kan få grönt hår (läs mina båda döttrar).
2. Korrosion av kopparrören.

Problem 1 kanske man kan lösa med flockmedel eller någon metallfälla/filter? Sett sådana från usa men inte här i sverige, någon som vet mer om detta?

Problem 2 är ju naturligtvis den jobbigaste, om poolen skulle bli obrukbar sänker det värdet på huset och är helt enkelt inte värt pengarna vi bjudit. Då poolen är platsgjuten skulle kostnaderna bli stora antar jag att byta mot plaströr. Har dock läst att ifall man håller ph nivån hög (7.6?) minskas korrosionen. Men sedan har vi saltets inverkan på kopparn vilket jag inte vet något om...

Hur oroliga ska vi vara? Ska vi rentav skita i att köpa huset pga dessa kopparrör? Hjääääälp....

2
Inomhuspooler / Köpa hus med inomhuspool
« skrivet: november 09, 2015, 17:21:05:05  »
Hej

Hittat ett hus som tilltalar oss lite. Huset är byggt tidigt 70-tal och då byggdes även en pool i källaren (sutteräng). Har nog inte varit använt de senaste åren alls då de som bor där nu börjar bli smått gamla (men den står med vatten i). Förhöjda fuktnivåer har noterats i poolrummets väggar då de isolerat på insidan av betongväggen vilket i sig är en riskkonstruktion. Så antar att man bör rycka bort allt detta till att börja med, så länge det är begränsat till detta så är det fine antar jag men är ju rädd för ytterligare fukt/mögel-problem men det får man väll ha dit en besiktningsman för att avgöra.

Hur som helst, kontakta komunen och fick ut bygglovshandlingar på själva poolen. Mig säger det inte så mycket då jag inte har någon erfarenhet av pooler men ni kanske kan säga bu eller bä.

Tacksam för all input.
 

 

 
Här kommer även URL:er ifall inte bild infogningen fungerar:

https://drive.google.com/open?id=0Bz4sVXuY4tehN0l5d2Rocm9iUTg
 
https://drive.google.com/open?id=0Bz4sVXuY4tehUm9qaG5IZktWMWM

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag