CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - sjabth

Sidor: 1 [2] 3 ... 11
11
Teknik / SV: För tät pumprumskapsling!?
« skrivet: augusti 07, 2012, 20:15:09:09  »
Jo, alla säkringar fram till kapslingen löste ut (två huvudsäkringar och två faser på matningen fram till pumprumskapslingen från elskåpet inne i huset). Däremot var jordfelsbrytare och säkringarna i själva kapslingen intakta vad jag kunde se.

Det är nedgrävda ledningar. Själva kapslingen sitter i ett utrymme under altanen som den delar med pump, filter, klorinator, rör, ventiler och hela tjottaballongen. Utrymmet håller ungefär samma temperatur som poolvattnet, men väggarna (av Leca) är kallare och det blir viss kondens på dem.

Under regniga dagar, så kommer det in en del vatten i pumprummet, men kapslingen skall i princip klara av att man spolar den med trädgårdsslangen utan problem (IP56).

12
Teknik / SV: För tät pumprumskapsling!?
« skrivet: augusti 07, 2012, 16:59:08:08  »
Tvingas dessvärre ta upp den här följetången igen. Efter en dryg vecka på semester på annan ort kommer jag hem och finner två av tre faser till matningen till kapslingen tillsammans med två av tre huvudsäkringar till huset utlösta. Nu är klorinatorn på lagning och ej inkopplad, så den har inte orsakat något fel. I kapslingen som sådan ser allt ut som det ska, förutom att den är full av fukt. Inga automatsäkringar där har löst ut.

Min kontenta är att kapslingen omöjligt kan hålla tätt; att det är installationen av den som falierat på något sätt. Kanske läcker den in vatten i infästningen mot väggen? Kanske läcker den på andra ställen?

Hursomhelst, så fick vi slänga ca 50 kg mat när vi kom hem eftersom kyl och frys hunnit tina.  :'( Snart går det jämnt upp med både material och arbete för de stackars elektrikerna.

13
Teknik / SV: Tyst och prisvärd poolcirkulationspump?
« skrivet: augusti 07, 2012, 16:50:57:57  »
Jag är supernöjd med min Pentair Intelliflo-pump. Drar för mig ca 130W på 1100rpm och överröstas av trädens sus.

14
Teknik / SV: Mjuk böj eller vinkel?
« skrivet: juli 03, 2012, 15:24:51:51  »
Jag har med fördel använt mig av alternativ till ordinarie pooltillbehörshökare när jag köpt tex. tangitlim och böjar.

Som ett prisexempel, så betalade jag nära 200 kr för en tub tangitlim i en poolaffär jag var i. När den tog slut köpte jag en burk med mer än dubbla mängden i för 110kr i en dammaffär istället (och de hade också ett alldeles utmärkt sortiment av rörböjar till bra priser).

Ska man sätta ihop ett helt system, så kan det löna sig att se sig om.

15
Teknik / SV: För tät pumprumskapsling!?
« skrivet: juli 03, 2012, 10:00:31:31  »
Tack för all input. Den hjälper mig åtminstone att förstå att jag inget förstår  ;)

Elektrikern som kopplade in det hela har gått på semester, men jag har inte haft något problem sedan jag körde igång det efter de var på plats (ja, mer än klorinatorn då alltså). Fortsättning lär väl följa. Tills dess funderar jag på om jag kanske borde börja köra klorpuckar i poolen :-(. Hoppas återförsäljaren hör av sig under dagen och att jag kan byta ut klorinatorn snarast möjligt.

16
Teknik / SV: För tät pumprumskapsling!?
« skrivet: juli 02, 2012, 16:40:05:05  »
Nej, det var ingen åska i samband med det (eller innan heller för den delen vad jag kan minnas i alla fall).

Det verkar nog troligt att det är en kondensator som kan ha brunnit i klorinatorn ja.

Jag blir bara fortfarande inte riktigt klok över hur den kan ha passerat de första automatsäkringarna + JFB:
Klorinator -> automatsäkring 1, 10A -> jordfelsbrytare -> automatsäkring matning (utlöst på alla 3 faser) -> porslinssäkring (utlöst på 2 faser)

17
Teknik / SV: För tät pumprumskapsling!?
« skrivet: juli 01, 2012, 17:20:55:55  »
Nej det är klart, hur skulle strömmen kunna komma förbi på det hållet?  <dontkn>

Och någon längre stund kan inte vattnet ha stått. Det installerades på Måndagen och det här hände en knapp vecka senare (förra Söndagen).

Klorinatorn skruvade jag av kåporna på för att se om det kommit in någon fukt eller så i den med. Det var inget vatten vad jag kunde se, men någon form av oljig vätska hade droppat från kretskortet ner i botten av höljet och man kunde se på skyddshöljet av aluminium, samt plåten bakom att något verkar ha blivit varmt där (spår av rök, eller flammor).

18
Teknik / SV: Pump drift
« skrivet: juli 01, 2012, 14:10:39:39  »
Jag kör kontinuerligt (drog igång för ca två veckor sedan). Pumpen drar ca 140W på 1100 varv i minuten, så det är ingen stor förbrukning. Vill jag dra på, så blir det dyrare. På 3500 rpm drar den 2.5kW och frestar dessutom utrustningen på ett lite onödigt hårt sätt.

19
Teknik / SV: För tät pumprumskapsling!?
« skrivet: juli 01, 2012, 14:04:53:53  »
Det är möjligt att det var ett måndagsex, och jag ska i första hand försöka få det på garantin. Samtidigt, kan det ha varit ett kraftigt överslag om det brände två 16A säkringar i huvudskåpet och säg den klorinator som klarar det i alla lägen?

@Erica: Jordfelsbrytare i pumprummet löste inte ut och inne i centralen var matningen inte kopplad till någon jordfelsbrytare, utan direkt på ledningen in. Om det var i klorinatorn kortslutningen först hade kommit, så hade väl rimligtvis jordfelsbrytare och automatsäkring i pumprummet löst ut först, men de var orörda. Min slutsats är att det har varit något före jordfelsbrytaren i pumprummet som kortslutits, men kanske den skulle ha slagit till också då?

Vill inte återförsäljaren ta det på garantin, så får jag försöka höra med installatörerna. Känns surt att behöva punga ut med pengar för en helt ny klorinator efter en knapp veckas drift.  :-\

20
Teknik / För tät pumprumskapsling!?
« skrivet: juli 01, 2012, 11:14:14:14  »
Jag hade elektriker på plats i midsommarveckan som kopplade in elen. De drog matning från elcentralen inne ut till en IP56-kapsling i vilken de satte jordfelsbrytare och 4-5 grupper ut för ström till poolbelysning, pump, saltklorinator och trafo till Nitron.

Så långt allt bra. Problemet uppstod däremot vid ett väderomslag, då det plötsligt gick två porslingssäkringar i huvudskåpet. I centralen inne kunde jag se att det var poolmatningen som troligen var orsaken (de tre automatsäkringarna till matningen hade slagit ifrån), men i pumprummets kapsling såg allt normalt ut.

Elektrikern var här nu i veckan igen och konstaterade att det inte runnit in något vatten i kapslingen (den var fortfarande tät alltså), men efter lite letande också att det var kondens i den och att kondensen förmodligen droppat ner i skenan i botten och därmed orsakat överslaget i centralen (före automatsäkringar, etc. till de olika grupperna).

Kontentan är att om man sätter väldigt täta boxar i miljöer med hög fuktighet och stora variationer i temperatur, så bör man nog ventilera boxen på något sätt. Mina elektriker satte två membran i botten på kapslingen som hjälper till att dra ut fukten och sedan dess har det funkat finfint.

Det som kvarstår är väl bara att reda ut vem som bör stå för notan vad gäller saltklorinatorn, som dessvärre numera endast knäpper och luktar bränt om man kopplar in den. Jag misstänker att det bara är skrot av den.  :'(

Tills dess får jag väl köra med klorpuckar.  :'( :'(  <help>

Sidor: 1 [2] 3 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag