CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Dennis

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / SV: Montera liner?
« skrivet: juni 09, 2006, 14:23:11:11  »
Jag håller på att bygga en pool från svenskapoolfabriken. I poolpaketet ingår en instruktionsdvd och mina svar baseras på vad de visar i den. De rekommenderar att man gör botten, sätter liner och vattenfyller på samma dag. Till bottenmattans skarv använder de silvertejp. När det gäller underarbetet ska man padda botten så jämn som möjligt och därefter raka av botten med till exempel en planka. För att få bästa resultat grävs lejdare ner som plankan kan glida mot "precis som vid plattsättning". Alla småstenar plockas bort och hålen fylls med sand och jämnas till. Vartefter botten är jämn tas lejdarna bort och spåren fylls med sand som packas med murslev eller dyligt. Ytan ska inte beträdas efter arbetet är klart. När bottenmattan läggs rullas denna upp på motsatt håll som den har från butik. Då rullar den upp sig själv när man lagt den på ena sidan av botten. För att komma åt att tejpa skarven och justera använder man två skivor (ca50x50 cm) att kliva på. när man sedan placerat linern i gropen gäller det att placera hörnen rätt. De övre hörnen fästs med 5 pappspik längst ut på poolkanten. När du börjat vattenfylla kan ytan beträdas försiktigt. Var försiktig med vattenstrålen så den inte skapar en grop i bottnen. Har du en kraftig slang kan du lägga en skiva på botten som strålen kan träffa på. De rekommenderar att man tejpar ihop ett par "skor av överbliven bottenmatta för att dämpa stegen när man går på bottnen. Max 20 cm vatten på botten innan man fått bort alla veck. Annars blir vattnet så tungt att vecken inte kan dras ut. Under denna period ska man bara fokusera på att botten blir slät och att hörnen hamnar rätt. Vid resten av fyllningen gäller att vecken ska slätas ut när de är max 10 cm under ytan annars kan det bli för tungt av vattentrycket. Kanterna och hörnen av linern ska tryckas ut av vattentrycket så sträck linern ordentligt. De rekommenderar att man sträcker linern och fäster den med pappspik så långt ut som möjligt på kanten. Slå ned hela spiken annars kan linern reva sig. Ta silvertejp till hjälp för tillfälliga streckningar. Tejpa endast på den delen av linern som döljs av sarg. Limmet kan lämna märken.
Långt blev det. Hoppas du lyckas väl med din linersättning.

2
Markpooler. / SV: Välja pool
« skrivet: juni 03, 2006, 23:05:05:05  »
Budgeten gick åt helvete redan innan jag beställde poolen. Men det har inte med poolpaketet att göra utan att jag som vanligt tittat för djupt i optiondelen av poolkatalogen :). Hur som helst bygget rullar på. Ska gjuta fast stagen i morgon och montera belysningen. Längtar till första riktiga doppet. Får nöja mig med att bada i svett ett par byggdagar till ;).

3
Markpooler. / Montering av romersk trappa
« skrivet: juni 03, 2006, 23:00:29:29  »
Jag håller på att bygga en 4.5x9 m pool från Svenska poolfabriken. När jag nu ska montera trappan lyckas jag inte få den i våg. Trappan är mycket vridstyv och den bakre kanten ligger 45mm under våg när fronten är i lod. Går det att tvinga trappan rätt? med stag och gutning? Eller har jag fått ett måndags ex. Tacksam för alla svar även spekulationer. :). Annars går bygget som smort.

4
Markpooler. / SV: Välja pool
« skrivet: juni 03, 2006, 00:25:28:28  »
Jag håller på att bygga med ett paket från Svenska poolfabriken. Deras paket ligger lite dyrare men ALLT ingår. Jag har till och med fått en pensel att stryka ut limmet på kopplingarna med. Saker som de inkluderarar som kan skilja sig från andra är. Betong, armering till stag, kopplingslim, silikon till plåtskarvar, pensel samt all skruv, bult och spik som krävs. Jag är bara halvvägs genom bygget men hittils har jag inte behövt köpa en enda pryl. Om det håller hela vägen måste jag säga att det känns otroligt skönt att slippa komplettera med diverse pryttlar. Det enda jag beställt är sand, singel och dränering.

5
Vatten och kemi / SV: Översvämning vid backspolning
« skrivet: maj 29, 2006, 13:19:53:53  »
Hur mycket vatten kommer det vid en normal backspolning? Jag håller på med mitt bygge och funderar på att spola vattnet via en typ vattentunna som kopplas mot avloppet. På så sätt skulle jag slippa vatten på golvet. Tror ni det skulle funka?

6
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Trädäck
« skrivet: maj 26, 2006, 00:31:04:04  »
Vart beställde du lärken? Pris? Mängd? Ska själv lägga lärk. Vad var det för leveranstid? Har precis grävt klart gropen så det är väl dags att beställa trä snart  :) Ska bara slita häcken av mig med bygge och återfyllnad först.

7
Markpooler. / SV: Idag kom grävaren och idag kom regnet :(
« skrivet: maj 25, 2006, 22:20:48:48  »
Vi lyckades till slut bygga en väg av betongplattor, geoduk och bärlager. Fick gropen klar efter mycket slit men det blev bara köttfärs av allt mellan parkering och pool. Tur att det är på den sidan av huset vi är minst. Inget berg utan bara lera i gropen  :D. Höll på att sätta i halsgropen när grävaren stötte på en stor sten på 1.7m djup. Lyckades också få i dränering och hälften av allt singel. Så en helt ok första dag på bygget  :). Vi lyckades backa in med lastbilen ända till gropen och fördela ut gruset med skopan. Skulle inte vilja kärra 12m3. Hoppas det finns någon grusgrop öppen imorgon så vi kan få i resterande singel. Hoppas grävaren kan lägga upp en hög med stenmjöl mitt i gropen så man slipper kärra ner det.

8
Markpooler. / Idag kom grävaren och idag kom regnet :(
« skrivet: maj 25, 2006, 12:49:17:17  »
Poolen levererades igår och humöret var på topp. Sargen i lättrad granit ser fantastisk ut i packlådan. Hoppas passningen matchar utseendet. Så imorse kom grävaren. SMHI sa skurar under dagen, med lite tur kanske bara någon millimeter. Efter 2 timmar kom hällregnet och förvandlade lastbilens väg till baksidan till lervälling. Så nu blir det till att bygga väg fram till poolgropen för att få bort massorna och få in singlet. I värsta fall håller inte ens det och då skjuts allt fram minst 2 veckor. Jag har i alla fall en prima pool i garaget som förr eller senare kommer att hamna i gropen på baksidan. Håll tummarna.

9
Markpooler. / Färdigskuren isolering till poolsidorna
« skrivet: maj 15, 2006, 15:18:12:12  »
Jag fick tips av Svenska poolfabriken att man kan beställa färdigskuren isolering vilket skulle spara tid vid byggnationen. Genom att få färdiga skivor anpassade för varje sektion kunde man enkelt kila fast dem istället för att stå och skära. Finns det någon som vet vart i stockholmsområdet man kan beställa det? Om jag inte missminner mig hette isoleringen de rekommenderade c200.

10
Markpooler. / Slå ner referenspunkter i trädgården innan du fotar.
« skrivet: maj 15, 2006, 14:51:58:58  »
Programmen jag använt är illustrator och photoshop. Perspektivet har jag fått genom att sätta ut referenspunkter på gräsmattan motsvarande hörnen på poolen och hörnen på däcket innan jag tog bilden. Jag la sedan in min skalenliga ritning och förvrängde bilden genom att placera hörnen på skissen på respektive referenspunkt i fotot. Sim salabim så har man en perspektivritning utan ett enda 3d program i sikte. Resten är ditlagt på frihand.

När det gäller placeringen av poolen i höjdled så har jag tänk följande. Det syns kanske inte så bra på bilderna men min tomt sluttar svagt bort från huset. Höjskillnaden är ca 70 cm från husväggen och yttre kant på trall.  Jag kommer därför att shakta bort en del av jorden närmast huset för att trallen inte ska ligga för högt. Dels för att slippa bygglov men också för att man inte bara ska se trädäck från verandan utan även kunna se gräsmatta och rabatter. Skulle även bli lite märkligt mot min granne vars tomt ligger ännu lägre. Den nuvarande verandan kommer däremot att höjas till golvnivå inomhus och senare förmodligen glasas in med nya skjutpartier mellan vardagsrum och uterum. På så vis kan man under sommrarna sudda ut gränsen mellan ute och inne. Och genom att altan och vardagsrum har samma golvnivå känns de sammanhängande när skjutdörrarna dras undan. Höjdskillnaden mellan altan och trädäck (50-60 cm) kommer att skapa en kant som lämpar sig väl att sitta på. Kanten på altan blir som en lång bänk framför trappan på poolen och är tänkt att skapa en naturlig mötesplats mellan badande och badkrukor :). Jag ska försöka illustrera vad jag menar med lite fler bilder vid tillfälle.

1 vecka kvar tills grävaren kommer och totalsabbar min fina tomt. Närverna är påväg att lägga sig utanför kroppen. Håll tummarna! Poolen levereras i dagarna.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag