Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - aromata

Sidor: 1 [2] 3 ... 81
11
Uppvärmning / SV: Lägre elpris eller bättre verkningsgrad ?
« skrivet: juni 13, 2022, 11:54:43:43  »
Lite off-topic, men vi har ett ribcover av modellen där man kan byta ut sektionerna mellan alurören, jag funderar allvarligt på att beställa en ny sektion (för test) som är gjord av vanlig växthusplast, helt transparent, just för att få till solfångareffekten.
Vi har hela poolområdet inhägnat och med glasräcke och barnsäkra grindar, så vi behöver inte nödvändigtvis ha en person-säker pooltäckning.
Vår pooltäckning är halvtransparent blå, men det mesta av solenergin går nog tyvärr inte ned i vattnet.

Jag tror att du har rätt. En transparant duk skulle göra stor skillnad. Berätta gärna hur det går!

Men en ribcover typ, oavsett färg, borde isolera ganska bra. Ingen avdunstning och en bra luftspalt.

12
Inomhuspooler / SV: Hvor lenge bør pumpe gå daglig?
« skrivet: juni 12, 2022, 18:22:58:58  »

När man blir lite van vid hur ens vatten beter sig kan man ana en svag annorlunda lukt om något är på väg att hända med vattnet. Man kan också ha för vana att känna med handen på poolen vägg. Om det börjar kännas lite halt så är det dags att öka kloreringen. Innan man är van vid poolen så är det bra att mäta ofta. När man har lärt sig hur vald metod för klorering fungerar så minskar behovet av att mäta.

Jag har samma erfarenhet. Varje uppstart mäter jag pH och justerar vid behov. Det är det enda jag mäter. Jag kan också se på vattnet när det är dags att klorera. Jag använder enbart kalciumhypoklorit. Kanske får jag klorera lite oftare men det rullar på problemfritt.

13
Markpooler. / SV: Linerbyte maj 2022
« skrivet: juni 09, 2022, 19:15:22:22  »
Vi byggde pool 1995 och har aldrig bytt liner. Ok, den är lite fläckig men den håller tätt och vattnet går att hålla rent och klart.

Som även andra har påpekat tror jag att vattentemperaturen är avgörande. Vi har ingen tillsatt värme utan det får bli vad det blir. Mulna perioder mitt på sommaren har vi +20-22° och soliga perioder typ +28°. Snittet ligger uppskattningsvis runt +24°.

Med tillsatt värme får man förstås jämnare vattentemperatur och längre säsong. Men vi har "badat av oss" och badar bara om det är riktigt varmt i luften. Och då är vattnet också lagom varmt.

14
Teknik / SV: Poolrobot
« skrivet: maj 06, 2022, 18:18:32:32  »
Jag har en Astral Reaction. Kostade ca 4.500 kr för några år sedan. Den är enkel. Borstar inte utan suger bara upp löst skräp på botten. Klättrar inte på väggarna.

Den gör vad jag förväntade mig att den skulle göra. Jag bottensuger manuellt vid uppstart, sedan sköter Astralen resten av säsongen.

15
Markpooler. / SV: Rolltop pooltäckning
« skrivet: april 12, 2022, 16:29:05:05  »
Jag läste nyligen att något poolföretag (minns inte vilket) säljer utbytespresenningar till Capella/rolltop. Och det finns en variant som är transparent. Det där låter ju som en bra solmagnet. Jag förstår inte varför inte denna varianten fanns som standard.

Min Capella är mörkgrå. Frågan är om den utestänger så mycket ljus att algerna har svårt för att etablera sig? Om man nu skulle missa kloreringen .... vilket har hänt.

16
Markpooler. / SV: Rolltop pooltäckning
« skrivet: april 08, 2022, 08:35:37:37  »
Jag har precis skaffat Capella och rullat ut den. Kanske samma produkt som andra liknande. Den täcker bra och verkar ligga stabilt även när det blåser.

Det blir nog lite bökigt att rulla av den men det spelar inte så stor roll. Ska bli intressant att lära känna den i sommar.

Pooltak har sina fördelar men är alldeles för dyra, tar mycket plats som vi inte har och passar inte in i vår trädgård.

17
Övriga frågor! / SV: Erfarenhet av långtidsboende i Torrevieja-området?
« skrivet: oktober 16, 2021, 21:48:11:11  »
Fin video. Rätt stort hus!

18
Markpooler. / Rolltop pooltäckning
« skrivet: september 16, 2021, 12:59:45:45  »
Är det någon som har erfarenhet av denna typ av pooltäckning? Är den hållbar? Är den tung att rulla upp och hantera?

Den rekommenderas inte som vintertäckning men jag förmodar att det är snölasten som kan böja strängarna. I Malmö har vi nästan aldrig något snötryck att tala om så det kan vara värt att chansa. I värsta fall får man byta någon Al-stång. Jag har mycket björkfrö och annat som hopar sig på solfolien. Skulle vilja slippa det.

Men är det en vettig produkt?

19
Markpooler. / SV: Barnsäkra poolen
« skrivet: augusti 02, 2021, 12:24:34:34  »
Jag har inte uppfattat att någon ifrågasätter skydd för barn. Tvärtom handlar väl tråden om hur man gör detta på bästa sätt.

20
Markpooler. / SV: Barnsäkra poolen
« skrivet: augusti 02, 2021, 10:07:36:36  »
Vi har bara solfolie idag, för värmen skull. Ur säkerhetssynpunkt är det nästan värre än att inte ha något alls eftersom det ser ut som ett fast underlag. Vi hade en hund som glatt sprang ut på detta fasta underlag en gång. Hon blev aningen förvånad och gjorde aldrig mer om det.

Ja, en duk som man spänner med stroppar är nog enklast. Den kan dessutom stoppa blad, löv, blomblad och annat från att hamna i vattnet.

Bygghemma har något som heter Chemoform säkerhetsskydd. Kan det vara ett alternativ?
Poolgiganten har sitt POOLÖVERDRAG EXKLUSIV som kanske är samma produkt?
Plastman har Ribb-Topp.

Har ni erfarenhet av dessa produkter eller leverantörer?

Sidor: 1 [2] 3 ... 81
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag