VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Turbolover

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Nybörjare har lite frågor...
« skrivet: juni 07, 2012, 13:08:49:49  »
Tänkte lägga upp en bild på hur vattnet ser ut nu



Kollade ph idag och det var lite högt så hade i lite ph minus och sen klorhalten vilken var skyhög.... Ska åka bort nu fram till söndag så pumpen får väl stå på så får man se hur det ser ut när vi kommer hem antar jag.



2
Vatten och kemi / Nybörjare har lite frågor...
« skrivet: juni 06, 2012, 18:28:53:53  »
Hej!

Frugan och jag köpte nyligen en Intex markpool på ca 4500l som vi tänkte att ungarna kanske kan ha lite roligt i.

Hur som helst har jag lite problem med vattnet. Då det är första gången jag håller på med pool så ska väl inte tänkt att allt ska gå smärtfritt :)

Fyllde poolen med vatten från våran egen brunn och har haft i klor och nu är vattnet jättebrunt. Kollade ph i vattnet innan och det låg inom tolerns vad det bör vara.
Läste att om det var mycket järn i vattnet blev det brunt vid klorering. Har nu haft i flockningsmedel vilket jag läste att man kan använda. Dock är jag lite osäker på om man skall köra pumpen eller ej. Har en vanlig pump med pappersfilter och rengjorde filtret idag då det var rätt brunt.

Har haft i klortabletter samt snabb klor. Kollade klorhalten och den låg över 3.
Nu till frågan, hur gör jag för att få vattnet klart? Ska jag köra med flockningsmedel och köra med pumpen igång samt rengöra filtret oftare eller vad gör man... Har även kört med en dammsugare som man kopplar på trädgårdsslangen på botten av poolen då det var rätt mycket småskit där...

Om det är nån som vill länka till en tidigare tråd så får ni gärna göra det också.
Är tacksam för tips och råd :)

Simma lugnt ;)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag