Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Poolös_85

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Manuellt tillsätta klor i saltpool
« skrivet: juli 10, 2021, 10:58:19:19  »
Hej.

Nybliven poolägare, folkpool med saltklorinator.

Är inte jättenöjd med deras kundsupport. Flödesvakten till klorinatorn var trasig vid leverans och jag har väntat i tre veckor på en ny, får dosera manuellt som en annan idiot.

Det funkar ju så jag funderar på att reklamera hela skiten och köra manuellt helt oxh hållet. Frågan är då, gör det något att jag har 0.4% salt i poolen, eller kan man köra veckopuckar som vanligt?


2
Vatten och kemi / Det här med saltklorinator
« skrivet: juni 13, 2021, 14:04:16:16  »
Har börjat få igång allting nu i nya poolen. Har en Folkpool med tillhörande Aquarite FLO, med styrning av klor och pH.

Tycker att instruktionerna samt info på nätet är rätt bristfälliga (eller så är jag inte den google-ninja jag en gång var).

Jag har fått ordning på pH, ligger stadigt på 7.5 och har saltsyra inkopplat på en pump, så det känns bra. Alkalinitet är fin och det mesta ser bra ut. Men sen var det det här med kloret.

Som jag förstod det när man ska drifta saltcellen så ska man tillsätta klor i vattnet till 1.5 ppm, vänta en stund och sedan mäta vilket mängd fritt klor man har i poolen. Därefter kollar man vilken spänning saltcellen får/har/gör och sparar det som tröskelvärde, eller börvärde som de benämner det. När spänningen ligger över det värde produceras inget klor, när det går under producerar den med 16 g/h. Har jag förstått det rätt då?

Mitt börvärde ligger just nu på dryga 720 mV, kanske inte säger något för er, eller så kanske det gör det. Men borde jag kontrollmäta halten t.ex. på morgonen ett tag framöver och smått justera inställningarna tills dess att jag har det perfekt, eller är det som det är?


3
Vatten och kemi / Blir inte klok på pH
« skrivet: juni 10, 2021, 23:38:16:16  »
Ny med pool, skulle sänka pH och följde folkpools kalkylator, tog till och med lite mindre. pH sjönk från 8.3 till 6.8 tänkte då att jag skulle höja, konsulterade kalkylatorn igen, tog i underkant, 8.9 landade det på..

Lät det gå ca. 3h mellan - det kanske var för kort tid? Hur ska man hantera detta? Hur lite ska man ha i?

Stämmer instuktionerna att 100 g / 10 m3 sänker pH med 0.1? Jag har ca 20m2 vatten (tror jag) så när jag skulle höja till 7.5 från 6.8 tog jag 700 g höj pH, för att inte överdosera, men det rusade väldigt högt direkt.

4
Markpooler. / Hur stor volym tar folkpool gaveltrapp?
« skrivet: juni 10, 2021, 21:46:23:23  »
Håller på att driftsätta min nya pool, folkpool classic 3*6 med gaveltrapp och försöker lista ut vattenvolymen så att jag kan ha i rätt mängd salt.

Tänker att någon (iallafall inte folkpool verkar det som) borde ha räknat på vad trappan tar upp i volym.

Jag har grovt räknat det till 20m3 med ett baddjup på 125 cm.

Men det vore kul att veta om något snille räknat ut det mer exakt.

5
Övriga frågor! / Behöver man vattentestare?
« skrivet: juni 07, 2021, 18:59:40:40  »
Snart. Äntligen. Förhoppningvis är poolen klar. Så nu är det dags att läsa på om alla mätvärden och mankemang kring det.

Vi har valt att gå med en saltklorinator som automatiskt justerar pH och klor men jag har förstått att man ändå måste kontrollera och kalibrera då och då, vilket är okej med mig.

Frågan är då, räcker det med mäta med stickor ock justera i min apparat, eller vill man ändå ha en bra testare?

6
Markpooler. / Hjälp en blivande(?) poolägare att bli lite klokare.
« skrivet: februari 08, 2021, 18:09:58:58  »
Okej. Vi har beslutat oss för att vi ska försöka bli med Pool, men det finns så mycket olika tillverkare, modeller, etc etc. så man blir alldeles vimmelkantig.

Våra förutsättningar är som följer:

Budget 350.000 typ.

Våra "krav", som inte är så värst är:

3x6m med gaveltrappa och saltklorinator, pga känslig hud hos barnen. Hunden kan eventuellt få ta ett dopp också.

Typ så. Inget lullull med LED eller tak, vanligt överdrag funkar. Inte heller någon altan behöver byggas runt om utan en rad med sten kan läggas runt sargen för att behålla trädgården så mycket som det är.

Tomten är väldigt plan, lättillgänglig och gammal sandbotten så lättgrävt och väldränerat.

Vi har bergvärme installerat och kan därför (om det är smart) koppla på en sån däringa inverter, ellerköra luftvärme om det är enklare. Inga speciella åsikter där, dock så känns det rimligare att koppla på befintligt snarare än att köpa ytterligare en värmare.

Hittills har vi fått offerter mellan 250-420' exklusive grävning för typ samma pool.

Jag fattar inte riktigt alla olika delar, hur stor skillnad är det på vanlig liner eller den som 1.5mm? Behövs så tjock?

En jäkla djungel helt enkelt. Hur ska man veta vad man ska gå på? Vad är rimligt? Är vi naiva som tror att vi kan ro iland detta på vår budget? Vad finns det för alternativ om ovan är overkligt? För pool ska vi ha, frågan är bara vilken :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd