Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Poolös_85

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Vatten och kemi / SV: Manuellt tillsätta klor i saltpool
« skrivet: juli 16, 2021, 15:46:05:05  »
Jag valde att reklamera hela då jag inte vill vänta till efter säsongen innan jag kan köra klorinatorn. Väljer att köra veckopuckar och investera i en schysstare mätare för att kunna hålla koll på värdena.

Ville mest ha automationen för att slippa greja men då jag gjort det de senaste veckorna så har jag upptäckt att det inte var så jobbigt som jag trodde att dutta med klor och sänk pH. Snarare lite mysigt att gå och muttra med en öl.

Vi har förstått att vi hade ”tur” i o m att vi var tidigt ute med att beställa och boka all installation och grävning. Våra montörer har fortfarande pooler som de jobbade parallellt med vår som fortfarande inte är färdiga.

Ibland är det bra att vara impulsiv 😊

2
Vatten och kemi / SV: Manuellt tillsätta klor i saltpool
« skrivet: juli 13, 2021, 19:21:45:45  »
Intressant. Ska testa en vecka och utvärdera. Med pengarna man sparar kan jag köpa en bra mätare för att hålla koll på pH och klor.

3
Vatten och kemi / SV: Manuellt tillsätta klor i saltpool
« skrivet: juli 10, 2021, 12:05:53:53  »
Så de kemikalierna i veckopuckarna har ingen speciell ”reaktion” med saltet? Endast CYA som man ska se upp med?

4
Vatten och kemi / Manuellt tillsätta klor i saltpool
« skrivet: juli 10, 2021, 10:58:19:19  »
Hej.

Nybliven poolägare, folkpool med saltklorinator.

Är inte jättenöjd med deras kundsupport. Flödesvakten till klorinatorn var trasig vid leverans och jag har väntat i tre veckor på en ny, får dosera manuellt som en annan idiot.

Det funkar ju så jag funderar på att reklamera hela skiten och köra manuellt helt oxh hållet. Frågan är då, gör det något att jag har 0.4% salt i poolen, eller kan man köra veckopuckar som vanligt?


5
Markpooler. / SV: Hjälp en blivande(?) poolägare att bli lite klokare.
« skrivet: juni 19, 2021, 15:45:59:59  »
Du har givetvis rätt. Man kan lägga mycket pengar på många saker. Bilar, båtar etc. Det får ju vara upp till en själv vad som är ”värt”.

6
Markpooler. / SV: Hjälp en blivande(?) poolägare att bli lite klokare.
« skrivet: juni 18, 2021, 23:39:11:11  »
Kul att ni är nöjda, och JA - det är (kan vara) mycket jobb, men det är väldigt olika mellan olika lägen och pooltyper.
Jag vill fortfarande hävda att man kan få en mycket fin pool för ca 100 000 - 150 000 kr om man har bra förutsättningar och gör mycket själv.
Å andra sidan är jag gammal (56 år) och det var länge sedan vi byggde vår pool (för ca 70 000 kr) - men samtidigt finns det ju billigare alternativ nu än vad det gjorde då vi byggde...
Nu finns det ovanmarkspooler för 5000 kr som vissa tycker funkar helt OK, samtidigt som andra tycker att 440 K är helt OK med tanke på allt jobb som krävs.

Visst är världen fantastisk?

Kan tillägga att det ser mycket fint ut.  O0

Ja, delar man uppkostnaderna så är ju själva poolen en "liten del", i vårt fall kostade grävning, schakt och återfyllnad mer än hela poolaketet. Tar man dessutom bort gaveltrapp, saltklorinator och robot så går ju totalen ner avsevärt. Kan man lösa grävning och har tid och ork att montera så stämmer din kalkyl väldigt bra.

Sen kan man ju reflektera kring absurditeten kring att lägga nästan en halv miljon på ett "hål i marken", men jösses vad härligt det är att glida ner efter en trist hemmaarbetsdag.

7
Markpooler. / SV: Hjälp en blivande(?) poolägare att bli lite klokare.
« skrivet: juni 18, 2021, 11:48:07:07  »
Då var det (nästan) klart. Saknar saltklorinatorn då flödesvakten sprack, väldigt dramatiskt.

Tog längre tid pga svårigheter att få tag på tryckt plywood till trappan, men nu är det 28C i poolen, kör dagsklor för tillfället med salt och trevligt. Mycket nöjd med den grå linern som gav ett mjukare intryck och poole. Tog inte över så mycket i trädgården.

Totalt gick kalaset, inkl. altan på 50m2 på 440’ så en bit över budget. Det är klart, monteringen kostade nästan 75’ men det var så himla trevliga och nu har vi kontakt med en bra hanteverkare som dessutom känner vår pool. Och efter att ha sett hur mycket jobb det var med allt så känns det ännu mer värt det. Och pooltoboten var en bra investering.


8
Vatten och kemi / SV: Det här med saltklorinator
« skrivet: juni 15, 2021, 22:59:39:39  »
Jag är väldigt intresserad av den lösning du har  :) För jag har samma saltklorinator men inte styrningen av pH och klor, min är "dum"och producerar bara klor i den takt jag har ställt in. Men jag har precis beställt den hela lösningen du har och jag är väldigt intresserad av att få höra hur den fungerar i praktiken.

Jag har samlat på mig en del förståelse under året vi har kört vår pool, bla med hjälp av den duktiga Roger här på forumet.

Jag har väl inget säkert svar på din fråga men rent generellt så fungerar ju reglering inte som 1 eller 0 utan jag tror din klorinator reglerar tillverkningen på skalan mellan 0 och 16gr/h för att hålla ditt inställda "börvärde".

Jag skulle sätta ett börvärde och sedan lära mig hur det stämmer med uppmätt fritt klor värde över en tid. Sedan justera börvärdet så att du kanske hamnar mellan 0,5 och 1 ppm. Det skulle jag känna är lämplig taktik.

Jag skickar ett PM också :)

Svarar här, då andra kanske kan dra nytta av det. Har bara haft poolen igång i en vecka och tyvärr sprack flödesvakten till saltcellen igår så jag fick snabbt hjälp av min fantastiska montör att koppla bort förbi den så att jag kunde köra poolen ändå, vi hade student här hemma idag så det var lite stressigt mitt i förberedelsen igår.

Men den lilla tiden jag hade att pilla med den kändes rätt så bra, den är enkel att kalibrera med tillhörande vätskor, den verkar reagera snabbt på förändringar i vattnet, funktionen med syrasänkningen har en inbyggd begränsning så att den inte kan pumpa in för mycket under en dag, vilket känns bra. var på gång att få kläm på redoxvärdena, men så kraschade det.

Så jag får återkomma om några veckor med en bättre redogörelse. Men i Hayward-dosan finns ju massa roliga funktioner om man vill automatisera. Ljus, pump, överdrag om man har automatiskt sådan etc. Det jag inte har fått till är WiFi-kopplingen, Hayward säger bara att min pool inte finns, men det är sekundärt just nu. Men skönt att kunna monitorera annorstädes i framtiden.

9
Vatten och kemi / SV: Blir inte klok på pH
« skrivet: juni 15, 2021, 22:51:15:15  »
Strunta i den där kalkylatorn skulle jag säga, jag upplevde den som grymt överdoserande. Jag började lite som dig, upp och ner, fram och tillbaka  ::) Ta i mycket mindre än rekommendationerna och som någon annan skrev, vänta ett dygn innan du agerar igen. Så lär du dig rätt snabbt vad lämplig mängd är för din pool/vatten. 400gr pH sänk tar min pool (40kubik) från ungefär pH 7,9 till 7,4 tex. Enligt burk så skulle det behövas mer. Med saltklorinator så kryper sedan pH sakta upp igen på några dagar.

Jag fick snurr på det till slut. Hade väldigt låg alkalinitet, så jag såg till att den om upp lite i omgångar och sedan kröp pH till en bra nivå.

10
Vatten och kemi / SV: Det här med saltklorinator
« skrivet: juni 13, 2021, 15:03:25:25  »
Och. Gör jag rätt i att anta att om övriga värden ligger bra så kan man ligga lite lägre på fritt klor i poolen, koncentrationen vid celler bör väl vara så hög att det mesta tas ut där?

Eller är det helt galet?

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd