VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - putte82

Sidor: [1] 2 ... 6
1
Uppvärmning / SV: Uppvärmning med bergvärme
« skrivet: augusti 18, 2020, 08:24:06:06  »
Håller med, varför snåla med värmen? Vi använder mer el för att värma poolen 3-4 månader än att värma huset hela året. Brukar hålla 32 grader men i år har det ganska många dagar vart uppåt 36 grader och råkade få hela 39 grader!

2
Uppvärmning / Hur varmt kan man få i en pool egentligen?
« skrivet: augusti 17, 2020, 14:38:13:13  »
Hallå!

Måste bara dela med mig av en liten händelse. Har ingen styrning på värmen till poolen då det bara är ett stick på värmekretsen från bergvärmepumpen. Brukar manuellt vrida ner värmekurvan när poolen blir varmare än 32 grader. I år har jag dock varit lite lat och låtit det bli 36 grader innan jag stängt av.

Var borta ett par dagar och när jag kom hem igår var det 39 grader! Såg då att hörntrappan i glasfiber börjat ge med sig och missformats(Inget jag gråter för då jag ändå vill bygga om större delen av poolen inkl trappen). Men jag ställer mig frågan hur varmt man kan få egentligen? Jag har bara en 6kW värmepump och täckning av typen tungviktspresenning. Med större värmepump, solfångare och pooltak så känns det som man kan tvätta både 40 grader och 60 graders tvätt och koka potatis :)

3
Vatten och kemi / SV: Uppstart -grönt och mjölkigt
« skrivet: maj 18, 2020, 20:58:37:37  »
Istället för att skapa en ny tråd så flikar jag in i denna.

Den korta versionen: Jag misstänker att jag har hög CYA, tyvärr mäter min mätare inte detta. Varför köper jag test för CYA och vad bör det kosta?

Den långa.. När jag öppnade poolen luktade det riktigt surt och det var till och med slem likt krossade maneter. En liten cirkpumpsventil var glömd i stängt läge så ingen cirkulation under hela vintern. Detta tillsammans med extremt varmt är kanske orsaken. Normalt sett brukar poolen vara ganska mörk vid öppning då löv har blåst in under pooltäcket och förmultnat. Brukar vara enkelt ordnat med sandfiltret, poolroboten och en liten chockklorering.
Denna gång var vattnet dock extremt svart och illaluktande. Jag chockklorerade rejält men vattnet gick bara från svart till mörkgrått. Misstänkte fel ph gjorde kloret verkningslöst men ph var rejält lågt vilket ska förbättra effekten av kloret vad jag läst. Hur som så var ph lågt och jag använde allt ph+ samt att jag köpte en hel del. Fick upp ph något till slut men inte tillräckligt. Läste även om att hög CYA nivå kan göra kloret verkningslöst, vilket man får av veckopuckar enligt artikeln. Jag använder i enbart veckopuckar förutom en chockklor vid öppning. Enda lösning att få ner CYA var att byta ut vatten. Så jag tömde ut ca 20% och fyllde på med sjövatten. Detta höjde ph så jag fortsatte fylla på hela natten så det rann över och spädde ut vattnet. Fick till slut bra ph. Chockklorerade igen men det gör ingen eller väldigt liten skillnad på vattnet. Så jag misstänker att CYA fortfarande är hög.

Har använd främst biltema men även bauhaus klor enda sedan jag köpte poolen för några år sedan. Har aldrig haft några problem med vattnet och använd väldigt lite klor då det icke genomskinliga poolskyddet legat på 99,9% av tiden. Men gissar att till slut har CYA nivån blivit för hög då vi aldrig tömmer poolen.

4
Uppvärmning / Värma med golvvärme?
« skrivet: maj 06, 2018, 06:07:26:26  »
Hej!

Någon som värmer sin pool med gjutna slingor i golvet? Skulle vilja veta vilken returtemteratur ni får?

5
Vatten och kemi / Vilken poolrobot?
« skrivet: augusti 11, 2017, 13:09:00:00  »
Hej!

Dags att ta tag i det här med städrobot då den manuella paja efter lite vilt lek. Förutsättningarna är en vanlig 8x4 med en hörntrapp. 99% av skräpet är på botten då vi alltid har poolen täckt när vi inte badar. Lägger hellre lite extra på något som fungerar bra än tvärt om.

6
Pooltäckningar / Få bort vatten på pooltäckningen?
« skrivet: maj 31, 2017, 09:19:40:40  »
Hej!

Finns det något fiffigt sätt att få bort vattnet på poolduken när det regnat? Helst i poolen så den fylls på.

Det jag kan komma på nu är med pump men känns som det finns smartare sätt.  Om man bara vill ha bort vattnet så tänker jag mig att man placerar en liten billig pump nedan vattennivån och har en sugslang med liten vikt i änden så man får en lågpunkt. Som man lägger upp på poolen efter täckning. Sedan en timer som slår på pumpen några sekunder, ett par gånger per dygn och om det är vatten så fortsätter den tömma med självfall. Vill man ha det i poolen får man väl sätta en liten flottörbrytare vid vikten.

7
Uppvärmning / SV: Hur varmt har ni i poolen?
« skrivet: maj 31, 2017, 09:02:18:18  »
Missade den men den visar ändå inte det jag egentligen är intresserad av. Nämligen om man begränsar temperaturen.

8
Uppvärmning / Hur varmt har ni i poolen?
« skrivet: maj 29, 2017, 13:44:25:25  »
Nyfiken på hur andra har det.

9
Ovanmarkspooler / SV: Hur många minus klarar poolen med pumpen igång?
« skrivet: november 09, 2016, 15:21:31:31  »
Kom på att systemet med cirkpumpen är också väldigt osäker. Blir strömavbrott här ibland. Förra vintern på årets kallaste dag..

10
Ovanmarkspooler / SV: Hur många minus klarar poolen med pumpen igång?
« skrivet: november 08, 2016, 10:33:29:29  »
Känns som ett osäkert system med plugg. Lossnar den ordentligt handlar det bara om timmar innan pooltäcket för 30kkr är paj och risken är att den sliter ner skenorna med dess skruvar och förstör linern också.

Och skulle det börja läcka mitt i vintern så kan jag ju inte bara stänga ventilerna som jag gjorde i våras för då fryser dom sönder. Så känns som en stor risk.

Och ja pluggarna var av dålig kvalite. Bytte ut plastmuttern som paja direkt mot en rostfri. Men även om jag byter mot en bättre variant så känns det som att konsekvensen är för stor även om risken är liten. Sedan är planen att isolera för att slippa bära bort pump, etc. Då behöver jag inte göra något alls inför vintern.

Sidor: [1] 2 ... 6
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan