VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Teknik / SV: Installera mjukstart på poolpumpen?
« Senaste inlägg av Erica skrivet Igår kl. 20:59:39 »
Visst blir det en viss tryckvåg men jag har svårt att se att denna skulle kunna bli så kraftig att den gör någon skada. Vad det gäller mjukstartare så kan du få samma problem som med frekvensomriktare, många sådana trivs inte alls ihop med jordfelsbrytare utan ger felaktiga utlösningar. Jordfelsbrytare är ju ell absolutkrav vid pooldrift. Det finns speciella jordfelsbrytare med bättre marginal mot störningar men de är rejält dyra.

All styrning med kraftelektronik tenderar att ge distortion och övertoner i strömmen, något som kan ge felfunktion hos jordfelsbrytare.
2
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« Senaste inlägg av Nybyggarn3 skrivet Igår kl. 17:37:27 »
Tack för svar. Jag har några följdfrågor om du orkar. Vill inte stöka till din tråd så jag skickade meddelande.
3
Markpooler. / Behöver en bit liner
« Senaste inlägg av Splash skrivet Igår kl. 08:28:09 »
Vi ska reparera en bit av linern precis vid breddavloppet, fick en liten spricka när grundvattnet drog fram trappan. Jag behöver 2 m2 liner men hittar bara "hela" pool-liner, vet någon om och var man kan hitta "småbitar"? Liner Carrera.
4
Teknik / Panel/display till poolvärmepump gått sönder, hitta ny?
« Senaste inlägg av Ulrik skrivet april 21, 2024, 21:32:53:53  »
Hej!

Har en "no-name" 10KW poolvärmepump där displayen/knappsatsen gick sönder förra säsongen. Se bild.

Är detta någon form av standard-displayer, se många som är väligt lika eller exakt lika.

Någon som vet var man kan köpa en som passar?

Mvh
Ulrik
5
Teknik / Installera mjukstart på poolpumpen?
« Senaste inlägg av Niklasmagnus skrivet april 21, 2024, 13:45:23:23  »
Hej, tycker det blir rätt kraftiga tryckvågor i slangar/kopplingar när pumpen startar. För att minska påfrestningarna på hela systemet så tänker jag att en mjukstartare borde gå att eftermontera. Har en Hydro-s ss020 pump.
https://www.pool-fritid.se/poolpump-hudro-s-0-2-hp/ på bilden ser man en stickkontakt, så är inte min. Istället är den inkopplad i badets styrsystem BalBoa . Men borde gå  att installera en mjukstartare mellan styrsystem och motor.
6
Markpooler. / Läckage inlopp?
« Senaste inlägg av Delfinen80 skrivet april 21, 2024, 10:09:12:12  »
Lång historia kort:
Fick problem med källaren och misstänkte poolen vilket skulle visa sig vara felaktigt. Hade vinterstängt med vattennivån under bräddavlopp men inloppen stod i vatten, vilket funkat bra under alla år (Skåne). För att utesluta poolen sänkte vi vattennivån under inlopp och tänkte vinterplugga hålen. Nu verkar vi ha någon annorlunda lösning för inloppen, kanske pga klinker? När man skruvar av den vita plastringen följer PEM-slangen med och jag försökte nog dra ut denna för hårt och drog sönder något. Någon kula sitter där inte heller. Så ironiskt nog förstörde jag väl inloppet så poolen som tidigare inte läckte läcker nu 1 cm per dygn. Inga bubblor i inloppen. Nu finns det inga garanter för att det är här det läcker men med största sannolikhet är väl så fallet. Vet ni vad det finns för olika konstruktioner för inlopp och vilken har jag?
Har stängt av pumpen nu så får det väl sjunka tills det inte lägre sjunker (inloppen troligtvis), sen blir det till att riva trall och börja gräva. Så satans uppgivet och klantigt.

Men om det nu är så att PEM-slangen sitter rakt på inloppet så måste det väl helst vara tätt mellan vägg och när man skruvat fast den, borde det isåfall inte sitta en packning där? Förstår inte alls hur det är konstruerat. Den som byggde denna poolen en gång i tiden (tidigare ägare) gjorde allt väldigt rejält så har svårt att tro att han fuskat här. Synd att jag ej fotade när jag hade den lös...

7
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« Senaste inlägg av Betong-poolaren skrivet april 21, 2024, 09:31:34:34  »
Kul att det fungerar så bra. Otroligt att det fortfarande går att använda färgen för på bättring.

Jag är nyfiken på dimensionerna på rännan och hur du upplever att det fungerar? Funderar på en liknande lösning, men i mindre skala.

Generellt funkar det bra. Hade jag gjutit idag hade jag lutat rännan några grader in mot poolen för att minska spillet när någon gör "bomben" och liknande. Nu händer det att stora svallvågor sköljer över ränngallret och ut på trädäcket. Alternativt eller som komplement hade jag kunnat haft även en dold ränna utanför poolkanten, och en lite större springa mellan poolens yttervägg och trädäcket (och möjligen trädäcket någon knapp centimeter högre än poolen), så en andra ränna under springan fångar upp vattnet som inte "overflow-rännan" hinner fånga upp.
8
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« Senaste inlägg av Nybyggarn3 skrivet april 21, 2024, 08:21:40:40  »
Kul att det fungerar så bra. Otroligt att det fortfarande går att använda färgen för på bättring.

Jag är nyfiken på dimensionerna på rännan och hur du upplever att det fungerar? Funderar på en liknande lösning, men i mindre skala.
9
Markpooler. / SV: Cementbaserat handspackel som ytskikt i pool
« Senaste inlägg av Nybyggarn3 skrivet april 20, 2024, 15:29:29:29  »
Hur går det med detta?
10
Teknik / SV: Någon som försökt eftermontera wifi-styrning till sin poolvärmepump?
« Senaste inlägg av nixta skrivet april 20, 2024, 12:37:20:20  »
Hej

Jag har en värmepump med pc1002 men med cn9, är det kört då?

Använde du bara en ew11 som du kopplade till pumpen? Ingen rs485 som beskrivs ovan?

Niklas
Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag