CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Barbalax

Sidor: 1 [2]
11
Vatten och kemi / SV: Andra året med pool, mer problem än 2018
« skrivet: augusti 12, 2019, 14:32:37:37  »
Har varit bortrest några dagar och nar jag oppnade poolen var alla vita plastdetaljer i poolen tackta med ett rosa slime.... så det ar uppenbarligen bakterier som jag har i poolen.

Har tutat i benzalkoniumklorid och skrubbat med borste. Enligt stickorna ar det OK att ligga mellan 20 - 60 ppm CYA? Och det sker en viss utspadning nar det regnar. Men det ar nog en bra idé att kopa CYA fritt klor och alternera med iaf.
 

12
Vatten och kemi / SV: Andra året med pool, mer problem än 2018
« skrivet: juli 30, 2019, 12:31:59:59  »
Jag fick gjort en mätning på vattnet och fick tillbaka

Klor: 3
pH: 7.4
Cya: 40
Alk: 60

Så det är nog rätt OK, lite låg alkalinitet. Kan förklara varför jag måste justera pH så ofta.

Just nu har jag jättefint klart vatten i poolen och inga alger. Jag tror jag fick död på algerna med chockkloret men att de döda algerna låg kvar på botten (rödfärgade). Jag kör med en dolphin robot, men den kan uppenbarligen inte filtrera bort döda alger utan tar bara större saker. Och dessa döda alger virvlade upp och gjorde vattnet grumligt.

Nu har jag gjort en manuell sugning och fått bort allt som låg på botten. Och nu är vattnet väldigt mycket klarare. Så det var lite latmaskvarning på mej helt enkelt.

13
Vatten och kemi / Andra året med pool, mer problem än 2018
« skrivet: juli 24, 2019, 13:22:08:08  »
Jag fick byggt en pool till förra sommaren (4x8 m murad pool) och hade en kristallklar pool hela sommaren. Körde på Rustas poolkemikalier.

I år åkte jag till fina poolfirman och köpte all kemi. En dunk algmedel och sedan klorpuckar. En iakktagelse är att jag i år måste ösa i pH plus flera ggr i veckan, pH värdet bara sjunker och sjunker. Nu har jag problem med röda alger i poolen trots att jag alltid legat bra i klorhalt. Dessutom måste jag backspola filtret varje vecka, tror jag gjorde en-två ggr förra sommaren.

Det akuta problemet är nu algerna, hur blir jag av med dem? Jag har körde i en rejäl dos med snabbklor för någon vecka sen, men algerna kom tillbaka ganska fort.
Dessutom tycker jag vattnet generellt sett är lite för grumligt. Det syns inte på dan, men med tänd poolbelysning ser man att det är väldigt mycket partiklar. Men helt partikelfritt lär det inte bli antar jag.

En annan sak är att jag har en Hayward pump som blev programmerad av poolfirman att gå upp och ner i varvtal. Det funkar så där tycker jag. Har stängt av programmeringen nu och kör konstant på 2400, då blir det bättre.

 

Sidor: 1 [2]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag