VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - PeeGee

Sidor: [1] 2
1
Teknik / Konstigt ljud från vattenpumpen!
« skrivet: oktober 09, 2017, 16:49:31:31  »
Hej alla,

Igår var det dags att slå av värmen då temperaturen ute har fallit rätt rejält senaste veckan, så nu börjar det närma sig stängningsdags.

I morse när jag var ute i trädgården så noterade jag ett orytmiskt ljud någonstans och sökte mig fram till teknikrummet, under natten verkar det som att vattenpumpen har börjat producera ett nytt läte som jag inte vet vad det är.

Någon som känner igen ljudbilden?

Pumpen har bara gått en och en halv säsong sedan ny, så det ska väl inte vara dags att byta den redan antar jag. Jag slog av den idag tills jag vet vad det är, man blir lite orolig att något är på gång att gå sönder.

Tack för ordet!

2
Övriga frågor! / Tömma filter samt vattenpump på vatten!
« skrivet: oktober 06, 2016, 22:04:55:55  »
Hur gör ni när ni tömmer era filter och pumpar på vatten inför stängningen?

Vi har vårat teknikrum i ett vinterisolerat förråd som frostskyddas, men jag antar att det är bra att tömma systemet på vatten oavsett? Hur gör man smidigast för leda vattnet ut ur förrådet? Är det skruva bort pluggen och sedan snabbt på med slang som gäller, eller finns det andra alternativ?

3
Pooltäckningar / Pooltak - Pressening som skydd på vintern?
« skrivet: augusti 12, 2016, 23:13:41:41  »
Hej alla ni med pooltak,

Vi är inne på vår första säsong med pool och tak så jag funderar lite inför den kommande vintern. Går det att skydda taket lite extra genom att dra en pressening över det inför vintern?

Jag tänker att det skulle vara ett skönt skydd mot stenhård is som kan bildas direkt mot taket, eller är det snarare så att presseningen kommer att ligga och gnida mot taket så att det istället blir märken av den anledningen? <dontkn>

Hur har ni gjort, någon som testat? 

4
Säljes / Poolplåtar/vinterplåtar säljes! *SÅLDA*
« skrivet: juli 30, 2016, 21:07:33:33  »
Vårat pooltak är nu på plats så dom plåtar som vi köpte för att täcka poolen under byggnationen är nu överflödiga, dom är mao bara använda under någon månads tid.

Det handlar om 8 plåtar som är mellan 4.5 - 5 meter breda och täcker således allt upp till 8x4 meterspooler utan problem.

Dom kostar 8000 kronor nya och jag kan tänka mig att släppa dom för 4000 kronor.

Finns i Stockholm.

5
Hej alla,

Jag har två gåtor som jag fortfarande jobbar på att lösa, lite på grund av att jag velat mellan att göra det enkelt för mig alternativt automatisera så mycket som möjligt.

Nu lutar det trots allt åt att jag passar på automatisera dessa bitar så mycket det går och då dyker två frågor upp:

1) Jag funderar på att dra wastevattnet direkt till en brunn som vi har på baksidan, jag misstänker att det ligger nån stenkista eller liknande under den. Jag kommer i så fall att limma armerad PVC-slang på filtret som jag sedan drar ner genom golvet på förrådet. Där under skulle jag vilja koppla på en PEM-slang som jag drar ca 7 meter bort till brunnen. Frågan jag har är, vad använder jag för koppling för att gå från PVC till PEM?

2) I min dräneringsbrunn har jag idag en pump som har en 32mm flatslang kopplad till sig, jag funderar nu på att snygga till denna lösning genom att dra även detta vatten bort till brunnen jag nämner ovan. Vad använder jag för koppling för att gå från min 32mm flatslang -> 90-gradersböj -> PEM-slang ca 7 meter?

Vore djupt tacksam om ni kunde komma med tips på hur jag löser dessa två kopplingar bäst.

Tack för ordet!

6
Vatten och kemi / Ny pool med saltklorinator - Vilka kemikalier behövs?
« skrivet: maj 09, 2016, 22:17:53:53  »
Hej alla,

Vi är i full gång med att installera vår nya pool som kommer att ha en saltklorinator, och nu tänkte jag köpa på mig ett startkit med kemikalier och undrar vad jag behöver för att hålla den i trim?

Salt har jag köpt 150 kilo som kommer att slängas i när den startas upp första gången, men jag antar att jag behöver nåt för PH+/-, flockmedel och annat?

Tack för ordet!

7
Köpes / Pooltäckning/plåtar hyres/köpes! *Löst*
« skrivet: januari 19, 2016, 23:26:56:56  »
Hej alla,

Vi håller på att bygga pool och projektet kommer att återupptas nu direkt till våren. Jag har ett läge där jag under ett par veckors tid har ett behov av att kunna täcka för poolen medans altanen/trallen runt om byggs och pooltaket kommer på plats.

Jag undrar nu om det kanske finns någon på forumet som har plåtar eller annat liggandes som kan tänka sig att hyra ut dessa under en kort period? Det handlar alltså om 2-4 veckors tid någon gång under mars-april till en 7x3.5 meters pool och vi finns i Stockholm.

Även ett köp kan vara intressant!

Mvh / Patrik

8
Teknik / Termometer med flera givare sökes!
« skrivet: augusti 27, 2015, 23:39:40:40  »
Hej alla,

Jag är på jakt efter en trådlös termometer som har möjlighet till flera givare. Vi kommer att ha en tvådelad isolerad bod där en del är teknikrum och den andra förvaring, i dessa rum kommer det att sitta frostvakter.

Jag vill kunna bevaka dessa två rum samt då såklart även vattentemperaturen i poolen.

Finns det någon termometer där ute som klarar detta, dvs med givare både för luft och vatten?  <dontkn>

Vore ytterst tacksam för erfarenheter, tips och förslag!

9
Övriga frågor! / Gjutning av betongplatta!
« skrivet: augusti 13, 2015, 13:28:14:14  »
Hej alla,

Vi håller på och bygger för installation av en PP-pool och börjar sakta med säkert närma oss momentet där det är dags att gjuta en betongplatta.

Jag har sökt runt på forumet för att se om någon beskrivit detta moment mer i detalj, men inte lyckats hitta något.

Som jag ser det så kommer jag att använda 145-reglar till ramen, i med 50 mm cellplast och sedan armeringsnät med distanser på detta.

Det jag nu funderar lite över är själva ramen. Hur byggde ni denna?  <dontkn>

Storleken på poolen är 7x3.5 meter, så plattan jag tänkte bygga bör vara 7.2x3.7 meter antar jag (dvs 10 cm extra runt om). Använder man då reglar som är så långa i ett stycke eller vad gäller?

Alla tips på sätt och material kring denna fas mottages tacksamt, gärna med bilder om det finns.

Tack för ordet!

10
Övriga frågor! / Poolswim / Pool & Spa Butiken i Lund
« skrivet: juni 07, 2015, 20:21:05:05  »
Hej alla,

Är det någon som har handlat eller har någon erfarenhet av rubr. handlare/butik? Dessa två har samma adress, så jag förutsätter att det är samma ställe/ägare.

Någon i Lund som varit förbi butiken på Astrakanvägen 11, 224 56 Lund?

Vore väldigt tacksam för information!

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan