CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Onsalabo

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 22
21
Vatten och kemi / SV: Grön pool... igen
« skrivet: juli 29, 2018, 11:19:42:42  »
Chocka, tillsätt flockningsmedel och backspola filtret varje eller varannan dag så är problemet löst på 3-4 dagar.

Anledningen till att poolen är grön är algtillväxt. Klorhalten måste ha varit för låg en period och att bara höja klorhalten till normal nivå löser inte problemet. Det behövs en chockklorering.

22
Markpooler. / SV: Fråga om pool
« skrivet: juli 29, 2018, 11:16:02:02  »
Jag köpte en rund pool, 6 meter i diameter, från Rubinpool. Den är självbärande men man måste stödgjuta mins en halv meter upp längs poolväggen. Poolen är nedgrävd till hälften och sedan har jag låtit bygga ett trädäck i höjd med poolkanten. Fungerar väldigt bra. Min liner är 0.8 mm tjock.

Om du delvis gräver ner poolen så tänk på att trallen inte kan vila mot poolens överkant. När den är delvis nedgrävd så måste du skapa stödpunkter för trallens regelverk precis vid poolkanten. Jag gjorde så att jag lade en kvadratisk betongplatta i botten och gjöt betongpelare i papprör. Det blev en 6-8 stycken runt poolen. Sedan lät snickaren reglarna vila på dessa. Längre ut från poolen kan reglarna vila mot marken med en betongplatta emellan.

Sedan är givetvis underarbetet viktigt, inklusive dränering, när du gräver ner en pool. Allt som allt är inköpet av själva poolen en mindre del i allt detta så därför hade jag satsat lite mer pengar på själva poolen om jag vore dig.

Det är också viktigt att du avlägsnar organiskt material som kan hamna under trädäcket så att det inte växer en massa där. Bäst är om du kan ha makadam eller liknande.

23
Vatten och kemi / SV: Grön pool, för mkt klor?
« skrivet: juni 29, 2018, 08:09:32:32  »
Som andra sagt ovanför så blir inte poolen grön av överklorering. Det gröna är alger som först måste dödas med klor och sedan filtreras bort, eventuellt med flockningsmedel tillsatt. Du kan behöva backspola flera gånger för att rensa ur algerna ur sandfiltret.

24
Teknik / SV: Jet swim från UK...
« skrivet: maj 25, 2018, 22:44:28:28  »

25
Jag har en ribtop från Plastman. Man rullar av den med en vev och drar tillbaka den med en rem. Även en klenare vuxen klarar detta. Den spänns fast med nylonband och håller då för att en person går på den. Vatten rinner ner i poolen genom hål i presenningen. Jag har till och med haft den som vintertäckning här i Halland men det rekommenderas inte om det blir lite snö. Jag är väldigt nöjd med den här lösningen.

26
Uppvärmning / SV: Uppvärmning för intex rörpool 3 meter?
« skrivet: maj 25, 2018, 20:56:50:50  »
Tack för svar! Eftersom vi bara lagt ett par tusen på själva poolen och tillbehör är vi inte redo att lägga uppåt tio tusen på uppvärmningen ännu. Så vi ska nog testa dessa mattor lite grann.

Solmattor ger några extra grader och drar ingen el. Prova att vinkla dem mot solen med hjälp av en lastpall eller liknande.

Nackdelen med solvärme är att det bara fungerar när solen skiner och det är inte så lockande att bada när det är mulet och blåsigt.

27
Uppvärmning / SV: Vad håller ni för vattentemperatur i era pooler?
« skrivet: maj 25, 2018, 20:52:39:39  »
Förra året höll vi 31 grader i poolen. I år ställde jag värmepumpen på 27 grader vid uppstart men nu har det varma vädret fått upp temperaturen till 29 grader.

28
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator Zodiac !!!!!
« skrivet: maj 25, 2018, 20:50:40:40  »
Nu är jag ju ingen kemist, så ni får ta mitt inlägg med en säck poolsalt.

Som jag har förstått det, så är det viktiga med saltklorinatorn normalt sett inte klorhalten i poolen, utan förmågan att i klorinatorkammaren i princip ta död på det mesta som passerar genom en lokalt hög halt av någon form av klorsyra. Denna Löser relativt snabbt upp sig igen i rören på väg ut.

Jag brukar chocka poolen på våren för att hjälpa processen på traven, men annars aldrig någon klor.

Mycket kan väl sägas om Zodiac tri. Jag har kört min i sex säsonger nu, och den har aldrig funkat helt problemfritt. Idag körde jag igång poolen efter att ha fått byta motor på pumpen, och då är displayen fylld av svarta fyrkanter istället för text. Någon annan med liknande problem? Flow-indikatorn verkar funka, men inget annat.

Det är riktigt att mycket av desinficeringen sker i saltklorinatorn men även själva poolen ska ha en viss klorhalt som finns angiven i manualen.

Det låter som att din LCD-display har blivit skadad. Tar du in styrenheten över vintern? Kolla om du kan beställa displayen som reservdel. Om inte i Sverige så från Australien.

29
Vatten och kemi / SV: Hjälp en nybörjare
« skrivet: maj 25, 2018, 20:45:12:12  »
Man bör omsätta vattnet minst tre gånger per dygn. Kolla på pumpen hur många liter per timme den pumpar och beräkna sedan hur många timmar du behöver köra.

Jag misstänker att det är ett patronfilter du har till poolen och inte ett sandfilter? I så fall har du ingen skimmer där du kan lägga klorpuckar.

Vår första pool var också en Intex rörpool. Når vi insåg att det var lite krångligt med alla tabletter så köpte vi en saltklorinator istället.

30
Vatten och kemi / SV: Grumligt vatten
« skrivet: maj 25, 2018, 20:37:37:37  »
Jag brukar också chocka och sedan lägga flockningssticks i breddavloppet vid uppstart. I år råkade jag ha flytande flockningsmedel hemma och hällde det i breddavloppet. För mig har det fungerat för poolen är klar nu. Jag brukar inte behöva dammsuga så mycket efter flockning. Det mesta hamnar i sandfiltret.

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 22
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag